Poplatky za vyšetrenia v tehotenstve
Aké poplatky sa platia pri vyšetreniach ? ... myslím tým či nebude babetko choré a atď lebo môj gynekológ mi nič nepovedal takže neviem ani v akom týždňi sa to robí
@milena866 univerzalne poplatky neexistuju, kazdy gynekolog ma svoj vlastny cennik - su veci, ktore ti automaticky hradi poistovna (napr. 3 ultrazvuky atd.) a potom moze mat lekar poplatok xy za starostlivost pocas tehotenstva a platis len ten jeden alebo iny ma cennik a platis za ultrazvuk navzyse, fotku, objednanie na cas atd. takze sa skus spytat tvojho lekara 🙂 resp. by mal mat cennik na viditelnom mieste alebo k nahliadnutiu
co sa tyka zdravia dietata mas narok ma morfologicke sono a zakladne triple/integrovane testy z krvi - ak chces presnejsie testy, kedze tieto hradene poistovnou su viac menej vypocitane pravdepodobnosti z hodnot markerov v krvi, ultrazvuku, veku atd. tak si vies zaplatit trisomy/nifty a ine co cu na trhu a to su geneticke testy z tvojej krvi, kde sa izoluje DNA dietata a su presne na 99% (orientacne 300-500E) a tie si platis sama

Tak väčšinou sa to robí iba na požiadanie. Oni robia iba testy z krvi a z ultrazvuku také základné za ktoré sa neplatí a to sú len priemery čiže z nich je malo pravde podobne ci naozaj babo choré bude alebo nie, casto sa mýlia. A potom sú kadejaké platené testy myslím že genetické z krvy ale stoja od 150 do 500€ a tam už to zisťujú do podrobná že či bude mať babo nejakú vadu, chorobu. Hod si do googlu aké všetky testy sa dajú urobiť v tehotenstve doktor ich väčšinou odporúča aj máš vyšší vek alebo ak ti vyjdu tie ich testy na downov syndróm zle