Malý gestačný vačok v 7. týždni

chiara17
22. feb 2016

Ahojte dievcence, chcem sa opytat ci ste sa uz stretli s tym co mam ja. Som v 7 tyzdni+2 a na ultrazvuku bolo vidiet gestacny vacok, plod aj srdiecko bilo. Co sa tyka plodu je v poriadku ale doktorovi sa nepacila velkost vacku, je maly :( je skoro tak velky ako plod.

Mam prist az za 3 tyzdne. Ma s tym niekto skusenost? Dakujem

tana85
22. feb 2016

nemam skusenost, ale ak mozem poradit, navstiv aj ineho lekara, co ti spravi uzv a povie svoj nazor. viac hlav, viac rozumu. a hlavne, ak sa mu nieco nezdalo, mal ta objednat skor ako o 3 tyzdne. mozno je to mojimi smutnymi skusenostami, ale na nazor jedneho lekara uz viac nedam a vzdy idem aj za inym, aby som si bola ista

neliynda
20. aug 2016

Dobrý večer, prosím vás, neviete mi napísať ako ste dopadli? Ja som totiž teraz v 11+4 tt a doktor vraví že taktiež mám menší gest.vačok ako by mal byť. Ďakujem pekne

chiara17
autor
20. aug 2016

@neliynda dobry vecer, zial nakoniec som potratila. Plod sa prestal vyvijat v 9 tyzdni. Ale to nemusi byt Vas pripad, myslite pozitivne 🙂 momentalne som zase tehotna v 4 mesiaci a vsetko je zatial ok.

neliynda
20. aug 2016

No som zúfalá, pretože doktor absolútne nevie čo s tým a bojím sa toho najhoršieho. Tiež som potratila 29.2 v 10tt takže sa veľmi obávam. Pekne ďakujem za odpoveď

neliynda
20. aug 2016

Držím palce nech vám všetko dobre dopadne 🙂

chiara17
autor
21. aug 2016

@neliynda ja som vtedy navstivila ineho dr. krory bol zaroven aj ultrazvukovy specialista. Urcite zajdite aj inde.. Pripadne skuste napisat aj na livedoctor.cz, tam su lekari co vam odpisu. Mala som problem ktoreho som sa velmi bala a odpisala mi porodna asistentka, ktora ma ukludnila a po case sa ukazalo ze mala pravdu. A odpisali mi este v ten den.

chiara17
autor
21. aug 2016

Drzim palce aby bolo vsetko ok a dajte vediet 🙂

kikus48
21. aug 2016

@neliynda v takom stadiu sa uz ide na prvy 3d usg. Treba sa objednat k odbrornikovi. Viem ze fajn je grochal v martine, dankovcik v kosiciach, bratislavu nepoznam.

neliynda
21. aug 2016

@chiara17 no chcela som napísať na stránku, ktorú ste mi odporučili, lenže som nenašla kde sa zadávajú príspevky tak som im napísala mail.

neliynda
21. aug 2016

@kikus48 ja som z BA, tak skúsim niekoho pohľadať. Veľmi pekne ďakujem

kikus48
21. aug 2016

@neliynda urcite tam zajtra zavolaj do takeho usg centra, urobia prvy skrining, pomeraju babo, pozru ci nema vaznu vrodenu chybu. V takomto pripade ide o aj kvalitu usg a skusenost lekara, preto odporučam špecializovane centrum. Mna moj gynekolog tiez par krat vystrasil a v centre ma ukludnili.

neliynda
21. aug 2016

@kikus48 No toto je ďalšia vec ktorú som chcela vedieť. Ďakujem že si mi pripomenula. Ide o to, že som bola cca 4 dni dozadu u gynekológa a robil mi pravdepodobne screening. Lenže nič mi k tomu nepovedal, bábätko sa hýbalo riadne a iba tak medzi rečou sám pre seba povedal, že "je to zle vidieť" ...a výsledky vraj budú až o necelý mesiac. Nejak sa mi to nezdá, keďže na internete som čítala, že výsledky sú niekedy aj v deň skríningu. Neviete mi v tomto nejak poradiť? Ďakujem

kikus48
21. aug 2016

@neliynda Ja som bola 12 +5 tt. Zobrali mi krv (PAPP-A a volná podjednotka HCG) , pomerali šijove prejasnenie, pozreli základný vývin orgánov. Výsledok krvi som volala o týžden. Na základe toho vedia s 90% istotou vylúčit závažné syndrómy - údáva sa citlivost tohoto skriningu 90% pri 5 percentnej falošnej pozitivite, čo je velká výhoda oproti tripple testom, ktoré sú často falošne pozitvne a stresujú mamičky. Dokonca niekedy vedia povedat aj pohlavie, vraj na 90% presne (slová Dr, ktorá mi vyšetrenie robila). Celé vyšetrenie stálo 50 e. Na takýchto usg som bola počas tehu 3x. Ešte v 22 tt., ked sa pozerala podrobná morfológia babetka a v 33 tt. ktorý bol zameraný na prietoky/placentu/orgány. Velmi som dávala pozor na centrum, ktoré som zvolila, fakt ide o to, aby vyšetrenie robil odbornik. Moja mala sa tiez hybala, doslova skakala, ale dr hovorila že si stojí za tým čo je v správe. Tieto vyšetrenia idú mimo tvojho gynekológa. Najdi si centrum, zavolaj že mas problem aby ta uprednostnili ak sa dá. Stojí to za to. Fakt tu nejde o fotky z 3D, moje drobna sa nenechalo odfotit, ide o odbornost vyšetrenia a kvalitu usg. Nedá sa to porovnat s 2 minutovym usg pri bežnej prehliadke. Drzim palce 🙂

chiara17
autor
21. aug 2016

@nelynka ja som tiez z BA a doporucujem Dr.Krizka ml., pracuje ako gynekolog, porodnik a ultrazvukovy specialista. Ja k nemu chodim od prveho potratu. Je super.

neliynda
21. aug 2016

@kikus48 no už som si teda našla centrum, tak zajtra tam zavolám a uvidím. Veľmi pekne ti ďakujem 🙂

neliynda
21. aug 2016

@chiara17 ďakujem. Skúsim si aj o ňom čo to pozrieť. A nevieš mi cca povedať koľko sa platí u neho za také vyšetrenie? 🙂

kikus48
21. aug 2016

@neliynda nie je zaco, dufam ze to dopadne dobre. Viem aky je to stres.

chiara17
autor
22. aug 2016

@neliynda za normalny ultrazvuk 35 Eur a za 3D tusim 50 Eur. Precitaj si o nom, je fakt super. A drzim palce

kikus48
28. aug 2016

@neliynda ahoj. No ako si dopadla s tymi vyzetreniami. Dufam ze bolo vsetko ok.

neliynda
29. aug 2016

@kikus48 ahoj, sú veľmi milá že sa pýtaš🙂.. Objednaná som až na 6.9 tak musím vydržať... Vtedy budem už v 14tom tt takže na skríning je neskoro čiže pôjdem na 3D 🙂... Bola som však u svojho lekára a ten ma zas poriadne vystrašil... Bábätko je vraj v poriadku, rastie a hýbe sa ale nepáči sa mu veľkosť placenty takže podľa neho nemusí dopadnúť všetko dobre ale hlavne že vraj sa s takýmto ešte nestretol. Čomu však nerozumiem je, že prečo ma potom tak straší.

kikus48
29. aug 2016

@neliynda myslim ze keby placenta nefungovala dobre babo by nerastlo ako ma, alebo by si zacala krvacat. Takze nech to zhodnoti odbornik 🙂 Drzim palce a napis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre