Ostala som tehotná po prvej dávke vakcíny na Covid-19
Ahojte žienky. Stála sa mi taká vec že som ostala tehotná po prvej dávke vakcíny. Neviem ako to mám zobrať. Som veľmi šťastná ale zároveň mám aj starosti. Ja tu nejaká žienka co sa jej to stalo tiež? Ďakujem
už to nezmeníš, teraz už kvoli tomu nestresuj, skus sa tešiť, dieťa je dar a má všetky šance byť v poriadku. mysli na toho maleho človiečika a nestresuj
Známa - doktorka, dostala prvú dávku, nevedela o tehotenstve(ale už bola) a potom jej dali aj druhú (aj keď už tehotenstvo bolo potvrdené oficiálne). Ale je to tak mesiac-dva zhruba. Že jej povedali, že škoda druhej nevyužitej a nie sú nejaké indikácie, robia sa aj teraz testy na tehotných. Ty nepíšeš, či si už bola vtedy tehotná alebo až potom - ale presne ako sa píše vyššie - už to nezmeníš, doktor ťa bude sledovať, ver, že bude dobre. Viem si predstaviť, že to nie je len tak zabudnúť ako lúsknutím prsta... Trápiť sa ale aj tak nič nevyrieši, tak si vychutnávaj nový život v tebe ;)
@uriva ja som po prvej dávke už ani neplánovala ísť na druhú lebo som hneď dostala alergickú reakciu a mala som aj vedľajšie účinky ako skoro každý a predtým som síce aj prekonala covid s pomerne dobrým priebehom. Len som proste neočakával že ostanem aj hneď tehotná. Chcela somvedieť ze sa to niektorej stalo a ako to proste zobrali a či sa nič nedeje.
Čím ta ockovali?
@ivetka_kamo ASTRA Zeneca
@domca2608 ahoj aj ja som po prvej davke zistila, ze som tehotna.Poznam tvoje pocity.... pisala som aj do Pfizeru a aj oni aj moj gynekolog ma uistili, ze vakcina nema vplyv na dna dietata. Snazim sa byt ok, je vela takych zien, nie sme jedine.Na FB je skupina : Ockovanie covid 19- tehotne, dojciace & snaziace sa otehotniet
Skus si ju najst, precitas si vela zaujimavych veci.
Ja som počas prvej dávky mala posledný menzes a druhu dávku som dostala už vlastne ako tehotná, ale som o tom nevedela a tiež ma gynekológ ubezpečil, že nie je čoho sa báť. Niekedy netreba veriť všetkým hoaxom, išla by som na očkovanie aj keby už viem o tehotenstve
@domca2608 Áno, mne. 2x som presúvala očkovanie, aby som nešla v 1. trimestri. Ale nedopadlo to dobre. 😔
@ingrid2304 co sa stalo?
@zooeynka a ty si naozaj myslíš, že tie vakcíny nikto predtým v dostatočnom predstihu netestoval? Oni sú na trhu už oveľa dlhšie ako si my myslíme, že sú a určite sú bezpečne.
No kto ma pochybnosti, nech sa neockuje, je to na jeho vlastnom uvážení, ale nemusí hneď spochybňovať každú jednu, keď o nej vie …
@smolki a kedy ich prosim ta teda testovali??? Kolko??? Od 2019 - 2020???
Vsetky dostali od EMA vynimku, lebo ich rychlo potrebovali. Cize stale su to iba experimentlane vakciny.
Na tehotnych a detoch ma byt oficialne vyskum ukonceny v 2023!!! Cize o 2 roky. Potom sa bude vediet, co a ako.
Zase tu prosim nepletme hrusky s jablkami.
Ked poviem A, je vhodne povedat aj to B, popripade C a D. A toto mne osobne na tom vadi!
Mimochodom vidime ako dopadla AZ. Uz pomaly nie je vhodna pre nikoho. Cize tolko asi k tomu...
@smolki vies co, tie vakciny su testovane teraz. Aj na tehotnych sa testuju az teraz, vyskum stale prebieha. Testovacim vzorkam farmafirmy platia, tuto celosvetovo prebieha testovanie zadarmo. Ja mam vsetky povinne ockovania, nie som zaryty odporca, ale pred tymito covid ockovaniami zbuchanymi narychlo mam respekt. A to som aj prekonala covid s hnusnym priebehom. Proste nie, ockovat sa nedam, tehotna duplom.
Citam na pluske ze Terka z nitry, 39 co po pfizeri zomrela to nemala z ockovania....to sa dalo cakat...bezne 39 rocne zeny zomru, len tak z trucu.. cele zle
@lienka.7 Prišli sme o bábätko. 😢
Dôvod nevieme, a ani sa nedozvieme... 😔
@zooeynka nemajú istotu, ale čo už povedať? Radšej povedia že to bude OK, veď bodaj by aj bolo, ako povedať neviem a žena bude v strese až do pôrodu a môže to zle vplývať na plod.