Približne 5tt+1 a nasadený duphaston 3xdenne, boli ste niektorá v podobnej situácii?
Ahojte, ja sa len chcem opýtať, či ste boli niektorá v podobne na tom ako ja a ako to dopadlo. Bola som u lekárky ale ešte nič nevidela (viem, je skoro). Povedala len, že je vysoká sliznica, čo znamená, že je veľmi veľká pravdepodobnosť tehotnosti. Opísala som jej aj ako sa cítim a aj aké mám príznaky. Mám prísť o týždeň v stredu na kontrolu. Predpisala mi duphaston 3x denne. Myslíte, že v tu stredu už by mohlo byť niečo vidieť? Inak aj sa má hneď pýtala či chcem ísť na PN (som učiteľka-hodnoti to ako kritické zamestnanie), som prvýkrát tehotná, tak som jej zatiaľ povedala, že nie ale uvidíme, čo povie na budúce na kontrole. Čo by ste robili vy? Ďakujem za info a odpovede. 🙂
@lulujam Ďakujem za odpoveď ja som teraz mala 28, tak snad nie som ešte starať 😁😁 ale nie smejem sa. Uvidím teda, čo povie v tu stredu, snáď aj niečo uvidíme 🙂
@sonnenshein Dakujem 🙂 pevne v to dúfam 🙂
Áno podľa PM môžete byť 5+ ale záleží kedy bol v tomto období pohl. Styk alebo či nebola posunutá ovulka je tam veľa faktorov..... Pri prvom tehu, ktoré skončilo rýchlo nám až v 9tt našla plod dovtedy nič.... Gestacny vak videla okolo 8tt.....teraz pri druhom zatiaľ peknom a dobrom tehu a dfm že aj úspešnom.... Som sa objednala až keď to vychádzalo, že by som mala byt v 8tt a už bolo vidno malé... Malo 3mm v tedy a srdiečko bilo 🙂 takže je to úplne individuálne 🙂 možno vám v 7tt ukáže len Gestacny vacok a možno tam bude už aj plodik 🙂 treba veriť 🙂
A ja som mala tiež duphaston na podporu tehu 🙂 až do 16tt 🙂 čiže duphaston vôbec neublíži iba podporuje funkciu žltého telieska..... Kým nie je úplne vyvinutá placenta v 13-14tt ktorá si už produkuje progesteron sama 🙂
@luptakovab ahoj.no ako ? 😊
@angi07 ahoj, no beriem duphaston stále 3x denne najblizsia kontrola 21.11., už na sone aj videla niečo 🙂 takú malú machulku (6mm). No a brala mi krv, vazila má, merala tlak. Poslala ma na interné lebo ja beriem lieky na tlak, ale už nemusím, stačí magnézium 3xdenne. Inak celkom dobre 🙂
@luptakovab super tak drzim palce 😊😍
@angi07 ďakujem krásne 😘
@luptakovab Gratulujem ja som brala Duphaston pri oboch synoch od potvrdenia tehtoenstva do 16tt na podporu maternice 2x denne pozdejšie som čítala niekde že väčšinou ženy čo počas užívania zvracali tak preto že to spôsoboval Duphaston že to zosilnilo aj toto ako aj boľavé zväčšené prsníky,ale možno nei u každej u mňa to sedelo. Na pn-ke som bola keďže som mala potraty a aj prácu kde sa robilo z chemikáliami,a následne som sa otvárala od 30tt ale dotiahla som prvého som týždeň po termíne rodila a druhého deň rped termínom 🙂.A Vitamíny ja som brala femibion pri prvom 1 a 2 následne mi gyn. kvôli anémií nasadil Ledy Vita a železo v tomto Ledy vita či Ladyvita presne už neviem ako sa píše je viac železa.Pri druhom som už po Femibion 1tke mala anémiu a Ladyvita vitamíny a aj po pôrode počas kojenia.Držím palce.
@alison11 ďakujem ale mala som koncom novembra misssed abortion a následne kyretaz
@luptakovab Ja som žiaľ mala 26apríla tento rok to bude 2rok odvtedy v 10tt :-/.Je mi to ľúto,že aj vám sa to stalo.Držím Vám moc palce aby sa Vám to tento krát podarilo do úspešného konca vynosiť zdravé bábo. Ja som 4krát prišla o bábo ztoho raz kyret čo som vám písala v 10tt tie tri pred druhým synom boli 5-6tt bez kyretu. aj pri prvom synovi som mala Duphaston k druhému už bol málo duphaston to som brala Inofolic 1,5mesiaca čo sa druhý podaril potom už len na udržanie som brala duphaston do 16tt pri oboch.

Ja som tiez v 5tt nemala este nic a potom o 2 tyzdne sup, fazulka aj so srdieckom. Viem ze tieto zaciatky su hrozne a clovek nevie na com je... ale neboj, po 12tt sa to rozbehne 🙂