icon

Povinné vyšetrenia u gynekologicky počas tehotenstva

8. jan 2020

Čítala som o povinných vyšetreniach u gynekologicky počas tehotenstva, ako podmienka pre materskú. Je to pravda? Od kedy je to povinné? (od ktorého týždňa tehotenstva?) Nechcem sa zbytočne ponáhľať k lekárke keď mi nič nie je. Myslela som si ze pôjdem keď budem približne v treťom alebo štvrtom mesiaci. Musím ísť skôr? Vypisuje sa to niekde pri žiadanke o materskú?

Strana
z2
miriam11
Odpoveď bola odstránená
ukulela
8. jan 2020

@evittam správne podotkla, píšeš že nárok na materskú, ja som myslela, že myslíš ten vyše 800 eurový príspevok pri narodení dieťaťa. Ten link čo som ti poslala je o tom.

h_petra
8. jan 2020

@queen_mary existuju 😁😁😁😁 ja som cakala raz u svojej takmer tri hodky 😁😁😁

katulienkax
8. jan 2020

@miriam11 no ono ako lekar pomoze dieťatku do 3 mesiaca? Nijako bud sa udrží alebo nie. Sak keby zakrvácala tak pôjde na pohotovosť. Jedine co sa kontroluje su krvné testy na vrodené vady a krvný obraz - ak ju nezaujímajú možné vady dieťatka moze jej to by jedno kedy pôjde.

kytkab5
11. jan 2020

Úplne ti rozumiem 🙈 podľa mňa toto sledovanie lekármi je príšerné - v Anglicku som za celý čas tehotenstva bola 3x na sone, cez spodok má nepozerali ani jeden krát a pár krát som mala poradňu, že ako sa cítim. Toď vse. Teraz som otehotnela na Slovensku a zisťujem že tu ako tehotná strávim viac času v čakárni u gynekologa ako v pohodli doma 🤦🏻‍♀️

lilyen2011
12. jan 2020

Osobne som navstevu tiez odkladala, resp. Neutekala som hned s //, ale pockala tyzden. Neodporucam ist az tak neskoro. Mne napr. Z krvi zistili akutnu toxoplazmozu (priznaky to nema ziadne) na potvdrdenie som sa musela objednavat a cakat tyzden.
Po odberoch zase 2tyzdne cakat na vysledky a zase tyzden, kedze lekarka robi len 1x do tyzdna... tym chcem povedat, ze mne liecbu nasadili po 12tt cize hned..
Ak by sa nieco podobne stalo v tvojom pripade zbytocne ohrozis babo, lebo liecba by nastala neskor... nemusi ist len o toxo je xy dovodov, pre ktore treba babo skontrolovat... najbeznejsi je mimomaternicove tehu (co moze ohrozit tvoj zivot)... je to na tebe urcite by som nesla ku dr kvoli podmienke pre matersku, ale kvoli zdraviu ...

Strana
z2