Nevoľnosti v 1. trimestri

annamivo
8. okt 2018

Ahoj kočky, čo vám pomohlo na nevoľnosť? Nevraciam, ale nevoľnosť mám celý deň a často aj v noci. Som veľmi slabá, jesť mi nechutí ... Pri 1. tehu som mala nevoľnosť len z rána. Teraz je to už ale trochu moc. Jediné čo mi pomáha je pobyt na vzduchu.

pininka
8. okt 2018

@annamivo rada by som poradila, ale tiez mi byvalo zle cely den, a nevracala som, hoci niekedy som si to zelala. Nic mi nechutilo, ale ze vobec. No zas lacny zaludok tiez nieje dobry. Drzim palce.

annamivo
autor
8. okt 2018

@pininka a kedy ti to prešlo? Ja som len na začiatku 😨 .... Áno ten lačný žalúdok vie aj bolieť... Ale neviem čo je horšie ...🤷

pininka
8. okt 2018

@annamivo ved to,ze co je horsie. Pri prvom mi bolo zle len poobede od tej jednej, ale az do vecera, ale len tri mesice. Pri druhom absolutne nic. A pri tretej hrozne cely den, az do siesteho mesiaca.

lucinika
8. okt 2018

Ahojte, tiež ma trápi ranná nevoľnosť a to som cca v 4 TT. Ale ak to bude ako pri synovi mam sa na čo tešiť, pri nom od 7 TT zvracanie minimálne 4xdenne. Teraz mi veľmi pomáha jest pomaličky suchý rožok, aj celé dopoludnie 😁 obed ľahší, žiadne vyprážané. Pri synovi mi v najhorších dňoch pomáhala pepsi/Coca Cola ktorú som po troške pila,skusala som aj zazvorový čaj ale nejaké antinevolnostne účinky nemal 😁.

lucinika
8. okt 2018

Inak musela som sa rozlúčiť s kávou, z tej mi je hrozne.

ganymedea
8. okt 2018

Ahoj, ja som teraz v 16tt a to najhorsie mam za sebou (dufam :D) . Of 6tt do 13tt stale zle, nevladala som stat a skoro ani pit. Od 8tt som bola na PN. Co pomahalo? Tazko povedat, zakazdym nieco ine. Kavu a caj som uplne vypustila, takisto aj veci, ktore boli teplejsie ako izbova teplota, takze papa polievocky. Sladke a kysle veci som nemohla ani vidiet. Biele pecivo s maslom, resp. suche, croissanty, pukance, krekry, sem-tam cipsy - aj som sa citila zle, ze nic z toho nema ziadnu vyzivovu hodnotu, ale naozaj je lepsie zjest nieco ako nic. A najma ak ti je zo vsetkeho ostatneho zle. A cerstvy vzduch je na nezaplatenie 🙂 Teraz spatne rozmyslam, ze som mohla skusit avokado, to nema vyraznu chut a je nadopovane len dobrymi vecami.

tyelde
8. okt 2018

Mne to pri prvej prešlo až pôrodom, dovtedy som žila na varených zemiakoch... A teraz to tiež nevyzerá lepšie... M

1mysicka1
8. okt 2018

Ja som už v druhom trimestri ale keď som bola v prvom tak tie prvé týždne som furt vracala od rána do večera ,nič mi nechutilo. Stačí ,že som sa niečoho nadýchala a už som vracala aj z čistej vody. Teraz sa to trocha zlepšilo ,už nevraciam tak často ale nevolnosti má stále trápia . Ale už zvládam papať aspoň máličko . Teraz mi veľmi chutia čerstvé rožky s klasickým maslom rajo.

lejka01
8. okt 2018

Nic mi nepomohlo 😕cele leto som prevracala a bolo mi brutal tazko, ani ten cerstvy vzduch nepomahal kedze bolo vonku neznesitelne teplo...ale kedze mam 2rocneho krpca tak som to musela prezit 😂...banany mi robili dobre, a aj rohliky suche a kofola po troskach, ciste mineralky, rano ma nakopla kava slaba samozrejme...okolo 16 tt to preslo, nevraciam tolko ale nevolnosti stale mam a to zacinam 21 tt, teraz mi dobre robia jablka a suchare...uz nech je februar 😂

annamivo
autor
8. okt 2018

@lucinika ja nezvraciam, ale ten pocit že už už má napne je no bleeee .... Coca cola, fanta, cofola, aj mne trošku uľaví, len mne tieto vody veľmi nechutia, kávu nemôžem ani cítiť od 1 dňa - tak som vlastne zistila že som tehu ....mne nie je nevoľno z vôní ( okrem kávy) ale tak celkovo zo všetkého, či jem či nie... A ten pocit slabosti, občas nevládzem s malým ani na prechádzku

dorotka9819
8. okt 2018

@annamivo mne pomáhala len minerálka Fatra ale do siedmeho mesiaca som prevracala každý deň (žiadne ranné nevoľnosti, ale celý deň). Keď prešlo vracanie, prišla záha. Na tú odporúčam gaviscon, ten pomohol.
Inak na nevoľnosti ešte vývar, suché pečivo, varené zemiaky a cestoviny. Niekedy úplne čisté lebo zas z omáčky ostalo ťažko.

trashpanda
8. okt 2018

Hoci mám odpor k vracaniu, začala som nekonečnú nevoľnosť riešiť tak, že som išla nad WC a poriadne som "nútené" zakašľala. Vyvracala som sa a bolo mi lepšie. Aspoň na čas. Je to drsné ale účinné.

luluncek
11. jan 2019

@trashpanda môžem potvrdiť🙏😂😔

annamivo
autor
11. jan 2019

@annamivo ďakujem za každú radu, vďakabohu to akosi prešlo samo a užívam si toto obdobie, už mám pol trhu za sebou 😊 ale bez coca coly by som asi ani nevstala z postele - extra nízky tlak ... Ale tak hádam s príchodom jari príde aj trošku energie 💪😃

tatisna
11. jan 2019

Ja mám to isté, pri prvom to prešlo v cca 13-14 TT, bolo to hrozne,asi najhoršia bola dehydratácia, keďže som nevedela nič udržať v sebe. Nepomáhal mi veľmi ani ísť na vzduch, aj vonku som veselo zvracala, a tie pachy, blee. Ale som do nemocnice...asi to bol risk ale mne bolo vtedy v Tom stave všetko jedno. Teraz je to oveľa lepšie, tiež som prvý TRIM., párkrát som zvracala. Zjem len presne to jedlo na ktoré dostanem chuť, napr.minule Spišské párky, ak zjem niečo iné tak to ide von. Ale už sa mi to zlepšuje...

luluncek
11. jan 2019

Mne zas pomaličky prechádza nevoľnosť ,ale.unava strašná aj keď stojím tak spím😂

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre