Prechladnutie v 5. týždni

marlenkac
2. máj 2018

Mamicky prosim Vas myslite ze je dovod na paniku.meska mi menstruacia.robila som si uz styri testy.vsetky su pozitivne.mozem byt asi v 5 tyzdni.nemam to este potvrdene od lekara.na vysetrenie idem 10.5.2018.ide o tom ze mam nadchu atrochu zapalene hrdlo.bola som u lekara dal mi antibiotika este som vsak nevedela ze som tehotna ale mala som tusenie.tak som si robila test a antibiotika som radsej nebrala.ale bojim sa ze ked mam zapalene hrdlo ci to neuskodi babatku.

leellee
2. máj 2018

Hlavne kľud. Ja som prišla na to, ze som tehotná tiež chorá a mala je chvalabohu vporiadku.
Na hrdlo odporúčam septilen, to môžu aj tehotne a mne vždy zabral 🙂

pininka
2. máj 2018

Mne dala v tehu doki na hrdlo glimbax a ozaj to pomohlo.

misicka902
2. máj 2018

Ja som tiež bola chorá na začiatku tehotenstva, lekárka mi radila skúsiť to vylezat bez liekov, iba ak by som mala teploty nad 38,5 dať Paralen na zníženie horúčky, lebo tá je pre bábätko nebezpečná. Zvládli sme to bez liekov 😊 Ale ak by si sa cítila naozaj zle, chod znovu k lekárovi a povedz že si tehotná, predpíše ti lieky, ktore sú bezpečné aj počas tehotenstva.

bielavila
2. máj 2018

Tak radsej vyliecit chorobu Atb ako neliecit a mozes mat z toho horsie komplikacie, ja som v 7 tt brala atb skoro 3 tyzdne bola som hrozne chora, len som lezala a nevladala sa ani na nohy postavit, dala mi take atb co mozu tehotne

jankazsa
2. máj 2018

@marlenkac ak máš len nádchu, antibiotiká nepotrebuješ, ATB neliecia vírusové ochorenia. Jedine ze tvoj stav lekár vyhodnotil inak ako nádchu. Nádcha prejde sama za pár dní. Ak nemáš vysoké horúčky,nemáš sa čoho bat. Ja som si presla nadchami hlavne v prvom trimestri pri oboch tehotenstvach. Good luck 🙂

mijunik
3. máj 2018

@marlenkac ja som bola prechladnutá a kašľala som a v tom čase som zistila, že som tehotná. Hehe, mesiac som PNkovala, lebo mi lekárka nechcela/nemohla nič "silnejšie" predpísať. Keď som sa dodatočne gynekológa pri UZV pýtala, či to prechladnutie mohlo bábu uškodiť (lebo "inteligentná" kolegyňa ma nastrašila), vyslovene mi povedal, že bežné prechladnutie dieťatku neškodí. 😊 Pozor na samoliečbu bylinkami, niektoré môžu v tehotenstve uškodiť.

alexmar
4. sep 2018

skus radsej nejake domace rady na liecenie...mne to vzdy pomoze:
http://www.damskyweb.sk/7-overenych-rad-ako-sa-...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre