icon

Nafúknute, veľké brucho už v 6.týždni. Je to normálne?

dadak
5. júl 2011

Baby, ku lekarovi idem az o 2 tyzdne, tak sa chcem vas opytat na vase skusenosti a radu...
som v 6 tyzdni, ale brucho uz mam jak v 5 mesiaci....na ranajky si dam fakt kusok chleba s niecim
a idem puknut...nechapem...cim to moze byt*? sak musim nieco jest kvoli babatku a naozaj sa
neprezieram, praveze jem hrozne malinko, ale citim sa tak nafuknutna a tak neprijemne.
Mali ste to niektora...a okrem toho, som len v 6 tyzdni...tak nechapem..pri prvych tehotenstvach
som take nieco nepoznala...hm poradte mi prosim...

daniela708
10. sep 2013

Ahojte ja som v 9 tt. a tiez mam aj rano aj vecer brusko nafuknuute a vypadam ako v 5. mesiaci. Ani moc nejedavam len v malych porciach ako mi doktor povedal. Tiez ma trapi ako budem vypadat neskor ked uz teraz som taka velka. A veru to uz neutajim, ze som tehu 🙂

mysicka_lb
11. sep 2013

Holky, máte třeba i nějaké své fotky takhle ze začátku těhu? Já jen, abych si zkontrolovala, jestli je ten můj pupek normální.

miwu
19. sep 2013

5. týden a břicho už mám taky podstatně větší 🙂

millina
20. sep 2013

Zdravím všechny maminky, jsem v 6tt a začínám mít problém schovat bříško, i když se mi to zdá brzy 🙂 😅 Jen mě znepokojuje to, že přestávám mít chuť jíst, i když mi není vůbec špatně od žaludku...jen sem tam. Jinak jsem barmanka, tak nevím, zda by pro mě nebylo nejlepší jít co nejdříve na neschopenku, s kouřením jsem já osobně sekla a nechce se mi maličké ohrožovat pasivním kuřáctvím 🤐 😖 Řeší někdo podobnou problematiku? 🙂

manteca73
8. okt 2013

Ahoj holky, jsem na tom podobne jako vy. jsem v 8tt a připadám si šíleně nafouklá a že sem za posledních 14 dní přibrala a jde to už docela vidět. Říkám si jestli to třeba není i tím že sem přestala kouřit...naštěstí sem nikdy nebyla štíhlá takže zatím to docela "tajím" ale myslím si že né na dlouho 😀

vierka85
17. okt 2013

Ahojte baby, ja som v 7tt a takisto som bola prekvapená, že toto druhé tehotenstvo prinieslo tak rýchlo bruško. Pri prvom, ako sa tu často píše, až tak v 5.mesiaci. Som rada, že ma nemusí chytať panika🙂

trulinka
26. okt 2013

Ahojte, aj ja sa pridavam, som len v 5 tt, ale som nafuknuta ako balon.... 🙂 Uz mam problem zapnut rifle, asi si musim kupit gate na gumicku 😉 . Predtym som bola ozaj stihla, cize kazdy gram na mne vidno. Nechcela som rozpravat o tom ze som tehotna takto skoro, ale teraz je to uz zrejme jasne kazdemu....

stanislava88
26. okt 2013

ja som tiez v 6 tyzdni a mam tiez vacsie brusko. kazdym tehotenstom je zevraj vacsie.

apolkaaa
27. okt 2013

Ahojte,môžem sa opýtať, kedy ste si všimli zväčšené bruško? Až v 5tt a vyššie? Ja som ho mávala,ako PMS,ale po menštruácii mi vždy zmizlo. Od poslednej menštruácie už prešli 4týž. a ja ho mám stále,čo mi je zvláštne,lebo sa to ešte nestalo. Ráno je menšie,ale večer veľké. Neviem ho stiahnuť. Robila som si aj tehu test,ale negatívny. Menštruáciu očakávam až za týždeň (nemám pravidelnú). Okrem toho pociťujem aj nechutenstvo a stále mám pocit plnosti,aj keď zjem len veľmi málo. (inokedy mám týždeň pred menštruáciou veľké chute,hlavne na sladké,teraz nie) Antikoncepciu neberiem,s partnerom praktizujeme prerušovaný sex. Zdá si mi to však skoro na príznaky tehotenstva a je mi hlúpe ísť s takým niečim za doktorom...ďakujem

