PN v tehotenstve a kontrola

11. dec 2023

Zdravim, lekarka ma chce po Vianociach vypisat na PN . Kvoli zdravotnym problem a hroziaci potrat. Vychadzky neobmedzene neda . Mali ste kontrolu počas pn? Byvame v novej bytovke kde niesu schránky ani zvonček . Sestrička povedala ze kontrola nechodí . Ale nikdo človek nevie . Ake mate skusenosti?

bublinka1426
11. dec 2023

neobmedzene vychádzky neexistujú.
a samozrejme, že kontrola chodí.

autor
11. dec 2023

@bublinka1426 pred rokom existovali , bola som tehotna a bez pytania mi ich dala ale žial som potratila

bublinka1426
11. dec 2023

neexistovali :D...to mas odkial.
ked si raz PN mas byt doma alebo len v ramci par hodin mas urcene vychadzky.
potom by PN stracala svoj vyznam, nemyslis?

alchemilkazltozelena
11. dec 2023

@bublinka1426 boli neobmedzené vychádzky. Pre psychiatrických pacientov určite a aj pre niektoré tehotné.

andrejiik
11. dec 2023

Vlastnu skusenost nemam, ale ked som si zistovala o pn v tehotenstve, tak ludia dost pisali, ze kontrola chodi. Ale tak ci bude aj cez sviatky, co ja viem. Osobne som racej na pn nesla, koli tym vychadzkam. Neviem ci sa oplati riskovat. A ano tiez som citala ze existuju vychadzky neobmedzene, ale neviem uz co vsetko trebalo na ich splnenie. Rizikove tehotenstvo tam nespadalo, ale asi zavisi od doktorky.

autor
11. dec 2023

@bublinka1426 teraz som napísala ze som ju pred rokom mala , milujem komentáre tohto typu

bublinka1426
11. dec 2023

@alchemilkazltozelena neboli. pytala som sa na to vysloevene na socialke.

bublinka1426
11. dec 2023

mala ale socialka ju moc neuznava, ked chodia kontrolu k lekarom, su za to zdlbavani...asi tolko k tomu. a je jedno co ti sem napiseme, chces pocut ze ty budes brylat po vonku a my ti mame zarucit ze k tebe nepride kontrola?

alchemilkazltozelena
11. dec 2023

@bublinka1426 boli. A už sa nestrapnuj.
Človek čo má depresie potrebuje ist neobmedzené na vzduch a medzi ľudí aby sa cítil lepšie. Poznám konkrétnu osobu ktorá mala neobmedzené vychádzky.

bublinka1426
11. dec 2023

@alchemilkazltozelena ano suhlasim, a ja za to nemozem co mi povedali na socialke. co uz. pekny vecer

autor
11. dec 2023

@bublinka1426 stavala si hore zadkom? ja som sa došla normalne spýtat na skusenosti , ked sa ti moja otazka nepáči tak dovidenia komentuj si niekde inde
toto je skupinka kde si radíme , info a podobne

letfenixa
11. dec 2023

@alchemilkazltozelena aj pre onko pacientov.

bublinka1426
11. dec 2023

@letfenixa tak ak ti to pomoze, ano byvavaju kontroly aj u tehotnych a ano napr aj ja som mala. pekny vecer.

petamich
11. dec 2023

neobmedzene vychadzky su aj dnes napr. pre pacientov a rakovinou, teda onko pacienti, pacienti s ochorenin v terminalnym stadiu, psychiatrickych pacientov a ine diagnozy, tehotnym zenam sa uz davaju ojedinele, lebo to Socialna poistovna kontroluje (a vacsina diagnoz nema narok na neobmedzene vychadzky)

kontrola zo Socialne poistovne chodi random alebo ak poziada zamestnavatel, tetuskam a panom sa vygeneruje random zoznam a netusia, ci si tehotna alebo preco si doma - idu a skontroluju a je tvojou povinnostou zabezpecit si oznacenie zvonceku, aby ta v pripade kontroly nasli

bejbs123
11. dec 2023

Niekomu kontrola pride,niekomu nie….chodi kontrola aj tehotnym zenam,chodi aj cez vikendy….kto nechce dodrziavat vychadzky,musi ratat s tym rizikom,ze mu kontrola prist moze…

michaela329
11. dec 2023

@bublinka1426 samozrejme, ze existuju. Davaju sa psychiatrickym dg a onko dg. Tehotnym uz moc nie. Kontroly zavisia aj od regionu. Ale v poslednej dobe su velmi aktivni zo socialky.

