icon

Nafúknute, veľké brucho už v 6.týždni. Je to normálne?

dadak
5. júl 2011

Baby, ku lekarovi idem az o 2 tyzdne, tak sa chcem vas opytat na vase skusenosti a radu...
som v 6 tyzdni, ale brucho uz mam jak v 5 mesiaci....na ranajky si dam fakt kusok chleba s niecim
a idem puknut...nechapem...cim to moze byt*? sak musim nieco jest kvoli babatku a naozaj sa
neprezieram, praveze jem hrozne malinko, ale citim sa tak nafuknutna a tak neprijemne.
Mali ste to niektora...a okrem toho, som len v 6 tyzdni...tak nechapem..pri prvych tehotenstvach
som take nieco nepoznala...hm poradte mi prosim...

katka3012
21. nov 2011

Ahoj mne bolo tiez uz od zaciatku tehotenstva vidiet brusko,a svokra sa ma stale pytala,ci necakame dvojicky 😀 A dcerka sa mi narodila s porodnou vahou 3050g a 49cm ,takze podla mna je to uplne v pohode 😉

mirka32o
21. nov 2011

ahojte, ja som naposledy v 7tt mala o 6 kg viac. Pri prvom chlapčekovi som pribrala 28 kg. Mal 4 kg. Pri druhom už neviem, lebo som nestihla ani schudnúť a bola som tehotná, ale tuším som išla rodiť znova ako 84 kilový slon. Teraz sme prišli o dieťatko v 11+6tt, takže mi tých 6 kg zostalo a bolo ich na mne vidieť a tak ich vidno doteraz a uvidím, kedy to dám dole alebo budem mať dôvod na priberanie.

tina7729
6. dec 2011

baby,kedy by som mala zacat nosit tehu gatuse? 🙂 som v 16tt, brusko mam vacsie,no zatial ma este niektore gate netlacia ale niektore uz ano.ale neviem ci by som uz radsej koli babu aby som ho netlacila nemala nosit tehu gate,co vy nato?

salomee
6. dec 2011

..tož nos, co je Ti pohodlné. Nemusí to být vysloveně tehotenské oblečení. Já jsem měla mánii asi před týdnem, kdy už jsem vybírala těhotenské oblečení. Taky mě kalhoty tlačily v pase, tak jsem si koupila jiné, netěhotenské, ale super, že aj za nějaký ten týden budou dobré🙂. Ještě měli takový hezký svetr..přes boky, vypadala jsem v něm tak...přiměřeně svému stavu 😉 , krása. Ale nešla jsem do něj, byl dost drahý.
Jestli vyloženě netoužíš po tom nosit pravé těhotenské věci, tak není důvod to nějak hrotit, když Tě ještě něktreré stávající oblečení nětlačí. Mimču je to asi jedno, to si vesele plave a nejspíš ho netlačí vůbec nic🙂. Jde spíš o Tvoje pohodlí, potřeby a přání.
Vidím, že máme stejný termín 😎 ... čerstvý 17.tt:-) najednu stranu to moc neutíká, ale když si člověk uvědomí, tak to naskakuje jeden za druhým.

jana26
6. dec 2011

Ja som v 14 tt a brušino mám teda riadne 🙂 kamošky,sestra,švagriná tak tie mali taketo bruško asi okolo 5 -6 mesiaca,lekar mi na to nepovedal nič,tak je to asi v pohode.Každá sme asi iná 😉

salomee
6. dec 2011

..tak otázkou je, čím se to bříško utváří. Velikostí dělohy zezačátku asi moc ne. A taky asi záleží na tom, jak je kdo hubený, na někom je to vidět víc. Když vidím některé fotky tady v albech, tak si říkám, že jo, hezký bříško, ale jak ta paní vypadala před těhotenstvím? Některá bříška, jaká vidím v albech, se dost podobají tomu, jak já jsem vyapdala ještě před otěhotněním..a to nemám ani nadváhu, jen nejsem moc vysportovaná a ploché břicho jsme nikdy neměla.. kdybych sem dala fotku, tak by všichni řekli, že už tam vidět něco je dost, ale přitom většina lidí to na mě vůbec nepozná...

