Pravidelný cyklus a posunutá ovulácia
Ahojte, podľa MS by som mala byť 6+6tt. Doktor mi však predbežne povedal, že som iba v 4+3tt. Cyklus mám pravidelný 30-31 dní už niekoľko rokov. Vôbec tomu nerozumiem, keďže to by som mala otehotnieť až niekdy okolo očakávanej MS, kedy mi už vyšiel (aj keď slabunko) pozitívny test. Mali ste to niektorá takto? Ako vám ďalej postupovalo tehotenstvo?
držím palce, nech si ok. takisto si myslím, že to nemusí znamenať nič, takže netreba hneď robiť z komára somára a stresovať.
Ďakujem 🙂 našťastie zatiaľ veľmi kvôli tomu nestresujem, aj sa cítim ako tehotná len ma to naozaj riadne zaujíma, že čím to môže byť. Že či až taká náhoda, že sa mi ten cyklus práve teraz vykoľajil a všetko to dobre dopadlo alebo naozaj bábo rastie tak pomaly. No uvidíme o 2 týždne idem znova, tak snáď bude všetko v poriadku.
ja som mala posunutú ovulku ale mala som ju aj od sledovanú o 8 dní, aj podľa sona to tak vychádza rozdiel bol 10 dní. zatiaľ buď v kľude aj toto sa môže stať. Ja mávam tiež 30 dňové cykli v jeden mesiac som mala ovulku na 18 deň, a tento posledný mesiac to bolo až na 21 deň.
Cyklus je jedna vec a den, kedy nastava ovulka, je druha. Od ovulky po prvy den MS sa rata tzv. lutealna faza, kedy sa ma sancu zahniezdit oplodnene vajcko. Na to ono potrebuje ca. 12 dni. Niekto ju ma dlhsiu , niekto kratsiu... Cize kludne si mohla mat ovulku na 19.den a sa to stihlo este. Ja som mala takto ovulku na 18.den. Na prve sono som sla az v 9tt a tam uz bol rozdiel v dlzke baba len par dni. Doktor musel podla tejto tabulky vidiet len gestacny vak a zmerat jeho dlzku. Babo by sa v nom malo.objavit o tyzden,dva. Pri predoslom tehu som mala ovulku doost neskor, cyklus aj 40dnovy, lebo som kojila este. A v 7+1 sa mu ukazal len vak a ked riadne pritlacil sono, tak aj babo sa objavilo so srdieckom... robil sono cez brucho a to je horsie vidiet.
Ja som to mala takto isto. 32-33dnove cykly, menzes meskal,testovala som,vysla /. Neriesila som,tehotna som neni,vsak to pride. Neprislo. Testujem o cca 10dni zase a uz //. Posunuta ovulacia o 15dni. Cele tehotenstvo ok, termin mi ratali ale z utz,nie podla posledneho menzesu. Babatko zodpovedalo velkostne s ohladom na posun. Termin podla ms som mala 10.11., podla sona 25.11., porodila som 15.11.po odteceni vody

Tak bud bola ozaj posunuta ovulacia co sa obcas moze stat... alebo je aj mozne ze to nebude prosperujuce tehotenstvo. Neostava nic ine len pockat do dalsej kontroly. Drzim palce nech je vsetko v poriadku!