icon

Poraďte, prosim - kedy ísť prvýkrát na sono?

anomia899
1. aug 2021

Čaute ženy tehulky,ktoré ste v cca 5-6 týždni tehotenstva? Boli ste už na sono ? Alebo ešte počkáte cca týždeň nech je to vidieť? Ja neviem ci mam ist zajtra alebo až potom o týždeň,som zvedavá ako to prebieha,čakám prvé dieťatko,a neskutočne sa bojím neviem co môžem nemôžem dvíhať aby som mu neublížila,keďže robím v potravinách musim si dávať aj veľký pozor.Vy ste ako na tom?

anomia899
autor
2. aug 2021

@ki_ki2 ja niesom ešte ani v 6 týždni ja som medzi 5 a 6 týždni takže asi tak niekomu ukáže až v 7

anomia899
autor
2. aug 2021

@dmk_1 ze je najhoršie čakať? Niekedy je najlepšie až v 8 týždni ist

ki_ki2
2. aug 2021

@anomia899 to áno je to individuálne 🙂 ale hlavne že ukáže

dmk_1
3. aug 2021

@anomia899 pre mna to bolo hrozne, to cakanie, videli sme len vak, tak ci sa babo objavi alebo nie - hlavne ked som uz mala za sebou jeden neuspech.

anomia899
autor
3. aug 2021

@dmk_1 aale ano treba len veriť všetko bude dobre

lubimmisku
3. aug 2021

@anomia899 pri všetkých troch deťoch som bola na prvom sone v 12tt, dovtedy hcg z krvi a rôzne iné vyšetrenia.

anomia899
autor
3. aug 2021

@lubimmisku a do vtedy ste neboli na Sone? Aby vám ukázali tlkot ? Až tak neskoro ste preco išli?

lubimmisku
3. aug 2021

@anomia899 tak robi moja dr, tak sa aj odporuca. 3 sona za cele tehu, ak je vsetko v poriadku. Hcg stupalo, nebol dovod skor.

anomia899
autor
3. aug 2021

@lubimmisku mne ešte ani nezobrali krv,možno v pondelok

ki_ki2
3. aug 2021

@anomia899 mne nebrali tiež krv v 6tt objednala ma až pred prvou poradnou v 12tt🙂

anomia899
autor
3. aug 2021

@ki_ki2 neviem no ja už sa hlavne musim ukludnit lebo stresujem veľmi

lenja227
3. aug 2021

@anomia899 s tým stresom to mám tiež tak... Ľahko sa to povie že byť kľudná ale nieje to easy, tak len dýchať a veriť maličkému že to všetko zvládne 🙏😊

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 nie je to nutne. Ak vidi to co tam na byt krv brať nebude🙂

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 ja som zas bola u dr od zaciatku casto- kvoli krvacaniu ktore sa opakovalo. Myslela som ze ked budem citit pohyby tak sa upokojim,ale dom rovnako v strese , tc 18+2

anomia899
autor
3. aug 2021

@miskamicha a co znamenalo to pravidelne krvacanie ? Nebolo to po kontrole?

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 nik nevie preco a z coho. Tyzden klud a zas slabe krvacanie a tak to opakuje ☹ ale mam nizko placentu tak to moze byt asi z toho.

anomia899
autor
3. aug 2021

@miskamicha ahaa ale inak všetko v poriadku plod a tak ? Ja som včera bola na kontrole a dnes som.zacala špinit veľmi som sa zľakla,no povedal mi všetko je okej,ale viete stále sa bojím toho akosi

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 zatial snad. Mam fetalny doppler obcas popocuvam srdiecko. Uzivam nadalej utrogestan. Mam ho od zaciatku na udrzanie tehu

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 nepredpisal aspon duphaston resp. vaginalny progesteron?

anomia899
autor
3. aug 2021

@miskamicha nie nič ešte je asi skoro v 5 týždni take užívať,len dúfam ze uz o týždeň upocujem to srdiečko ale toho som sa najviac zľakla keď som začala spinit

ankare
3. aug 2021

@anomia899 silno držím palce!

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 ono vo vcasnej faze twhotenstva to ma vela zien ale taky cas je to vzdy 50:50. Ja som doppler prvykrat pouzila v 9tt, bolo pekne pocut. Napodobne, drzim palce nech je vsetko v poriadku! Neboj, budes to srdiecko na najblizsej kontrole vidiet ako pekne na USG bliká❤

anomia899
autor
3. aug 2021

@miskamicha no verím ze ano aj ty si mala také spinenie den po vyšetrení ?alebo všeobecne ja som sa až rozplakala ze uz niečo zlé

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 nie, nikdy po vysetreni, nezavisle od toho. mala som cerstve krvacanie. Aj ja som sa naplakala az az, ale nicomu to nepomohlo 🙂 keby ti to neprestavalo tak chod za dr nech ti predpise progesteron.

anomia899
autor
3. aug 2021

@miskamicha a myslíš ze bábätko bude v poriadku a fakt o týždeň niečo uvidím ze uz to začína žiť? Veľmi sa bojím

miskamicha
3. aug 2021

@anomia899 to ti nik nepovie taky cas je to bud alebo. Treba verit ze sa udrzí a zvladne to😊 a aj keby sa neukazalo sediecko o tyzden neobavaj sa lebo dakedy sa nastartuje v 7tt. Ja som bola na kontrole 5+4 a uz zacinalo biť. Vzdy sa vudws obavat...kwd zacne bit ze ci neprestane...potom to iste a aby si predcasne neporodila...potom aby dobre prebehol porod. Ked mne niekto povie ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie v zivote zeny tak by som vrazdila😁😅

anomia899
autor
3. aug 2021

@miskamicha noo ano všetko bude ako ma byt pohodlím sa a boh mi už pomôže verím tomu veľmi neviem ako ty

anomia899
autor
4. aug 2021

@miskamicha a bolesti v podbrušku si zažila v prvých 3 mesiacoch?

miskamicha
4. aug 2021

@anomia899 ano asi tak 12 dni po ovulacii som mala silne bolesti, a to sa opakovalo. Ale ked som mala krvacanie tak bolesti nastastie prave vtedy neboli. Teraz ma skor trapi taky neprijemny tlak v pošve, budem dnes volať dr, ze co s tym. Drzim ti palce tak sa potom ozvi ako to buduci tyzden dopadlo 🙂

anomia899
autor
4. aug 2021

@miskamicha noo mne tiež skončili dnes ako keby plodné dni,no asi to bude tým,držím aj ja tebe prsty hlavne kľud,pokoj,oddych všetko bude dobré,neboj určite privedieme na svet krasne bábätka verím tomu