tina7729
8. dec 2011

@salomee ano mame stejny termin 🙂 tesim sa 🙂 mne to dost rýchlo uteká,som myslela ze to pojde pomalsie,petoze som este aj na pn ale da sa to,. zachvilu sa ani nenazdame a budeme mat malý pokladik pri sebe 🙂

wwwejka
29. aug 2012

ahoj, ja jsem v 10.tt a brisko se mi taky dole dela...je to sranda, protoze delam trenerku a vzdy jsem mela bricho ploche jak desku a ted ma divny tvar...klientky si bud jeste niceho nevsimly, a nebo si delaji za rohem ze me srandu, ze jim pomaham hubnout a sama v brise pribiram 😀

helka193
1. okt 2012

Ahoj teraz v piatok som bola na pohotovosti kvoli bolestiam v brušku a doktorka na urgente sa ma pýta : tvrdne vám aj bruško??? a ja na ňu pozrem : pani ja som len v 5 tt. a ona že prosííííím????? No ja aj keby som chcela tak to už nezakrijem, a to som len dnes začala 6 tt., stretnutiam s rodinou sa zatial vyhýbam 😀 a moja váha je 65 kg 😀 a bruško ako v 5-6mesiaci.

yuriko
28. nov 2012

Ja som tiež šokovaná z toho, aké mám brucho veľké. Som v 6tt a nechápem, že som taká tlstá. Ale pravda je, že mi dosť chutí, ale nemyslím si, že by som sa tak prejedala, aby som tak pribrala. Ani som netušila, že brucho sa môže tak rýchlo ukázať, vlasnte to zisťujem až v tejto diskusii, tak mi aj trochu odľahlo.

angel31
29. nov 2012

@yuriko tak s tym ti poradim.. to velke brucho ako v 5-6 mesiaci robia latky.. resp. mozno hormony ktore vyvolaju nafuknutie brusnej dutiny, pripadne zavodnenie... inak si to vysvetlit neviem... skontroluj si co konzumujes aj.. ja to idem tiez spravit.. pretoze mam ten isty problem, az na to ze som neni tehotna.. vzdy na vecer sa zacnem takto nafukovat a pred spanim vyzeram ozaj ako v 5-7 mesiaci... rano sa zobudim a znova som splasnuta... a uz mam toho ozaj plne zuby.. lebo to vyzera ako keby som mala puknut.. lenze u mna to bude vdaka sikovnosti niekoho podhodit mi do jedla nieco co to sposobi!!! a este sa na tom smeje!!

lucika1503
29. nov 2012

Ahojte baby. Som rada ze som nasla temu ktora ma zaujima. Tiez tak trochu riesim kedy bude vidiet brusko, dnes som 5+5tt a citim sa...rano brucho ok..ale ku veceru ho mam nafuknute...ked ho uplne uvolnim tak tiez vyzeram ako..neviem ktorom mesiaci....hovorim si ze kazda je ina a som zaroven zvedava ako to budem mat ja..nerada by som bola nejaky hroch...nikdy som nebola extra chuda...vzdy taky priemer aj ked som sportovkyna, mne to vyhovuje (mam 160 cm a vahu cca 58). Zajtra idem k lekarovi..tak snad mi povie to co chcem pocut..ze vsetko je na tom spravnom mieste 🙂 . No a to brusko...no uvidime ako to pojde...najviac ma stve ze musim brucho zatahovat aby neboli blbe kedy tipu....si tehotna a tak...je este prilis skoro aby to okolie vedelo... planujem tak po 1 trimestri....

angel31
3. dec 2012

@lucika1503 ja som nasla dnes v mudrej knizke ze tento problem sposobuje hormon progesteron... takze tebe to sposobuje tehotenstvo a mne nieco dodavane externe...

matuliku
10. dec 2012

Ahojky ja som zacala 6-ty týžden a tiež mám bruško akoby som bola v 4-om mesiaci.Snažim sa jesť čo najviac zeleniny a šaláty,ale mna nafukuje aj s toho aj ked zjem niečo smažené takže u mna je to asi zajedno čo zjem.No uvidím ako to bude ďalej 🙂

cora41
12. dec 2012

@matuliku ahoj🙂, tak ja zajtra zacinam 8 tyzden a brusko ako na konci tretieho mesiaca 🙂 chcela som to schovat este aspon do konca 12 tyzdna v praci, no takymto stylom a Vianocami to asi nepojde 🙂 najvacsi problem mam s nohavicami, lebo sa zapnem uz iba do legin - ktore sa nezapinaju🙂 a mas nejake bolesti? Uz si bola na UTZ? My sme boli teraz v pondelok, to bolo 6tt+4 a srdiecko nas privitalo, tak dufame, ze sa mu tam aj nadalej paci.. ale kazdy den panikarim, ci je vsetko v poriadku, lebo minuly rok som mala v 7tt missed abortion a ani sme nevedeli, ze sa nieco deje ..☹