giovanna82
1. nov 2013

Ahojte, ja som tiež v 8. týždni a bruško no hrôza, sfúknuté a pritom nejem veľa. Už mám problém zapnúť skoro všetky rifle, takže legíny to istia 😉 Bojím sa, že za mesiac budem ako veľryba, pri prvom tehotenstve som pribrala 25 kg 😒 Ale hovorí sa, že pri druhom tehotenstve sa toľko nepriberie. Môže mi to niektorá potvrdiť a utešiť moju dušičku? 😅

murcia
7. nov 2013

Ahojte, ja cakam prve babo, som v 9 tyzdni a brucho mi uz vidno 3 tyzdne. Je to strasne vidno, hlavne navecer, ale na vahu som pribrala 0.5 kila, co si myslim, ze je v norme...Priznavam sa, ze nosim tehotenske nohavice po sestre.. Bezne ma rezu na bruchu, je to neprijemne...Mozno je to aj velkostou maternice, mne doktor vravel este pred otehotnenim, ze ju mam vacsiu, takze tym padom, ked sa aj teraz roztahuje, sme asi take bruchate... Ale to sa moze zastavit, ked uz v nej bude dostatok miesta pre babo, tazke nemyslim, ze to hned znamena, ze vela priberieme a budeme mat brusiska.. 🙂

lienka2407
7. nov 2013

Aj ja som mala tak okolo toho 5-6 tt nafuknute brucho a mala som aj zapchu a hnacky takze sa netreba nicoho obavat je to uplne normalne 🙂 Vsetko to preslo po 8 tt 🙂

lussynda_22
10. nov 2013

ja budem v utorok v 9tt a ide mi to celkom rýchlo, téda ako kedy. 🙂 dúfam že mi to ubehne čím skor 🙂 myslím do toho 4 mesiaca 5teho moc sa teším práve v utorok idem ku doktorke tak som strašne zvedavá čo a ako. 🙂 tehotenskú knižku ešte nemám je to normálne ?? dakujem za vaše odpovede odpovede 😉 inak sa cítim celkom dobre 🙂

ppapajade
25. nov 2013

@millina ahojda jj ja mam presne stejny problem ...tedv 6tydnu a zadna chut na jidlo....jim jen jakoby ze zvyku....nastesti nemam chut ani na sladke coz je super🙂)) jo a barmanka taky jsem....budu moc rada kdyz pisnes treba soukromne🙂 ty uz mas asi ale problem vyreseny s praci vid🙂)

lucka0122
26. nov 2013

@dadak ja sóm mala tiez v 6tt velke brusko....ako v 5 mesiaci...teraz som v 12 tt a mam dost velke..pri prvom dietati som mala tak isto velke od zaciatku

danielita18
26. nov 2013

mne veľmi pomáhali jablká a poradil mi ich aj doktor ja som sa tiež cítila už v 6 týždni hrozne sfúknutá a jablká mi fakt pomohli a skús bez šupky

v.luccy
6. dec 2013

ahojte kočky, ja som v 4 +3 tt a tiež sa mi zdá, že mám dosť veľké bruško aj keď ho mám stiahnuté, tak neviem, či je to OK? ale napriek tomu si to užívam, lebo bábo bolo plánované a veľmi sa teším naň, takže bruško mi nevadí, len asi to neutajím, keď prídem k rodičom na sviatky 🙂

andulam
6. dec 2013

Baby a to ste len nafuknute alebo to uz mate tehotenske bruska?

rousse
6. dec 2013

@andulam na těhu bříško je ještě určitě brzo - já jsem 5+0 a jsem už 2 týdny nafouklá jak žaba....gatě sice dopnu, ale ten nafučený buben jsem fakt nečekala.... ale vidím, že v tom nejsem jediná 😎 🙂

v.luccy
6. dec 2013

@andulam ahoj, ja teda neviem :D mne sa zdá, že mi už začína rásť aj podbruško čiže pomaly už tehotenské bruško, aj keď pred tehotenstvom som nebola ako lata, ale keď som stiahla brucho, tak som bola takmer rovná :D teraz aj keď teraz stiahnem bruško, tak tam už niečo vykuká, hlavne v priliehavom tričku 🙂

