icon

Podľa ultrazvuku som v 4. týždni, podľa menzesu v 7. týždni

nunka166
8. dec 2013

Ahojte uz sa vam niekedy stalo ze ste sli ku doktorovy s tym ze uvidite bit srdiecko a on vam povie ze ste este len vo 4tt.? Neviem cim to moze byt, ale vcera vecer som mala slaby hnedy vytok, som sa zlakla a utekala som na pohotovostnu a tam mi nevedeli nic povedat len to ze som v 4 tt a mala by som byt v 7 tt . Kedze som nekrvacala poslali ma domov s tym ze v pondelok mam ist ku doktorovy na krv ci mi stupa hcg. Mam strach, uz som toho roku potratila dvojicky. ☹ neviem co si mam myliet otom. Dnes som trosku pispinila.Ale stale mam pocit akoby nieco zomna vytekalo a pritom nic netecie. Uz sa vam nieco take stalo?

chani23
8. dec 2013

Ahoj, aj ja som to tak mala. Podla menstruacie som mala termin porodu 16.3, ale podla ultrazvuku az 28.3. Podla mojich vypoctov a tiez gynekologa bol spravny druhy termin a tak aj bolo. Maly sa narodil 29.3. U mna to bolo sposobene posunutou ovulaciou.. Mne moj gynekolog povedal, ze ak budem co len trosku krvacat, mam mu okamzite volat ( niekolko rokov som sa liecila na neplodnost, tak bol dost opatrny, aj na poradnu som chodila castejsie ). V 7m som aj krvacala, ale nastastie to bola iba prasknuta cievka na krcku maternice, za pol dna to preslo same.Ale na tvojom mieste by som sa urcite poradila s lekarom, drzim palce, nech vsetko dobre dopadne

jajabb
8. dec 2013

ahojte, ja som mala to isté 🙂 menzes som mala každý druhý mesiac a otehotnela som presne v ten mesiac, ked som nemala. všetci doktori mi počítali termín podľa menzesu, takže to robilo skoro mesačný rozdiel, a nikto si nedal vysvetliť že to vtedy nebude, lebo ja som vdela presne kedy som otehotnela :D každý dr. sa mi smial, že to sa nedá.. ja som si vypočítala termín 11steho, a hádajte kedy sa malý narodil, 11.7. 🙂 nie je sa čoho báť, všetko je tak ako má a malé je určite v poriadku 🙂

nunka166
autor
8. dec 2013

bola som dnes zase na pohotovosti a to som uz trosku zakrvacala... doktor pri vysetreni nevidel ziadnu krv a tak ma zobral na ultrazvuk, kde zevraj videl hematom ... ze krvacanie moze byt sposobene tym... a ze aj krcok som mala zacervenany. No potesilo ma trosku ked mi povedal ze to vidi na uz 5tt kedze mi vychadza ze zajtra by som mala byt uz v 5tt... taze toto ma trosku potesilo lebo som sa bala ze male nerastie... No neviem uvidime zajtra ci mi hcg stuplo ci nie... ale ja verim tomu ze bude vsetko v poriadku... 🙂 🙂 🙂

1lulu1
9. dec 2013

Ahoj držím ti prsteky aby bolo všetko ok 🙂 ...a aj mne doktorka počítala dátum od posleddnej menstruacii podľa nej by. Sommala bbyť v 11tt a podľa mňa som ešte len 9tt ...uvidíme že čo mi povie 17teho na ultrazvuku ...

ikushik
10. dec 2013

ahojte baby, nunka166 mame podobny osud, potratila som tak isto dvojicky ☹ a dnes som sa dozvedela ze som 4tt podla ultrazvuku ale podla poslednej menst. by som mala byt 7t 😕 doktor nic neriesil, nasadil duphaston a kontrola az 30.12, mam strach co ako bude

jajabb
11. dec 2013

neznášam taký prístup lekárov ikushik.. keď ho tá práca nebaví, tak by ju nemal robiť... och, držím palce 🙂

ikushik
11. dec 2013

@jajabb mas pravdu, ma vela pacietov a potom to tak vyzera, ale mam este znameho v nemocnici tak keby nieco utekam za nim

gabriellka
12. dec 2013

@jajabb
@ikushik kočky nič v zlom, ale podľa vás čo viac by mal ten lekár urobiť??? mám rovnaký problém, tiež podľa sona to vychádza menej a dal mi kontrolu o týždeň. neviem čo viac by pre nás mohol urobiť 😕

jajabb
12. dec 2013

aspoň slovíčka podpory a povzbudenia by stačili podľa mňa.. mňa dr. posielala na kadejaké kontroly a v nemocnici som bola na expertnom sone 3krát, dr. čo tam bol jej dal odkázať aby nepila takú silnú kávu :D ale našťastie máme krásneho zdravého synčeka a robí nám veľkú radosť 🙂 aj vy sa budete za chvíľku tak tešiť baby, držte sa.

ikushik
12. dec 2013

@gabriellka aspon zobrat krv, kontrolovat ci stupa hcg, dat kontrolu o tyzden, ale mozno som rozcitlivena ja kedze idu sviatky 🙂

maribell
19. dec 2013

nemoze to byt aj tym ze ovulacia bola neskor ako podla "tabuliek" ? ja sama mam nepravidelny cyklus... poslednu ms som mala 10.11 podla tabulky som mala otehotniet 23.11 lenze meriam si bazalnu teplotu a ovulaciu som mala az 4.12 ..tam uz je rozdiel tyzden a pol

minninka
30. dec 2013

dobry den dievcata,,,ja mam jednu otazku,,,som v 6 tyzdni tehotenstva a moja pani doktorka mi nezobrala ani krv a ani mi nepredpisala ziadne vitaminy,,,tak podla toho co som citala a od kamaratiek som zacala brat kyselinu listovu,,,,ale potom ma kamosky strasili uz tie ktore maju deti,,,som sa im stazovala ze ma pobolieva pod bruskom,,,a oni ma strasili aby som nepotratila aby som zacala brat utrogestan,,,beriem ich este len druhy den,,,priatel sa ma pytal co to beriem a odhovara ma od toho ze nech to neberiem ze mi to nepredpisala doktorka,,,,a moja otazka znie bojim sa ze ked ich prestanem brat tak sa mi potom moze daco stat a nakoniec potratim,,,prosim poradte mi co mam robit a kto ma niejake take skusenosti ,,,dakujem,,,

slozika
30. dec 2013

ja som to mala a dieta bolo mensie, ze som pravdepodobne neskor otehotnela. a pri synovi zas bol tiez mensi, ale v 11 tyzdni to preskocil a bol o 1 tyzden vacsi. netreba stresovat

dukokatka
30. dec 2013

@minninka co tak zajst za doktorkou a nie pocuvat kamosky co povedia ,co ti oni odporucaju aby si brala.doktor je doktor.

katkakovac
30. dec 2013

@minninka ty alebo tvoje kamarátky máte vyštudovanú medicínu, že si nasadzuješ svojvoľne lieky? lebo pri väčšine bezproblémových tehotenstiev lekári nenasadzujú žiadne lieky a ani neberú krv. Ja som mala dokonca hematóm a lekár mi nenasadil žiadne lieky ani nepredpísal vitamíny. V prvom rade prestaň stresovať a počúvať "dobré" rady kamarátiek. Máš veľkú pravdepodobnosť, že to dobre dopadne. Teš sa z toho, že ti je dobre, že ťa nič netrápi a užívaj si ten pocit. To sú pre tvoje dieťatko ti najlepšie "vitamíny" 😉

minninka
30. dec 2013

dakujem za radu,,,cize teraz ked prestanem brat tie tabletky utrogestan,,,sice som ich zobrala len dva krat nic sa mi nemoze stat???