mangold
12. dec 2012

tak já musím nosit těhu kalhoty už od 7tt, tak že to neřeš, je to normální 🙂

matuliku
18. dec 2012

@cora41 Ahojky cora ja som bola dnes na ULZ a som v osmom tyzdni drobec ma takmer 1,5 cm bolesti su na ustupe a uz mi ani nebyva nevolno.Zatial...No sme celkom v pohodke uz mam aj foto je podarene ako si lezi vo vajicku.Dufame,ze aj nadalej bude vsetko ok uz aj jest mi chuti viacej.Nohavice zatial mozem nosit aj ked msmvacsie brusko 😵

maxiiim
18. dec 2012

Já jsem byla ve 12tt a jedna baba se mě zeptala,jestli už jsem v šestém měsíci. Měla jsem prostě to břicho hodně nafouklé.
Pak se to trochu zastavilo a teď končím šestý měsíc a bříško je zase větší.
Ale neřeším to,každá jsme jiná,hlavně když prcek má dost místa a zbytek je mi fuk😀😀

cora41
19. dec 2012

@matuliku no super!! ja pojdem az v novom roku po Vianociach, tak dufam, ze sa mu budu prve vianoce pacit 🙂 To brusko uz nestupa a snazim sa jest trosku zdravsie, ale mam straasne velke chute na sladke, tak je to narocne 🙂
to mate super velkost🙂, my sme mali 6,8mm v 6tt+4 a bola som veelmi stastna, tak hadam vsetko bude ok 🙂

oezde
19. dec 2012

@lucika1503 hehe, tak to mame skoro stejnou vysku a vahu 🙂 no o mym bruchu ani nemluvim, normalne ho mam extremne plochy, ale asi 14 dni po ovu jsem ocekavala MS a zdalo se mi, ze mam fakt monstr bruch 😕 manzel si myslel, ze ho nafukuju, ale jen jsem ho trosku uvolnila!

lucika1503
19. dec 2012

cav kamoska z pozitivnych snaziliek hihihi. No jako no comment.....dnes normalne odopnute moje sexi obtiahnute rifle...asi uz uz odlozim dozadu do skrine 🙂

oezde
20. dec 2012

@lucika1503 hihi, tak ja jsem dneska malinko splaskla, ale vcera to bylo brutalni 😅 dolly buster hadra 😅

oezde
20. dec 2012

hele nemate nekdo odkaz na nejake sexy tehotenske hadry?

borocka
30. dec 2012

Ahojte,
tak nieco podobne trapi aj mna. len skoro vobec nejem. rano le nvstanem a brucho nadute. nafuknute, napraskane a boli. podbrusko sa mi kusocek vydulo, to neriesim. ale zaludok voobec nepracuje, mam ho tvrdy, boli, riadne vyduty. nijak mi nie je pochodlne. a tesne rifle uz tiez nezapnem. tak leginy to istia. a to sm este len 5ty tyzden.
co mi pomoze na ten zaludok??

hanculka
13. jan 2013

Ahojte, po kolkých dnoch ked ste si robili test ste išli ku gynokologovi?

lucymk
21. jan 2013

@dadak ahoj. ked som bola 1krat tehotna,tak ked som bola v 4mesiaci ,tak som si proste to brusko musela hladat.vôbec namne nebolo vidno.teraz pri tomto tehotenstve mam taky isty problem s nafukovanim.od zaciatku tehotenstva ked som rano vstala,bolo brusko normalne,ale ku veceru aj ked som toho vela nezjedla som sa tak nafukla, jakeby som bola 6mesiaci.uz som si to zacala aj merat .od ranneho marania do vecera sa nachukne moje prucho o 8cm.je to asi normalne a taraz uz viem ,ze niesom sama

dadak
autor
21. jan 2013

@lucymk neboj...jeto uplne normalne...mam uz krasnu skoro rocnu dcerku a vsetko je v poriadku...len sa clovek vtedy tak blbo citi, ze? drzim palce, nech coskoro drzis v rukach krasne a zdrave dievcatko.... 😉

lucymk
21. jan 2013

@dadak ahoj.este neviem co to bude,ale ak bude aj druhe dievcatko tak ma to potesi.mne uz na pohlaviu nezalezi.prajem si len nech to donosim a je zdravucke.dakujem

dadak
autor
21. jan 2013

@lucymk jaaaaaaaj, prepac...myslela som chlapceka...ale nech je to vlastne len zdrave a uzasne babatko...to je najhlavnejsie...a hlavne to, co si zelas...

kowalski52
25. mar 2013

@dadak
Přesně, já jsem na začatku 6tt a mam břicho jak v pátem nebo sestém mesici... je to druhé díte. JE to normalní? rikám si jak budu vypadat za par mesicu a to nic nejim vsechno zvracim nic mi nechutná! 😖