icon

Môžu sa zhoršiť tehotenské príznaky v 1. trimestri?

16. feb 2026

Milé mamičky, budúce mamičky,
som v 10+3 tt a myslela som si – aspoň tak sa to píše na mnohých miestach –, že v tomto období už by mali príznaky slabnúť. Naposledy som takú obrovskú únavu cítila asi v 6. týždni, ako teraz posledné dni. Nemám absolútne žiadnu energiu, vládzem len ležať. Teraz mám tri dni dovolenku, ale v podstate nedokážem robiť vôbec nič.
Nevoľnosti som mala aj doteraz, ale posledný čas sa to zlepšilo, a teraz sa to opäť zhoršilo. Predtým mi bývalo zle hlavne večer, teraz už aj počas dňa. Prsia mám znovu veľmi citlivé, tak ako na začiatku.
Viem, že u každej je to inak, ale myslela som si, že v práci už nebudem mať ten pocit, že skoro zaspím za pochodu a teraz sa toho už vopred bojím.

anonym_ba0bcb
16. feb 2026

@anonym_autor Ahoj,ja som zvracanie mala do 6mesiaca 🫢 párkrát mi bolo tak zle,že som skončila na infuziách potom mi dala gynekologička xonveu,z ktorej mi ustúpilo zvracanie atď..nepomohla som ale píšem vlastnú skúsenosť 🙂 ..Veľa zdravia prajem a krásne tehotenstvo🩷

anonym_4f90ac
16. feb 2026

@anonym_autor Lavor bol môj verný kamarát ešte aj v 5.mesiaci gravidity Bude lepšie a po rokoch si na to spomeniete len keď Vám to niekto pripomenie

viestta
16. feb 2026

Prvy trimester nic, az potom to zacalo. Bola som rada, ze v sebe udrzim 2 piskoty, tretia ako zisla, tak trepala sa aj s kamaratkami vrchom von. Napinalo ma aj z vody v pohari

anonym_99a5d5
16. feb 2026

Ano mne sa zhorsili a musela som nasadit xonveu.

anonym_8c0484
16. feb 2026

Drzim Ti palce, no, mne sa stav zlepsil vzdy az okolo 16tt...

kiki68
16. feb 2026

Ale kde, to bolo peklicko pri oboch detoch 😂 A este pri dcere v noci sa na to budit. No co, prezilo sa 🤷‍♀️

maryetta
16. feb 2026

Cakala som za kazdym kedy to prejde. Pri prvom cca 6-7mesiac.
Pri dalsich az do porodu. Dokonca pri poslednom ozaj zvracala den noc. A este aj rano pred porodom.