Nezrovnalosti v meraniach plodu
Baby , stala sa mi taká vec bola som v nemocke kôli zvracaniu v tehu . Robili mi tam prvý utzv zo spodu podľa neho som bola 8+1 čo bolo asi o deň dva ako podľa mrchy, o dva dni robili kontrolný už z vrchu a bábo pekne zodpovedalo 8+3 srdiečko bolo vidno všetko ok. K svojej lekárke som šla na kvázi prvú návštevu o cca9 dní robila utzv zo spodu a povedala že posunieme termín tak som rátala že je väčšie lebo aj otehotnenie som rátala niekde hneď po mrche a ona že na neskôr že by som mala byť 9+4 a podľa utzv som 8 ...uvedomila som si všetko až doma preto som sa neopytala ako môže byť menšie ako bolo ,ona totiž asi nepozerala správu z nemocky..máte niekto podobnú skúsenosť? Neviem či sa báť že bábo nerastie alebo len zlyhalo meranie... vďaka
merania neber do úvahy, je to len také spestrenie pre maminku...ako povedala moja lekárka 2 týždne hore dole, vraj je to v norme.... A v 9 tt? to sa ešte bude merať a meniť niekoĺko krát...zatiaľ sa drž výpočtu podľa ,menzesu, popr. ešte podľa prvých pohybov...
jasne, to je v podstate jedno. ja mam pocit ze moje dieta nebolo nikdy podla merani, a je nastastie v poriadku, narodil sa zdravy a s normalnymi mierami 🙂
Ide o milimetre a kazdy utz je iny urcite bude vsetko ok 😊
@slavuska237 v tom.tyzdni je normalne,ze to namera vselijako..aj mne povedal najskor,ze je mensie ako by malo byt..ale nestresoval ma,povedal,ze to je este moc malinke. A pristroje to nevedia tak zachytit. V 20tt.sa robibeste rae meranie,kde sa upresnuje TP a vtedy mi nakoniec posuval TP na termin o tyzden skor ako malo byt povodne.
Takze klud ak srdiecko bije,len vyckat do dalsej kontroly,budete mudrejsi.. Je to este nizky tyzden..

@slavuska237 nerieš, to ide len o to, že Dr a v nemocnici majú rozdielne programy pri utz.. Ja som bola minule na I.screening a Dr v centre nameral obe bábätka, že majú 6,5cm a ze som v 13+4 a pritom by som mala byt 13+0, čo mi dovtedy aj vychádzalo podľa meraní mojej Dr a aj podľa menštruácie. O týždeň som išla k svojej Dr a ta namerala jedno 6,1cm a druhe už ani neviem, lebo som hneď začala riešiť, že ako môže byť menšie ako pred týždňom.. Ale sedelo jej to presne na deň ako by som mala byt. Vysvetlila mi, že Dr mal iný program a ze sa to nedá presne zmerať, že to vyhodnocuje systém.. A je dosť dôležité, odkiaľ pokiaľ lekár označí.. Týmto sa netrap