Koľko vitamínu C je vhodné v tehotenstve?
Kolko vitamínu C je prosim vhodné užívať v tehotenstve?
Len vcera mi vysiel pozitivny test, Ms este ani nemeska a dnes sa citim akoby namna niečo lezie, skrabe hrdlo a mam miernu nadchu (neviem ci to nemôže byt aj prejav tehotenstva, mali ste niektora?). No a v takychto pripadoch som sa vzdy "predávkovala" praskovym ceckom. Len teraz neviem ci a kolko môžem teraz, pocula som nazory, ze v tehotebstve nieje dobre vela C vitaninu
A kolko dni mas do ms?myslim tak, ze ked ti uz ukazal test. Ja mam tiez tušenie ze asi som v tom ale pockam do ms...
Ja som počas tehu užívala cca 24g/denne...a všetko v poriadku, ani len s.ack. som nedostala😂. Takže v pohode...ak začína na teba niečo liezť tak vitamín D si daj tiež...
@rik01lulaka 24g? Fuha tak to riadna pálka.
@pribinak nesuhlasim. Bola som u obvodnej na preventivnej prehliadke, kde mi teda brali krv a musela som odovzdat moc. V tom období som uz dva mesiace brala zinkosel s vitamínom C. Dosla som si po vysledky po nejakom týždni, kde ma nasledne upozornila na to, ze mam nadmerne mnozstvo vitaminu C v tele, co znamena, ze mas omnoho väčšiu zataz na obličky a teda nie je to dobre. Vsetkeho vela skodi. Ze ci beriem nejake vitaminy, hovorim ze ano. Zaver bol vysadit.
Dakujem baby. Mam doma tabletky 0,6g tak myslite ze 2 denne neuskodia teraz? Alebo viac/menej?
Daj si kiwi, papriku a zjedz pomarance. Bohate na viramin C. Nevymyslaj s umelinami.

Nadbytok vit. C v organizme sa neukladá. Vycikas to.