mikitilik29
11. dec 2023

Bola som celé tehotenstvo na PN a neprišla mi kontrola. Ale veruže človek nikdy nevie

bublinka1426
11. dec 2023

@michaela329 tak asi som natrafila na zle informovanu uradnicku. ani kamarat s onko nema neobmedzene, ani kamarat so spycho nemalneobmedzene, tak ja mam tuto skusenost. ale ako vidim vsade je to inac.

zalka
11. dec 2023

Autorka existujú bezdrôtové zvončeky, https://www.datart.sk/zvoncek-bezdrotovy-elektr... na zvonček napíšeš normálne meno prilepíš ho ku vchodu, a druhú časť vopchaš do zasuvky v byte, ak si v limite čo sa týka metrov tak ti pekne bude zvoniť. A môžeš byť bez stresu, že čo ak príde kontrola a k tebe sa nedostanú.
Ako dočasné riešenie ti to poslúži.

michaela329
11. dec 2023

@bublinka1426 my mame v rodine niekolko onko a vsetci maju neobmedzene. Kolegyna s depresiou celodenna a kamoska s uzkostou tiez celodenne. Jedine kamaratovi po panickom ataku dali prve 2 tyzdne 4 hodiny. Potom uz neobmedzene. Ja dom bola po potrate 3 tyzdne PN bez jedinej kontroly, znamej s chripkou prisli 3. Den. Naozaj zalezi od regionu a nahody.

bublinka1426
11. dec 2023

@michaela329 asi ano.

janka54321
11. dec 2023

ja, ked som bola pred 8 rokmi na rizikovom, tak som vobec nemala vychadzky, tam som mala doma lezat a nie chodit ,,,,a ano, kontroly chodia aj tehotnym,,,,jedine, ze by si mala k tomu pridruzenu nejaku psychiatricku diagnozu

janka54321
11. dec 2023

a este onko pacient ma neobmezdene

isis234
11. dec 2023

Kontrola počas PN chodí. Nahlásiť číslo telefonu, oni sa ohlásia

lujza_
11. dec 2023

Ja som mala teraz vychádzky 5 hodín denne , tak som si vypytala (2hodiny doobeda a 3 hodiny poobede) moje tretie dieťa a nikdy mi aj tak kontrola neprišla a ani nikomu zo známych tehuliek , ale určite závisí aj od okresu atď

domkakvet
11. dec 2023

Ano kontrola chodi.

lneviemmeno
11. dec 2023

ja som 20. den PN v tehotenstve a zatial nikto neprisiel 😀 ale tiez sa bojim, ci nahodou neboli, lebo tiez byvam v novej bytovke, na bytovke nie je cislo, ulica tiez este nie je oznacena, na zvonceku mam akurat cislo bytu bez mena ale to doktorka napisala do poznamky a schranky este nie su. A telefonne cislo neviem ci napisala. Ale ja tie casy dodrzujem a vacsinou som stale doma a len obcas cez vychadzky idem niekam. Ale je to tak 50/50, poznam zenu co je skoro rok na PN a nemala ani raz kontrolu a za to kamoska bola 3 dni a mala.

mogaa
11. dec 2023

Nuž sestrička má zlé info. SP chodia zo SP, to ona PN vypláca a vôbec sa neskúma s akou diagnózou na PN si....je jedno že si tehotná, to samo o sebe nie diagnóza na PN, ak si PN máš dodržiavať liečebný režim a stanovené vychádzky....Dokonca niektorí gynekológovia nedávajú ani tehotným vychádzky alebo ich dajú až po 3 týždňoch.....

mogaa
11. dec 2023

@lujza_ nechodili hlavne počas covidu, ale teraz je situácia iná a chodia...ono kontroly chodia náhodne, niekto je PN rok a nepríde mu ani jedna kontrola, iný je PN mesiac a má hneď 2-3kontroly....takže spoliehať sa že práve mne kontrola nepríde sa veľmi nevypláca

engiii
11. dec 2023

Ja som bola PN celých 7 mesiacov na rizikov bez vychádzok tiež mi hrozil predčasný pôrod tak som musela ležať nonstop s vyloženými nohami a vtedy mi kontrola neprišla žiadna ..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre