icon

Potrebujem pomôcť ohľadom neželaného tehotenstva

anma4
6. aug 2018

Ahojte, veľmi ťažko mi je to tu písať, ale vec sa má tak, že som mala pred týždňom aj niečo svoj prvý pohlavný styk. Bolo to po vyše 2 rokoch chodenia a dovolím si tvrdiť, že z lásky. Samozrejme, použili sme kondóm, antikoncepciu mi žiaľ môj zdravotný stav nepovoľuje. O to väčšie však bolo moje prekvapenie, keď som po týždni od sexu zistila, že mám hnedý výtok. Prečítala som si množstvo článkov a zistila, že je to pravdepodobne zahniezďovanie vajíčka. Tak som si urobila test, bol pozitívny. Pozrite, ja viem, že každý, kto chce sexuálne žiť musí rátať aj s rizikom a viem aj to, že kondóm nie je 100% ochrana. Môj chlapec bol pri mne v zlých časoch, veľa sme si toho prežili a ja som sa mu chcela dať, aby vedel, že ho naozaj ľúbim (tiež som bola jeho prvá). A naozaj sme si dávali pozor. Preto ma moje vysoko pravdepodobné tehotenstvo zaskočilo. Pozrite, viem, že je to dar a viem aj to, koľké z vás sa snažia márne otehotnieť, lenže ja si ako budúca tretiačka na gymnáziu s ťažko chorou matkou, malou sestričkou (o ktorú sa starám skoro ako o dcéru) a otcom, ktorý si našiel novú rodinu, nezvládnem. Môj priateľ mi síce povedal, že bude pri mne, nech sa rozhodnem akokoľvek, ale ja viem, že si to dieťa nemôžem nechať. Ale ani neviem, ako sa mám z tejto situácie dostať. Moju mamička, by to s jej zdravotným stavom nemusela vziať dobre a otec, ten sa o mňa nezaujíma. Potrat je aj tak pre mňa veľmi nákladný. No na internete som našla čosi ako potratovú tabletku. Stojí okolo 90€ a vraj je účinná. Ja sama však o nej počujem prvýkrát a úprimne, ani neviem, či sa dá tej stránke veriť. Preto vás veľmi prosím o každú skúsenosť, aj keď nie priamu s touto "potratovou pirulkou" a ideálne aj s nejakou overenou stránkou. Za každý tip veľmi pekne ďakujem a tým z vás, ktoré nemôžu otehotnieť, prajem, aby vám to bolo dopriate.

Strana
z3
hettinka
8. aug 2018

My máme tehotné študentky každý rok, spravidla doštudujú, len musia sami aspoň trochu chcieť.

spanielka2
8. aug 2018

skor ako pojdes na potrat by som sa najskor porozoravala s odbornikmi. akurat vcera ked som isla z poradne som videla na stole reklamny letak na tuto organizaciu: http://www.alexisporadna.sk/

Nechcem Ta odhovarat od rozhodnutia ale skor ako to urobis, zvazis si pre a proti a tato organizacia by na to mala mat odbornikov... hlavne aby si to niekedynelutovala..

momoika
8. aug 2018

@anma4 existuju aj bylinky, ktoré su schopne vyvolať potrat, no nemam srdce ti na to napisat ake to sú. Porozmyšlaj, skutočne je to vražda. Nerob to, budeš to lutovať do konca života. Maš priatela, ktorý pri tebe stojí a je ochotný sa zodpovedne postarať....
A vobec, máš to tehotenstvo potvrdené lekarom? Niekedy je špinenie po prvom styku, a niekedy aj ukaže test pozitivne, pritom nemusis byt tehotna.

nkem
Autor odpoveď zmazal
pastelka99
8. aug 2018

@anma4 tak potom na co si sem písala, keď vieš, že tak či tak to dieťa nechceš, že máš problémy atď...čo si čakala, že čím ta tu zahrnú mamičky, budúce mamičky ???? Nechceš si dať poradiť, ty dobre vieš čo chceš , máš to premyslené...

pastelka99
8. aug 2018

@pastelka99 porad sa prosím ta s rozumnou dospelou osobou !!!! A hlavne to povedz svojej mamine .

kikuska3567
8. aug 2018

Ach, nemám slov preto, lebo dievča pekne a gramaticky správne píše už to musí byť výmysel lebo všetky stredoškoláčky predsa sú “negramotne hlupane” podľá vás úžasných matiek, ktorým už bije mlieko na rozum.. (česť výnimkám). To, že vy ste nevedeli v 17 napísať správne i/y a dať mäkkčeň je len váš problém. Nie sme všetke také.

soviatko
8. aug 2018

Nejdem ti písať, čo máš robiť, len chcem reagovať na tvoj zdravotný stav vlastnou skúsenosťou. Keď som ostala tehotná, mala som 39 kíl a 160 cm. Som astmatička, alergička, mám problémy so srdiečkom, nízkym tlakom a mám osteoporózu. Robila som dlhý/krátky týždeň, denne 12 hodín a celú dobu na nohách. Celé tehotenstvo som bola sledovaná odborníkmi, internistom, kardiológom... Napriek tomu sa mi dieťatko bez väčších problémov, na prekvapenie všetkých, podarilo donosiť a synček sa narodil síce menší 2680g/46cm, no zdravý. A čo sa týka tehotenských testov, ostala som tehotná 6. 7, menzes som mala dostať 21. 7. a slabulinká druhá čiarka na teste sa mi ukázala až 23. 7. čiže až 17 dní po.

romiada
11. aug 2018

@pastelka99 ona sa pytala uz priamo na potratovu tabletku a skusenosti s nou. Ona sa nepyta na to ci potrat ano alebo nie 😥😔

Strana
z3