Podľa lekára som 7. týždni, podľa mňa som v 6. týždni
cawte... . lekari mi vravia, ze som v siedmom tyzdni, mne to vychadza na 6... aj dnes, ze dnes mate posledny den siedmeho tyzdna bola som na sone.... ale ked pocitam, tak dnes sice mam posledny den, ale 6 tyzdna.... niekde som raz nieco citala o tom kde visi ten tyzden, ale uz si nespominam o co presne slo... neviete? 🙂 akoze nie je to dolezite, ale haluzim nad tym 🙂 dakujem
ale, nieee, citas zle... podla nich dnes mam posledny den 7tyzdna a podla mojich vypoctov dnes mam posledny den 6tyzdna. kde visi ten tyzden...
S priatelom sme boli spolu 31.5-2.6....... no a som na konci siedmeho podla lekarov.... no nevychadza...
@deny1983 nepocita sa od styku ale od poslednej menstruacie. zadaj datum poslednej menstruacie do tehotenskej kalkulacky: http://tehotenstvo.academy.sk/
@monika2712 vsak ale tento gynekolog co som dnes unho bola na pohotovosti, ten nevedel datum posl.menzesu...a povedal ze konec 7tt, to iste moja gynekologicka, ale ta vedela datum posl.menstruacie... hmmm
@deny1983 no tak tento gynekolog to povedal na zaklade velkosti plodu (co videl ultrazvukom) a tvoja gynekologicka podla prveho dna poslednej menstruacie... A mozes byt len rada, ak sa zhoduju, tzn. ze plod rastie v sulade s trvanim tehu...
posledny den siedmeho tyzdna sa inak pise aj ako 6+6tt... ked budes zajtra 7+0tt tak to uz je osmy tyzden, hovori sa to podla toho, ktory plynie, nie podla tej prvej cifry, ta oznacuje tyzden, ktory je ukonceny.
a pouzi ten link, co sem dala monika2712, tam si sama zadas prvy den posledneh menstruacie a vies presne kolko ti trva tehotenstvo..
@usacek79 to zas co je 🙂 sak 7+0 mi napisala gynekologicka v utorok do karty 🙂 po tom ako pozerala sono... a tento typek dnes tiez cumel na sono a ze konec siedmeho, posledny den....no a s tym frajerom som bola 31.5-2.6 a som z toho debil..a datum posl menstr. viem len orientacne, nemala som pravidel.cyklus... s nikym inym som styk nemala, tak neviem sa z toho vysomarit, ale to vychadza, nie?
a este, vsak datum posl.menstruacie.... mala som dajme tomu 23.5. to je prvy den normalnej poslednej menstruacie... par dni po nej som bola s priatelom.... potom som asi za desat dni dostala take pichanie v podbrusku a prve priznaky a miesto menstruacie som dostala dvojdnove spinenie.... takze to spinenie nemam ratat ako poslednu menstruaciu nie? ratam tu poslednu normalnu po ktorej som bola s priatelom, nie to spinenie co prislo sice v case menstruacie po styku, ale bolo to spinenie, nie menzes..ja uz neviem
Zienky, som z toho troška jeleň... som v 6tt+2, to znamena, že som v 7tt? Bo podľa tej tehoten.kalkulačky mi ukazuje tiež 6tt+2 a pod tym,že popis 7-meho tt 🙂 takže reálne som v siedmom týždni? Ďakujem za info 🙂
@deny1983 tehotenstvo sa NEPOCITA podla toho, kedy si sulozila, ale podla prveho dna poslednej menstruacie, uz sme ti to sem pisali...
ak ti gynekologicka napisala 7+0tt, tak je to prvy den osmeho tyzdna, lekar dnes podla sona urcil, ze plod je zhruba velkosti zodpovedajucej poslednemu dnu siedmeho tyzdna (teda 6+6tt)... To sa plus minus den-dva zhoduje s terminom podla menstruacie, ktory urcila lekarka, takze je to ok..
Tie cisla za PLUSkom oznacuju den, ktory plynie od NULA po SEST, siedmy den je uz novy tyzden, takze to bude napr. 8+0tt (to "tt" znamena skratku pre tyzden tehotenstva)
skus si nastudovat tu stranku, co sem dala link monika2712, tam sa o tehotenstve a pocitani jeho trvania dozvies viac, je toho zrejme dost, co by si si mala zistit 😅 na strankach o tehotenstve to urcite pochopis lepsie, ako tu vo fore...
@alexis81 ano, vzdy sa hovori tyzden ktory PLYNIE - to je ako s narodeninami - ked dajme tomu oslavis 30te narodeniny, tak ti vlastne zacina tym dnom plynut uz 31vy rok tvojho zivota 🙂
takze ak si 6+2tt znamena, ze siesty tyzden je ukonceny a plynie ti uz treti den siedmeho tyzdna (kedze prvy den sa oznacuje nulou v tehotenstve 😅 tyzdne sa pocitaju "nieco" + 0 az 6..)
mne napr. v pase svieti, ze som v 21vom tyzdni, teda ten plynie, presne na den som 20+2tt konkretne dnes 😉
moje dieta je tiez o tyzden vacsie, tak sa riadim tym, co mi dokina povedala
ale dobre, robte si srandu.... a co 🙂 usacek, diky...
ja som tiez stoho magor..🙂) mne zacala menstr..2jula a na tisic percent som mohla otehotniet 27 jula lebo v ten den sme isly na istotu..a 30jula som mala dostat menzes a nic..a podla lekarov som uz bola 4tt co je blbost lebo to boli len 3dni..a pocitaju to od druheho 🙂)) a ked som bola 8 augusta u doktora ze mi meska menzes tak este ani na ultrazvuku nevidel ze som tehotna a bral mi krv a podla toho zistil ze som tehotna a mam prist o tzyden aby sa ujistil ze ci to nahodou nieje mimomaternicove kedze to este na ultrazvuku nevidel..a ked som tam bola tak uz to videl a zrazu som bola 7.8 tt..tiez tomu nechapem..aj ked viem ze sa to pocita od poslednej menstr..teraz som 17 tyzdni podla lekarov a podla toho kedy som ja otehotnela na sto percent by som mala byt 13tt..takze ani to uz neriesim..

ak si v 6 tt +6 dni to znamena ze uz si v 7 tyz.kedze 6 bol skonceni a prekonavas 7 tyz.