icon

Pomohlo vám ostať doma na začiatku tehotenstva?

ksebejka
7. okt 2017

Ahojte, som po dvoch MA a teraz pri tretom tehotenstve mi lekárka dala pre obvodného lekára papierik s tým že nech ma necha PN. Povedala však že sa mám sama rozhodnúť či chcem chodiť do práce alebo ostať doma a podla toho papierik využiť - ona mi nikdy normálne neporadi stále sa mam rozhodovať sama pri nej :D . Co by ste mi poradili ? Robím v kancelárii, nemám veľa stresu, najväčší problém je asi open space a to že su tam stále všetci chorí... Pomohlo vám ostať prvé týždne PN?

Strana
z2
zuzicka256
7. okt 2017

@babulkomale presne tak 👌👌👌

bluff
7. okt 2017

Tak uz mi jasne, po precitani debilneho komentu, preco su na Slovensku zakaznicke sluzby na takej urovni akej su ...
@ksebejka ak sa bojis dalsieho potratu, a mas moznost byt na PN, zostan doma. Ako povedala lekarka, je to rozhodnutie na tebe. 😉

patricia00
8. okt 2017

Ja som po 3 MA konečne tehotná a zostala som doma od 5 tt do 13 tt. Povedala som si ze teraz urobím maximum aby som si to neskôr nevycitala. Chodila som na prechádzky v čase kedy som mala povolené a venovala sa sebe. Zo začiatku som mala spavu nemoc😀takze som si poriadne oddýchla. Ale ako písali predomnou je to celé na tvojom rozhodnutí .

zuzicka256
8. okt 2017

@bluff ako prepac, ale ak patris k hulvatom, tak sa necuduj.

evittam
8. okt 2017

@pribinak Co ma spolocne to, že zostane na PN s vyskou MD?
@ksebejka Ak nastupis na MD v r.2018 a cely rok 2017 si pracovala u toho isteho zamestnavatela tak tvoj VZ pre MD bude hruby prijem za r.2017.

zuzicka256
8. okt 2017

@bluff Pretoze vacsinou sa to dotkne len toho, koho sa to tyka, tak neviem. Ja som stale k ludom slusna. Ale uz ma nebavi sa pretvarovat, som z toho unavena, potrebujem si oddychnut. Mozte ma zastupit, mozno konecne pridete na to kde je kamen urazu a preco su tie predavacky take neprijemne, a nazor typu "nech to nerobia ked ich to nebavi" je smiesny. Ale to asi nepoznate, lebo vy svoj dzob urcite milujete a ste v nom najlepsia, a patrite medzi zamestnancov mesiaca 👍
Autorke drzim palceky, drzte sa a nech sa rozhodnete akokolvek, bude to spravne, prijemne tehulkovanie a vela zdravicka.
Odchadzam zo skupiny, lebo sa tu neriesi co ma. Prijemne nakupovanie najblizsie prajem vam vsetkym zakaznikom na urovni 😂

kiara3
8. okt 2017

@ksebejka ahoj..ja som bola prvé mesiace doma...našťastie..aj keď som. Nemala žiadne komplikácie pry prvom tehu...ale pracovala som v závode 3smeny...mne bolo strašne zle prvé mesiace...ja by som do roboty nezvládla...možno tu niektoré mamičky budú šomrat že oni to zvládli...ale bola som rada že som bola na PN...neskôr po 4m to prešlo...nakoniec som chodila do prace ale iba na recepcii som sedela...PN sa vyratúva s odrobenych mesiacov tie co si na PN sa ani neráta...čiže to ze budeš mať slabú materskú nieje pravda...Len musíš mať odrobene 270dni aby si mala nárok na materskú...a ráta sa 75%s tvojho platu

ksebejka
autor
8. okt 2017

Ďakujem všetkým, ktoré sa snažili poradiť 🙂 ostanem ešte tyzden na PN a potom uvidíme 🙂 nevoľnosti zatiaľ nemám, snáď to tentokrát dopadne dobre. Picham si už aj injekcie a beriem hormóny tak snáď to vyjde !

Strana
z2