minninka
30. dec 2013

dobry den dievcata,,,ja mam jednu otazku,,,som v 6 tyzdni tehotenstva a moja pani doktorka mi nezobrala ani krv a ani mi nepredpisala ziadne vitaminy,,tak som to zobrala do vlastnych ruk,,tak podla toho co som citala a od kamaratiek som zacala brat kyselinu listovu,,,,ale potom ma kamosky strasili uz tie ktore maju deti,,,som sa im stazovala ze ma pobolieva pod bruskom,,ale nemam ziadne problemy a ani nemam spinavy menzes nic vsetko zatial v poriadku,,,a oni ma strasili aby som nepotratila aby som zacala brat utrogestan,,,beriem ich este len druhy den,,,priatel sa ma pytal co to beriem a odhovara ma od toho ze nech to neberiem ze mi to nepredpisala doktorka,,,,a moja otazka znie bojim sa ze ked ich prestanem brat tak sa mi potom moze daco stat a nakoniec potratim,,,prosim poradte mi co mam robit a kto ma niejake take skusenosti ,,,dakujem,,,

hradnapani
30. dec 2013

@minninka ach jaj :( prepac, ale brat hormonalne lieky bez porady s lekarom, ked nemas ziadne problemy, tak to je dost silna kava. Kebyze spinis, tak to este pochopim. Radsej to nerob, nie su to lentilky, ale hormonalne lieky (!). Pobolievanie je uplne normalne, maternica sa roztahuje. Tu kyselinu kludne uzivaj, ale to je tak vsetko.

maria.vinea
9. jan 2014

ja mam ten problem ze jednak nafuknute brucho ale krce v zaludku, co na to pomaha ? semtam si dam espumisan ale nemam pocit zeby mi bolo lepsie

zuzkalewis
9. jan 2014

Ja som v siedmom tyždni,a tiež mi už vidno bruško,keby som bola v 4.mesiaci.Tiež nejem vela ozaj,ale skusim to ešte zamaskovať nejak.

artee01
10. jan 2014

Jsem v 6tt a jsem nafouknutá jako patrací balón 🙂 , kalhoty sotva dopnu a když tak tlačí ☹ .rikala se si ze si to snad vymyslim a prehanim ale dnes sem nasla tydle stranky a koukam ze hodne veci je vlastne normalnich 🙂

kvetinka1981
13. jan 2014

Ja som v 6TT a bola som tiez nafuknuta niekolko dni, ale zacala som pit odstaveny citron s vodou a zatial to preslo. Je to skvele na nastartovanie metabolizmu rano, vrelo odporucam🙂

adulka1979
14. jan 2014

Ahojte, ja som v 9+5tt a tiež mám dosť veľké bruško. Myslela som, že ešte to nebude tak vidno, ale je. A to ešte nemám tehu knižku....

stalehladna
20. jan 2014

Ahojte ja som v 11tt a brusko mam uz dost velke ...asi,lebo mi kazdy hovori ze som riadne pribrala. A pritom mi vaha ukazuje ze som pribrala len necele jedno kilo... Myslite ze je to normalne?

5ka2mk
20. jan 2014

Tak sa pridávam, ahojte, ja som v 7tt, a asi od 5ho mám tiež nafúknuté bruško. Akurát dnes som sa na to pozerala a rozmýšľala ako to je možné. Nie som z tých chudučkých, ale brucho som mala viacmenej ploché, takže som prekvapená, že sa mi takto nafúklo. Je to moje prvé tehu, takže ďakujem za túto tému, aspoň som kľudnejšia 😉 držím všetkým palčeky 🙂

saimaa
21. jan 2014

Tiez mam brusko,ale je to len nafuknute brucho, na tehotenske brusko si este treba pockat a v takom 6TT to tehotenske urcite nie je.
Vacsinou je nafuknute tiez vecer, ale s tym som mala problem uz predtym, mozno to je aj zi zeleniny, ktoru vzdy dost jem. Ale to mi az tak nevadi, len nechcem,aby vsetci okolo uz videli brucho, a pytali sa ma, ci som tehotna. este je skoro , aby to vsetci vedeli. Tiez planujem to sirsej rodine oznamit az po 1.trim.