icon

Moč pre gynekológa

4. okt 2021

Ahojte. Bola som na kontrole, lekár mi potvrdil tehotenstvo. O tri týždne idem opäť a mam doniesť moc. Ale chcem sa vás opýtať či aj Vám bolo povedane tak ako mne. V sprche troska “pustiť” držať moc a potom po osprchovani až dať “zvyšný” moc do nádobky. Mali ste to aj vy tak? Alebo som zle pochopila ? Ďakujem za rady

bluemoon24
4. okt 2021

S tím jsem se ještě nesetkala. Mi vždycky říkají, že střední proud moči - teda trochu odčůrám a pak až sbírám do zkumavky. Nechápu na co bys to měla dret celou dobu sprchy.

nafka0483
4. okt 2021

Aj mne tak vysvetlovala sestricka, ze aby sa nemuselo cievkovat a zas nech moc je "cisty", tak ze zachytit stredny prud takym sposobom, ze trosku pustit, nasledne sa umyt a potom uz zvysok pustit do skumavky.

Ale to neznamena, ze to musis urobit priamo v sprche :D mozes normalne kusok na wc a presunut sa na bidet, alebo do sprchy, umyt, a zas to dokoncit na wc :D

diaalex
4. okt 2021

Mne povedali že kus pustiť a potom stredný prúd zachytiť

jane1987
4. okt 2021

Ano, pochopila si spravne. Umyt sa zospodu poriadne, odciknut a zachytit stredny prud mocu. Je to preto, aby si zachytila co najsterilnejsi moc a nepovychadzali ti bludy v labaku.

mmoni89
Autor odpoveď zmazal
mmoni89
4. okt 2021

Áno je to stredný prúd moču

att123
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
4. okt 2021

@jane1987
@att123
Mne to vysvetlila sestricka, ze treba najprv trosku pustit, lebo sa z konca trubice vyplavia mozne necistoty. Nasledne sa treba umyt.
Lebo ak sa najprv umyjete a nasledne trochu pustite, tak mate tie necistoty zas zvonku - cize preto to umyvanie "medzitym".

elanor
4. okt 2021

vsade kam treba moc, by mal to mal byt stredy prud mocu. Teda trosku pustis, zastavis, nastavis nadobku a zase pustis 🙂
To ze sa pred tym (odberom vzorky mocu) clovek umyje, resp. osprsi je hadam samozrejmost, to snad ani vysvetlovat netreba...

miskamicha
4. okt 2021

Pivedali ti to preto lebo je dobre ak sa pred vymocenim umyjes, aby neboli skreslene vysledky. Lebo najlepsi mpc na vysetrovanie je sterilny / a to je mozne iba cievkovanim/.

viestta
Odpoveď bola odstránená
luci_ba
4. okt 2021

ano, mne tak jsto povedali. V sprche som sa umyla, trochu vycikala a zo stredného prudu moču som odobrala do skúmavky. A aj ta sprcha ma význam, odporúčam 😄

adrbat
4. okt 2021

Aj mne tak povedal. Ráno sprcha zo spodu a umyť sa mám detským mydlom (sebamed som si kúpila). A potom stredný moč. Ale keďže chodím v noci 5x na Wc, ráno som rada ak trocha naplním nádobku a teda nemôžem dať stredný moč.