Liečba chrípky v 7tt

tima89
8. jan 2020

Ahojte, mali ste už niektorá takúto skúsenosť?
Asi od piatka mám zvýšenú teploto max. 37,3 a mám trocha upchatý dutiny, ale nič hrozné, skôr ta teplota ma ničí.Včera som bola u obvodného, nakoľko v piatok neordiboval a pondelok bol sviatok. Dal mi na to iba paralen a vitamín c. Som v 7tt a strašne sa bojím, ze by to mohlo bábätku ublížiť. Myslite si, ze takáto liečba je dostačujúca?? Je bezpečne užívať paralen v takom rannom stave tehotenstva??
Ďakujem

miriam1983
8. jan 2020

@tima89 37,3 nie je horucka. Ja som mala od zaciatku zvysenu,aj upchate dutiny,to mam cely cas a herpesy v nose. Nedavala by som si paralen. Najma,ked nie je potrebny.

jenisjenis
8. jan 2020

pr 37. 3 C si nedavaj zatial nic.. Len lez a oddychuj vela caju a tekutin.. kup si do nosa morsku vodu aspon. a paaj ovocie a vitaminy

tima89
autor
8. jan 2020

@miriam1983 ja viem, ze to nie je horúčka, ale fakt sa cítim choro, budím sa cela upotena, nemôžem chodiť ani do roboty, lebo mi nie je dobre.

floretine
8. jan 2020

@tima89 za prvé, to čo popisuješ nie je chrípka. Chrípka je vírusové ochorenie, ktoré sa prejavuje 40kami teplotami, značnými bolesťami kĺbov, neskutočnou únavou a tak ďalej, bola by si v posteli odpísaná minimálne na dva týždne.
Si iba nachladnutá. Na to ozaj netreba žiadne antibiotiká alebo inú liečbu, Paralen stačí. Paracetamol sa môže užívať počas tehotenstva aj dojčenia a na toto zaručene postačuje.

miriam1983
8. jan 2020

@tima89 ale taketo stavy v zaciatkoch byvaju uplne bezne. Telo sa meni. Kup si tehotensky caj,zabal sa do deky a oddychuj,pospavaj.

miriam1983
8. jan 2020

@tima89 a stavy potenia,bolesti klbov,krizov a vsetkeho este len pridu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre