Pohár vína v 11. týždni
Ja neviem co ma to napadlo ale mali sme oslavu a môjho muža nevedia ešte kamoši, že som tehotná a včera sa u nás pilo a dievčatá pili víno a som si dala aj ja, že a ved aj iba nalejem a odpijem 2x a vylejem no ale ja ani neviem ako debaty, srandy a ja od smädu vypila som také ružové víno pohár, och a dnes ráno som sa zobudila hlava ma boli, no cítim sa jak po tvrdej pálenke... Ja som si len tak naliala aby sa nepýtali prečo nepijem... Ale vázne ja som vypila ten pohár a teraz sa bojím.... Od septembra nič ani som nepachla po alkohole... A dúfam, že ťa hlava ma bolí pre niečo iné
@kittykat22 ty si dôkaz že alkohol poškodí plod
@kittykat22 https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...
Najprv si niečo o tom prečítaj a POTOM SA OZVI!!!
Nič sa nestane neboj.... Ja len nechápem na čo to tajiť ja som povedal narovinu a neskrývala to že som tehotná od začiatku. Keď skratka by sa niečo stalo každému normálnemu napadne že sa čosi stalo.
@ayanamirei https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC70... toto je asi lepsia studia. A tam mas napisane ze ide o binge drinking - to je enormne pitie pocas tehotenstva. Inak sa vsetko zaklada skor na psychologickych problemoch. Co ste poslali vy odkazy - tak to su hluposti. To niesu studie. Studie musia byt robene na stovkach matiek, musia sa sledovat a robit testy - nie ze si niekto napise co si mysli, ze problemy vyvolava. To, ze si niekto da pohar vina a narodi sa mu postihnute dieta je kolosalny nezmysel. ABy bolo postihnute dieta tak by matka musela pit prvu ligu a nejest.
@kittykat22 Tak ty máš nadpriemerné IQ? Tlieskam! Musíš veľmi ľúbiť alkohol, keď ho tak horlivo obhajuješ. Holka alkoholka. 👏
A k tebe autorka, ty si ešte ani nevytriezvela, ako tak čítam tvoj príspevok.
Ja som nevedela, že som tehotná a vymetali sme jednu party za druhou, firemné vecierky, vianoce, Silvester a v januari som sa dozvedela, že som tehotná, malý je zdravý.
@tripetta aj by som povedala , že nech si robia čo chcú, ale mne sa potom tie deti dostávajú pod ruky, a je neuveriteľné ako rastie počet porúch. Autisticke škôlky majú nedostatok miesta, otvárajú sa stále nové a nové triedy pre ADHD, autistov, ADD, a o retardovanom vývine ani nehovorím. Bohužiaľ kopu mamičiek to nevidí, alebo nechce vidieť a či sú tie deti naozaj zdravé, to by skôr vedeli posúdiť iní ... Nie jedna mamička má presviedcala,že jej dieťa je úplne v poriadku. Bohužiaľ nebolo
Ešte pochopím, keď o tom žena nevie. Ale.ked vie, a vedome si dá s kľudom alkohol, tak to už je iné kafe.
@maximilie ved prave, a potom si hladaju ine "priciny", ockovanie a neviem co...Ja som tiez na zaciatku druheho tehotenstva "pila", lebo som nevedela, ze som tehotna. Aj lieky som brala, ale nastastie mi doktorka dala take, co sa mozu v tehotenstve. Robila som si test pred uzivanim a bol negat., potom boli Vianoce a normalne som si dala k veceri vino, medovinu, na Silvestra s muzom sme vypili flasku medoviny. Menzes mi meskava pravidelne, nerobila som z toho vedu, az ked meskal dlhsie nez obvykle. A tam kolajnice ako hrom. Samozrejme, odvtedy uz ani hlt. Ked uz zena o tehotenstve vie a da si, lebo "co by sa kamaratky vypytovali", to ma byt akoze ospravedlnenie? Nechapem. Ja mam skor dojem, ze autorka toho vypila o dost viac, ako jeden pohar a teraz ma vycitky...
Nie je známe žiadne množstvo alkoholu, ktoré by bolo počas tehotenstva považované za bezpečné pre vývoj plodu.
Keď tu čítam tieto diskusie typu “víno na krvinky” , tak sa ani nečudujem, že každé druhé decko v škole má DYS všetko a potrebuje asistenta.
Najlepšie sú také, čo chlascú v tehotenstve (a je úplne jedno koľko, skrátka to považujú za bezpečné) a potom dieťa nedajú zaočkovať, lebo vo vakcíne sú jedy 🙄
Koncentrácia alkoholu v krvi u plodu je rovnaká ako u matky Vážne by ste dali malému bábätku vypiť pohár vína? Alebo štamoerlík pálenky?
@ayanamirei Presne tak, najnovsie studie dokazuju, ze aj jeden (!) pohar alkoholu skodi! To sa vedelo uz pred sto rokmi, ze tehotna nema pit predsa... Tak ale nech kazdy si robi so svojim dietatom, co uzna za vhodne. Testy na vodicak sa robia, aby clovek nezahubil ine zivoty, bohuzial testy pred pocatim nie...
@maximilie vážne by ma zaujímalo, koľko z tých detí dostalo “iba jeden pohár vína” už pred narodením. Bábätku o veľkosti hrášku, ktorému sa vyvíja mozog, nervové prepojenia, môže uškodiť aj kvapka (ktorá je asi zhruba rovnakej veľkosti). Fakt nerozumiem aký je problém prestať piť a fajčiť na 9 mesiacov, hlavne ak je to kvôli vlastnému dieťaťu
@gabu_lienka a mňa by zaujímalo , ktorá matka čo má poškodené dieťa sa tu príde veselo priznať. ,,Aaano dievčatá, nepite, ja som pila a mám postihnuté dieťa"
@matus7030 Dedukcia mojej doktorky.
Asi preto, že predtým som už bola viackrát tehotná a nikdy som nepotratila. A práve vtedy áno.
Ale v podstate máš pravdu, možno to bola len súhra náhod. Neviem, ani sa nedozviem už.
Ale červené v tehotenstve by som si už nikdy nedala. A vlastne ani žiadne iné.
Ahoj takto mam známu ktorá keď bola tehotná pila aj hulila trávu ... maly je v poriadku a teoreticky by sa nemalo nič stať nakoľko aj ja keď som ešte vážne nevedela že som tehotná teda nebola som ešte ale už sa vo mne začínal nový život test by nemal šancu to ešte zachytiť tak som si s kamarátkou dala štamperlu vodky a pametam si že som mala strašnú migrénu a ráno aj na večer som si dala valetol ale naozaj som nevedela a keď som to zistila tak som nedala ani hlt alkoholu v tom čase mi zomrela babka a ja som vtedy zo stresu dosť fajčila priznávam ale prestala som a zvyšok tehotenstva som nefajčila ani nepila ani nič sem tam som si dala kávu ale malinko kedy tiež som si trieskala hlavu aby som neublížila bábätku tou štamperlou a vtedy s tými cigaretmi ale lekár vravel že som to fajčila len chvíľku že to nič že horšie keby fajčím celé tehu ako iné ženy .. takze za mna naozaj nerob to nepi viem nič sa nemusí stať ale ten pocit bezpečia pre tvoje dieťatko je najviac
@lia_nka ďakujem krásne, ale ja som to úplne nevedomky vypila, áno viem, korona boli sme 8, oslava narodenín, sranda jak ma byť a ja som vinoby pohár do police mala ružové víno a ze aspoň na prípitok... A tadám o 23.oo všetci odišli a ja pozerám, poze ja sprostá ja som cely ten pohár vypila... Ale to sme jedli slaninu, chlebíčky, píla som veľa vody a toto som si len tak cmurkala, chutilo to asi bábätku... Lebo inak ja som taký fakt príležitostný pijak.... Ja ani pivo si nedám, ani tvrdé skôr v lete nejaký drink, na tancovanie malibu.... A od septembra nič a teraz som si toto dala... Pána beka.... Ale to som si len tak naliala a ze pri pijem...
@lia_nka no a teraz mam také blbé výčitky, že práve keď ta placenta začína na konci 11 týždňa a začiatok 12 chrániť bábätko a vyzivovat.... Ale dnes som si spomla, že keď moja sestra bola tehotná naraz s jej švagrinu... Pár dni rozdiel medzi deťmi a tak asi boli na začiatku 3 mesiaca, lebo ešte nemali brucha... A moja sestra nepije vôbec ani víno, ona len ovonia a jej trpne jazyk, ruky... Proste nemôže,nechce... No a jej švagriná je ten typ, že proste pred tehotenstvom dala asi aj chlapa dole na oslave... No ale ona si rada vypije, lebo vraj na nervy a na všetko, mala hlavu operovanu a robí jej to lepšie poldeci jedno ako tabletky... Vážnu chorobu ma...no ale to poldeci si dá a dnes ma 3 krásne zdravé deti... A vypila si sem tam poldeci aj keď bola tehotná, kvôli tlaku a tak... Lebo keby mala brat tie milión lieky.... A ci mi veríte ci nie, vážne ma lepšie výsledky... Ako keď brala silné lieky... No ale ona zas nepije víno ani pivo, len ten poldeci... A ešte ten typ ženy, keď pred tou operáciu dala chlapa dole, že ona proste 10 a jej nič a chlap pod stolom opitý... Po operácii si dáva preventívne iba... A keď budu blbé komentáre, za jej diagnózu nemôže alkohol.... Vrodená chyba na ktorú prišli jej v 20 rokoch... A detičky hneď po narodení boli vyšetrene od hlavy až po päty, oni tu vrodenú vadu nemajú.... Takže to je také... No niekto pije a nič, niekto si dá jedno a môže sa niečo stať a zas taka co ani poldeci ani nič a narodí sa jej choré bábätko.... Ja to už beriem tak, všetko je v božích rukách... Co ma byt bude... 😇
@maximilie moj syn je Autista.... V tehotenstve som nemala ani kvapku alkoholu.. Ani nealko pivo.
@zuzkaasimonko áno aj to sa stáva, .... Mrzí ma to

@maximilie tie hystericke vylevy si nechaj pre manzela. Posli mi studiu kde je potvrdene ze alkohol poskodzuje deti - pretoze taka studia neexistuje. Jedine co sa pise ze alkohol v tehotenstve moze ovplyvnit deti v naladovosti a depresiach. Lenze v depresii je polovica naseho naroda, takze to by musela polovica mamiciek pit okolo roku 1980. Za reci ako pohar vina zabil dieta tvojej kamaratky, by som ta s kludom poslala na sud - pretoze to nie je pravda, a siris poplasne spravy. Keby alkohol sposoboval mentalne vysinutie, tak tvoja mama by musela pit prvu ligu podla tvojho spravania. A ja som pisala, ze tehotne zeny pit alkohol urcite nemaju, ale to si cez svoje hystericke cervene oci uz necitala.