icon

Mám v 7. týždni ešte užívať kyselinu listovú?

malycka
27. sep 2023

Ahojte idem sa opýtať som 7 týden tehotenstva a chcela by som sa opýtať užívate niektora z vás kyselinu listovú ja som si ju kúpila ale neviem či užívať alebo nie ďakujem za radi

hanicka1995
27. sep 2023

Ahoj, určite treba užívať.

minesasubu
27. sep 2023

Ja som uzivala cele tehu , zvysovala som si davku v 2. trimestri a ptm v 3. trimestri znizila po porode som brala este 3 mesiace ( na radu kadernicky kvoli vypadavaniu vlasom )

vkatush
27. sep 2023

@malycka ja som brala celé tehotenstvo.

nikpa
27. sep 2023

@malycka určite áno

1samer11
27. sep 2023

@malycka určite by som ju užívala 🙂 práve teraz sa vyvíjajú najdôležitejšie organy a kyselina je dôležitá pre ich správny vývin 🙂

srdeenko19
27. sep 2023

Už som v 8 mesiaci a stále beriem obyčajnú kyselinu listovú z deemky. Ma 800 jednotiek, takže celkom dosť. Brala som ju aj pred otehotnenim a niekde som čítala, že je fajn ju brat aj po pôrode, keď budeš dojčiť. Vtedy sa každý jeden vitamín zíde. 🙂

selena_luna
27. sep 2023

kyselina listova je okrem toho, ze pomaha spravnemu vyvinu neuralnej trubice, vyborna aj na to, ze pomaha zelezu dostat sa tam kam treba. a kedze tehotne zeny su casto anemicke, urcite je dobrym doplnkom. najma teraz na jesen, ked uz z nasej stravy miznu zelene potraviny 🙂
ja som ju prave kvoli nedostatku zeleza uzivala aj po porode.

zanzilady
28. sep 2023

Ahojte včera a dnes moje testy 🙂 rada by som sa teda poctivo pripravila na babatko, viete mi povedať ktoré vitamíny treba určite brat ? Teraz si dávam selen kyselinu listovú a b komplex a aj železo. Je ešte niečo čo by ste odporučili ?

dominyca9
28. sep 2023

@zanzilady Svojvoľne by som si v tehu ani vitamíny neordinovala. Kyselinou listovou nič nepokazíš, ale ostatné radšej až po konzultácii s lekárom. Prípadne sa dajú v lekárni kúpiť vitamíny pre tehotné ženy na konkrétny trimester. Mne môj lekár odporučil femibion.

zanzilady
28. sep 2023

@dominyca9 jasne dobre, toto som vlastne užívala este pred tehu. Tak som chcela len pokračovať

maryetta
28. sep 2023

Kludne. Mne kazali minimalne prvy trimester.

malycka
autor
28. sep 2023

Ďakujem všetkým tak ju budem užívat

simona082
30. sep 2023

Prosím vás, môžem brať aj femibion 1 a samostatne aj kys. listovú k tomu? Som 9tt.

1samer11
30. sep 2023

@simona082 podľa mňa zbytočne, vo femibione máš odporúčanú dennú dávku 🙂 ale ak ti doktorka kázala brať kyselinu navyše tak ju ber 😊

natuliatko777
2. okt 2023

@malycka uziva sa do 13 tt a potom uz nema zmysel ju brat

natuliatko777
2. okt 2023

@srdeenko19 a to ti nepovedal doktor alebo v lekarni ze sa ma brat druhy a treti trimester len ak ti ju doktor predpise ??

srdeenko19
2. okt 2023

@natuliatko777 ja ju beriem stále, nikto mi nič nehovoril, všetky výsledky mam tip top. A budem ju brat aj počas celého dojčenia po pôrode.