Môžem letieť v prvom trimestri tehotenstva?
Dobrý deň prajem,
Znova otváram túto diskusiu lebo poväčšine sú take staršie diskusie a protichodné názory. Máme už zaplatenú dovolenku, len nedvano som zistila, že som cca v 6tt. Koncom mesiaca sme mali letieť na dovolenku na Cyprus, budem ešte v I. trimestri. Čakám naše 3. dietaťko, doktorka mi povedala, že dovolenka nie je niečo čo sa musí absolvovať a bola viac menej opatrná. Skor bola proti. Ake mate skúsenosti?
Ja som to momentálne riešila, lebo som bola na IVF až potom mi docvaklo, že dovolenka už zaplatená ... Po xyz diskusií a názorov, som bola rozhodnutá v prípade, že to vyjde na dovolenku neletieť ... Písalo tu kopa báb, ako pár dni po lete potratili a boli to 3 hodinové lety , možno náhoda, možno osud... Dokonca tu písala jedna letuška, že malokedy sa podarilo babe počas práce letušky otehotnieť, prečo asi a že ak chceli riešiť dieťa, zmenili prácu ... Vysvetľovala to tým, že ten tlak, naozaj ten plod môže poškodiť ... Na druhej strane, Ti tu budú písať aj baby, ktoré leteli a nič sa nestalo, ale ak sa niečo stane, koho budeš obviňovať baby tu na MK lebo oni leteli a dopadlo to dobre ?? Ja by som dovolenku zrušila a prípadne letela až v 2 trimestri ...
Ja som tam bola minuly rok, tiez sme uz mali zaplatenu skor nez som zistila, ze som tehu, a tak sme isli letela som v 10tt spat v 11tt, bolo to moje druhe tehu, gyn. Povedl v pohode, ,nebolo to dlhie nez 3 hod, pri prvom mi povedal, ze neodporuca pri druhom, ze pohoda hahha
@nevesticka7 no poviem ti tak, ja som potratila v januáry a v apríli na konci mesiaca som zistila ze som tehotná... A 7 mája sme leteli 11 hod na Zanzibar... A mam krásneho synceka❤️... Proste som si povedala co ma byt bude... Predtým som sa šetrila nič nerobila a skončilo to zle... Tak som si povedala ze budem fungovať normálne (samozrejme som nevlacila v rukách 30kg kufor😅)
@nevesticka7 pred rokom sme boli na Cypre, ja som bola v 5 tt.... dnes mam dieta na rukach, gynekolog mi poprial krasnu dovolenku, aj ked som ju prelezala na izbe z nevolnosti. Chod,nic sa nestane
Ja sa vobec neviem rozhodnut, skôr som rozhodnutá neist. …manžel s dcerkou určite pojde. Ale keď toľko maminiek cestuje vobec neviem
@nevesticka7 ahoj, ja som pred rokom riešila ten istý problém. V máji som bola hospitalizovaná kvôli krvácaniu v 10tt. Začala som brať lieky na udržanie bábätka a do toho sme vedeli, že v júni máme letieť. Tiež som sa bála, ale povedala som si, že bude ako má byť. O bábätko by sme mohli prísť, aj keby som ostala doma. Netrápila som sa, lebo to bolo ešte horšie pre bábätko. A zvládli sme to skvele a dovolenku si užili ako nič. 🙂 Ale je to na tebe.
@nevesticka7 musela som pozrieť kalendár, ale 13.7. som mala posledný menzes, na dovolenke sme boli nejaký prelom august/september, takže som bola nejaký 8/9 týždeň. Leteli sme na Zakynthos. Doktorka mi to schválila, že nevidí problém. A že lepšie sa kúpať v mori, ako tráviť dni na nejakom preplnenom kúpalisku. Išlo o moje druhé tehotenstvo, dnes má dcéra 6 rokov. Ale nemala som absolútne žiadne problémy. Ak tvoje tehotenstvo neprebieha v poriadku, tak by som to zvážila.
Tehotrnstvo je zatiaľ bezproblemové…Rovnako aj predchadzajúce 2 tehotrnstvá boli v poriadku, aj detičky v poriadku, ale ani pri jednom som neletela…preto mam obavy ale zaroveň aj chuť isť

@nevesticka7 ako tehotná som lietala, no problém. Všetko to boli lety tak 2–4 hodiny
Úplne v pohode.
Samizrjme že nie 10 hodinový let niekam do prdele