Nechuť do jedla a nevoľnosti v 7. týždni tehotenstva

buzz5
13. máj 2020

Ahojte, som v 7tyzdni tehotenstva. Čakáme dvojičky. Mam problémy s nevoľnostou už asi 2tyzdne sa neviem dostať z postele, strašne sa mi točí hlava, zvraciam a nechuti mi. Iba za minulý týždeň som schudla 3kg. Dosť sa bojím ze malé nedostávajú dosť živín. Viete mi poradiť je to normálne? Napr. dnes som zjedla iba 3sušienky a nič iné do seba neviem dostať, úplná nechuť a keď si aj niečo nasilu dám tak ma naťahuje na vracanie

bibg
13. máj 2020

@buzz5 Ahoj, ja som takto fungovala pri prvom. Do 12 tt som fungovala na suchych rožkoch, piškotách a cocacole. V lekarni som si kupila lizatka proti vracaniu. To mi dost pomahalo potom ale jest som aj tak nemohla nic ale aspon som mohla fungovat ako tak.

kittyna5
13. máj 2020

Ahoj, ja som na tom tak bola prvé tri mesiace. Možno aj horšie, všetko čo som zjedla a vypila išlo hneď von, takže žiadne živiny. Každý týždeň pre mňa chodila sanitka 😖 skús sa dohodnúť s gynekológom či by si nemohla chodiť na infúzky, to mňa ako tak držalo pri živote

lucia2907
14. máj 2020

Ahoj. Ja som zvracala do 6 mesiaca. Dr.mi predpísal torrecan čipky, tie troška pomohli. Mne pomáhala zo začiatku fatra, haslerky, pepermintove cukríky.

dollyzv
14. máj 2020

Ja som začala 17tt a furt mi je zle..jediné čo mi zaberá je aspoň deci coca coly hneď ráno..

fanyke
20. máj 2020

Ja som 9tt a už 2.týždne mi je tak ako tebe. Udržím v sebe max rožok al.chlieb s maslom, piskoty a solene bakerolls. Pijem iba fatru, čistú vodu neznesiem, tesne pred spaním vezmem vitamin pre tehotné a snažím sa rýchlo zaspať. Pevne verím že to rýchlo prejde. Ozaj trochu pomáhajú lizatka a zazvorove cukríky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre