Od rána ma bolia uzliny pod bradou - mám vyhľadať lekára?
Ahojte, som v 9+1tt tehotenstva a od dnes rána na bolia uzliny pod bradou a mam to tam trošku také zväčšené. Par dni pred tým má trochu pobolievalo hrdlo. Čítala som kadejaké hrôzostrašné scenáre tak ma to aj vyplasilo, inak by som ti možno ani neriešila.
Mate s niečím podobným v tehu skúsenosť?

Ahoj, telo spracováva nejaký vírus/infekt, nešla by som hneď k lekárovi. U lekára ešte niečo pridružené v čakárni nachytáš a pohorší sa Ti. Ľahni si do postele, sprav si teplý čaj, jedz roztlačený cesnak s citrónom, naparuj sa pred spaním a oddychuj. Uvidíš o pár dní, či si s tým telo poradí. Mňa to tiež tak bolievalo pred tehu, keď ma obchádzala nejaká choroba a nie vždy to do nej aj skutočne prepuklo. Imunita si niekedy poradila sama a niekedy nie, ale ani to nejdem hneď k lekárovi, pretože pokiaľ je to vírus, tak aj tak lekár moc nezmôže (vtedy to treba vyležať a dávajú sa lieky dostupné v lekárni). Lekár nasadí antibiotiká len na bakteriálne ochorenia (horúčka, zelené hlieny atď...). Mne pred tehu vždy napríklad pomohlo koloidné striebro (striekala som si ho do nosa a kloktala ho), ale to sa teraz v tehotenstve asi nesmie. Treba dať telu teplo a odpočinok a uvidíš.