icon

Krvné testy v 1. trimestri

lienkazuzu
5. mar 2022

Ahojte,
Chcem sa opytat,ci je podla vas normalne ze pojdem na prve krvne testy az 14+3tt? Teraz som bola na prvej poradni v 10tt,vsetko bolo ok,tak som dostala termin dalsej o mesiac. Vsade citam ze sa krvne testy robia 11.-13.tt,aj dr to spominal a tak som sa ho pytala ci mi nedal termin neskoro a on ze nie. Plus ma znepokojuje ze mam Rh-,muz ma Rh+. Doktor sa vobec na to nepytal,az teraz citam ze to moze byt problem. Mam hrozny strach aby sa nieco nepodcenilo,mne sa zda ze tym doktorom je vsetko jedno 😏

petamich
5. mar 2022

Rh- a + je problem az pri dietati cislo dva, ak si prvorodicka, tak to je v poriadku, pri druhom dietati, sa to riesit a co sa tyka testov, tak pokial tvoj lekar robi triple (nie vsetci robia) tak ano tam by mal byt odber v cca. 12 a 16 tyzdni a tieto vysledky sa potom porovnavaju - takze sa na to urcite spytaj, ze preco nie aj 12 a teda mne lekar prve robil este skor tam sa robi okrem ineho toxoplazmoza, HIV atd. tie sa robia 6-10tt

https://nestlebaby.cz/sk/zoznam-vysetreni-pocas... tu je to velmi dobre rozpisane, okrem registracie v porodnici v 14tt mi moj lekar vsetky tieto vysetrenia robil