icon

Priberanie v tehu, 12tt a 2 kg. Nie je to príliš?

lenuskaaaaaaaaa
30. okt 2019

Ahojte baby, prosím, mam na Vas otazocku. Som momentalne v 12tt. Od asi priblizne 6tt som sa zacala zaplnať a teraz vyzeram ako dost pribrata. Predtym som mala cca 59 kg a teraz mam 61 kg. Je to podla Vas v pohode ? Alebo sa mam trosku krotit s jedlom ? I ked si nemyslim, ze by som nejak extra vela jedla, ale jem o nieco viac ako predtym - lenze problem je to, ze predtym som jedavala tak 1 max 2x denne. Teraz sa snazim ranajkovat, obedovat a aj vecerat...

Po prípade, neposlali by ste mi fotky brusiek v 11-13 tyzdni ?

Ďakujem 🙂

mima1
30. okt 2019

Jeden mesiac priberies kilo dalsi mozno aj 4. Kila by som neriesila.

xjakubikovak
30. okt 2019

ja som priberala od momentu ako som otehotnela, Za mna takto: v jedle sa neobmedzuj, je normalbe ze jes o nieco viac, ak nejes 2 tabulky cokolady denne tak je vsetko ok, vsetko mierou 🙂

miadi
30. okt 2019

@lenuskaaaaaaaaa kukni si moj tehu album na blogu fotky bruska aj po porode pribrala som prve teho 20kg a Nebolo to nic strasne z povodnych 57kg. Teraz s malym ratam ze to bude aj cez 20. Ja priberam hnet od zaciatku a nemala som ani jednu striu 😁a Jem dost zdravo no proste takto moje telo funguje v teho.

mnauu1
30. okt 2019

Ja som tiez tak isto priberala. Do 12tt na 62 (zacala som na 60). Islo to postupne a teraz som na 78 v 39tt. Uz to aspon nestupa. Stravovala som sa normalne, ziadne prezieranie, chute som nemala. Teraz ma dost nici kyselina. Ale ta zacala az od 38tt. Jedine co sa zmenilo v tehu je, ze som obmedzila pohyb. Uvidime po porode jak to pojde dole ale verim si. Skusala som si stare gate a su mi dobre len na bruchu ich nezapnem. Takze som pribrala hlavne do brucha. Radsej sa nestresuj, tvoje telo si aj tak spravi po svojom. :P

siska53
30. okt 2019

@lenuskaaaaaaaaa nikdy som m sa nekrotila. Mne brucho bolo vidno, aj to len trosku az od 4.m.

iv2719
30. okt 2019

Váhu ti kontroluje alebo bude kontrolovať aj lekár ale ja napríklad na začiatku tehotenstva som mala hroznu chuť jesť stále som bola hladná. Za celé tehotenstvo som pribrala 15,5 kila a za 4 mesiace po pôrode vďaka kojeniu som bola na povodnej váhe.
Myslím si že ak to nebudeš preháňať a hlupostami ale budeš pravidelne jesť bude to v poriadku aj pre teba aj pre bábo. Veľa zdravia prajem 🙂

lenocka0301
30. okt 2019

ja na zaciatku prveho tehu som vazila 56 kg, dva tyzdne do porodu som mala 85 kg.... to uz bola riadna vaha,ale jedla som vacsinou zdrave a stale som priberala. a asi cca polroka po porode som mala 54 kg. neries kila, uzivaj si to,jedz to co chces jest .

zuzi0911
30. okt 2019

Ja ti napíšem len takto. Jedla som všetko, piate cez deviate. Od rána do rána. Ťažké, smažené a neviem aké jedla. Pribrala som 10 kg.
Kamarátka nejedla niC lebo iba vracala do 20 TT, potom trosku niečo a pribrala 30 kg za 20 týždňov.
Takže ide o to, ako telo bude na čele tehotenstvo reagovať a nie to ako budeš a ci budeš jest.

joysi
30. okt 2019

@lenuskaaaaaaaaa tu som už v 18tt ale to som priprala mozno 4kg teraz budem už v 32tt a pribrala som 14kg. 🙂

paskolinka
30. okt 2019

ja som cakala, ze co take strasne si pribrala a to len 2 kg? vsak to je uplne v pohode. ja uz si to presne nepamatam, ale mne tie kg naskakovali cele tehotenstvo tak rovnomerne, ziadne velke priberanie na konci. spolu som pribrala asi 14 kg. a to ze si zacala jest trikrat denne je podla mna dobre, celkovo jest 1x denne mi pride dost nezdrave a pre tehotnu urcite nie vhodne.

bazalka1
1. nov 2019

No ja som v 13tt a rano ked sa zobudim tak je brusko v pohode, no do vecera mam pred sebou maly melonik 😃 zatial som pribrala len 1,5 kg aj ked mam pocit ze viac....ale asi budem len zavodnena....

pallovas
1. nov 2019

Ja som od začiatku do teraz 25tt pribrala 8kg... A to sa veru neprejedam 🙂 u každej je to individuálne 🙂