Podľa ľudského choriového gonadotropínu som v 5. týždni a na sone nič nevidno
Ahojte baby takze moj problem je nasledovny.Brala som antiku par mesiacov no potom som ochorela hnacky a zvracanie.Neskor pp vyzdraveni som sa ze som tehotna.Aj ked babo nebolo planovane zacali me sa tesit.No vo stvrtok v noci mi zacali v noci mi zacali bolesti tak ma v piatok drahy bral na pohotovost.Odtial ma objednali na dalsi den an zensku kliniku.Tak aj bolo tam mi zmerali tlak a vzali krv.Z krvi vysla hodnota hcg 715.Test sa opakoval o 48 hod kde bolo hcg okolo 1300 a momentalne je to 2000.Robil sa ultrazvuk zdola cez vaginu no doktorka povedala ze nevidi nic co by malo indikovat tehotenstvo I ked som ho mala potvrdene z domacich tehu testov,z lekarskeho aj z krvi.Junior doktor ktora sa so mnou bavila povedala ze ide o mimomaternicove a chcu si ma nechat v spitali a rano bud dat tabletky na potrat alebo ti spravit chirurgicky pretoze moj zivot je v ohrozeni.Ja som odmietla s tym ze na vlastnu zodpovednost idem domov co poriadne vystrasilo draheho ktory sa bal ze o mna pride.Nastojila som na tom ze chcem hovorit s konzultant doktorom naco mi ho neochotne zavolali ale potom co sa pozrel do papierov zhodnotil ze je malilinka sanca na mimomaternicove.Ked sa drahy opytal tej mladej co to ma znamenat a oreci nam tvrdila nieco ine pozerala do zeme.Doktor povedal ze on by si ma tam najradsej nechal kvoli bolestiam,ktore uz vtedy ustavali, na pozorovani a pripadne do mna zaviest malu kamerku.Ja som aj tak povedala ze chcem ist domov no som ho o uprimny non poved to vidi nasti bud som vomi skorom stadiu kvoli comu nic nevidno no v tom pripade si nevie vysvetlit to hcg kedze ultra by mal zachytit tehotenstvo uz ked je hcg cca 1500 alebo ide o dvojicky...Kto si presiel niecim podobnym poradte prosim.Preoacte za chyby moj tablet je v anglictine a blbne.Velmi pekne dakujem vsetkym co si to precitaju a odpovedia
Velmi sa ospravedlnujem za to ako pisem zblbol tablet... dnes som si robila clearblue test ktory ukazal 2-3 pregnant.Nechapem co sa deje a znervoznuje ma to
@simonetta135 v 5tom tyzdni na sone vidno snad len malu bodku - ak vobec nieco......tu tazko na zaklade sona robit zavery a uz vobec nie riesit interupciu ci mimomaternicove tehotenstvo....jedine snad ze tie tvoje bolesti boli skutocne tak hrozne.
ak mas skutocne velke bolesti ver lekarom......ak je to len take kadejake pobolievanie, kasli na nich.
@simonetta135 a ktory parameter odoberali celkove hcg alebo free hcg?
fuha to neviem povedat povedali mi len ze vezmu hcg v rozpati 2 dni aby sa porovnalo pricom pri cca 1000-2000 by vraj nieco malo byt vidno a ja som cez a nic...toto cakanie je najhorsie ked sa na nic poriadne neviete sustredit
Ten 5ty tyzden je len orientacny podla mojich vypoctov je to este menej...
@simonetta135 kedy si mala poslednu menstruaciu?
Kvoli antike som to mala kadejako ale slabe krvacanie sa objavilo niekedy druhy majovi tyzden myslim
@simonetta135 cize nevies termin?
@simonetta135 zavisi od toho aky parameter odoberali...po druhe vo velmi skorom stadiu na uzv nie je nic vidiet...cize taky tyzdnovy oddtup na uzv je najlepsi....a bohuzial v tychto skorych stadiach ostava len vyckat
Nie presny termin neviem ...a dakujem...starsi doktor povedal ze jemu sa javia dvojicky (mame v rodine) ale neviem ci je to mozne podla mojich vypoctov mozem byt cca 2 tyzdne po oplodneni ale ista si nie som
@simonetta135 to uvidis len cadom...niekedy sa neda riadit ani tabulkami...niekedy telo robi zazraky
@trgypadl a myslis ze som tehotna alebo je to mimomaternicove?
@simonetta135 tak na toto Ti nedokaze nik odpoveda v tejto chvili len s odstupom casu....poznam jeden pripad kedy bolo hcg pozitivne...v dutine nic viditelne na uzv a zena sa stazovala na bolesti stale ...robila sa jej aj dg laparoskopia a nakoniec to bolo tehu vo velmi skorom stadiu kedze mala neprsvidelny cyklus a nevedela kedy ovulovala...cize treba mysliet pozitivne
Najskor na sone je vidno gestacny vak az 3 tyzdne od oplodnenia.
@simonetta135 Ja si myslím že je to tehotenstvo. Ja som mala niečo podobné, ale nerobila som si testy, nakoľko som o príp. tehu netušila. A preto ma ani nič nestresovalo. V tehotenstve s mojím prvorodeným synom som mala veľkú cystu pod maternicou. Dr. mi robil vaginálne sono kvôli tej cyste, ale pozeral aj maternicu. V maternici mi nič nevidel, len vysokú sliznicu. Keď som šla na vyšetrenie a na sono kvôli operácii o týždeň, bolo v maternici bábo a už mu krásne bilo srdiečko. A to som bola na konci 6.tt. Teda v 5. týždni mi nič nebolo vidno. Takže nič sa neboj a daj si zopakovať sono o týždeň. Ja som mala naposledy v 6. týždni HCG vyše 5000. Takže si nemyslím, že ho máš príliš vysoké. Tie hodnoty sú u každej prudko individuálne.
Pri takom HCG to určite nie je mimomaternicové.
@simonetta135 ahoj, no v prvom rade blahozelam, ze si sa pri prvej sprave hned nepolozila a vyziadala si iny nazor, palec hore 😉 pokial nemas nejake bolesti, urcite pockaj, dufam ze sa drobcek ukaze skoro aj na sone 😉
urcite pockaj v 6 tyzdni uz musi byt nieco vidiet,skoro robit zaver
Takze zasa som bola na sone kedze hcg pp 48 hod vystupilo z 1200 na 5000.Nolo uz vidno gestacny vak a podla nich som v 4tom tyzdni.Dalsi ultra je o 2 tyzdne tam by uz malo byt vidno.viac 🙂

Nezazila som nic podobne, ale musi to byt velmi narocne pre teba, drz sa, verim ze to dobre dopadne, drzim palce 🙂