Progestanelle a fraxiparin - môžem ich užívať spolu?
Mozu sa uzivat spolu?
@zuzkavladko dakujem 🙂
No nato pozor. Ono veľmi záleží, prečo berieš Fraxiparin. Ja mám problémy s krvou a som trombofilna a progesterón by som nemala brať, keďže to sú hormóny a mne to môže spôsobiť trombozu. Takže ak chodíš na hematologiu a máš problémy so zrážanlivosťou krvi, tak to neber. P.S. ja som to jednu dobu brala a bola som v nemocnici na podozrenie na emboliu.
@777januska777 som tehotna.2x som potratila.gynekolog mi predpisal prog .hematolog fraxi. Lenze som to zabudla spomenut lebo hematolog sa ma nepytal ci mi gynekolog nieco dal.a mozno si to precital v zazname netusim preto ma to napadlo
No tak to si zavolaj na hematologiu a zisti to, lebo ak máš problémy v tomto smere s krvou, tak ten progesterón môže byť kontraproduktívny a potratiť môžeš aj kvôli nemu. Ja som ho brala vo vyššom štádiu tehotenstva, kvôli krčku, ale keď som si odležala časť v nemocnici kvôli možnej embolii, tak hneď som to prestala brať a mám aj vyššie dávky clexanu pre istotu (podobne ako Fraxiparin).
@777januska777 ja mám tiež trombofiliu 4 mutácie a po IUI beriem progesteron a fraxik si picham.
Môj gyn v centre vie že mám trombofiliu picham fraxik a dal mi progesteron.
@butterfly333 no tak ja nwm, ak je s tým hematolog ok. Ja som to tiež brala progesterón normalne kým som neskončila v nemocnici a odvtedy si už nato dávam bacha. P.S. pri prvom som brala progesterón mesiac a bola som ok, až s druhým tehotenstvom som už ok nebola.
@777januska777 a hned od zaciatku alebo v com sa ti to prejavilo
@777januska777 myslíš že je to problém brat spolu? Ja som sa v centre na to pýtala a že to nevadí. Lebo teraz v piatok ma čaká iui a budem brat progesteron a fraxik
No mne to odporučili na pohotovosti kvôli placente previa na posilnenie krčka. Moja doktorka mi ale hneď vravela, že sa mám najskôr skontaktovať s hematologickou, lebo pre mňa je to nebezpečné. Hematologicka mi povedala, že to môžem brať, ale pri akomkoľvek problémy to hneď riešiť. Po týždni som začala mať vysoké pulzy a začala mi tŕpnuť ruka, takže automaticky nemocnica a vyššie dávky clexanu. Keďže som tehotná nevedeli na 100 % čo to bolo, keďže veľa vyšetrení mi nemohli robiť, ale už mesiac mám zvýšené dávky clexanu a konečne sa mi ten stav zlepšuje. Už nemám bolesť na hrudi, netrpnu mi končatiny a aj pulzy sa už napravili. Takže za mňa už nikdy progesterón a žiadne umelé hormóny v mojom stave. Takže bacha nato baby, ono to není sranda, nemusí sa vám stať nič ako mne pri prvom tehotenstve alebo môžete skončiť v nemocnici ako ja teraz v druhom tehotenstve.
@777januska777 verim ti urcite ano.dufam ze to nebude moj pripad.zatial nemam ziadne priznaky ale hlavne aby bolo babo ok
@777januska777 si ma úplne zneistila. V piatok idem na druhé IUI tak neviem či to brat alebo nie.
Povedzte o tom na hematologii a uvidíte čo vám povedia, keďže oni sú doktori a vedia toho viac. Ak to však nebude nutné, tak progesterón odporúčam nebrať. Lebo každé tehotenstvo je iné a aj jeho vplyv na telo je iný. Ja napríklad mám zakázanú aj celkovo hormonálnu antikoncepciu.
Este mozno keby si si ten progesteron vkladala od spodu teda ak ho mas na udrzanie, vtedy sa ze vraj lahsie znasa.. ja som tiez trombofilna a hormony celkovo neodporucaju lekari pri trombofilnom stave..
Oba tieto lieky (progestanelle som si vkladala) som mala naordinovane od cca 6tt a všetko bolo v úplnom poriadku. Vedeli o tom obe strany, teda gynekológ i hematologia. A teraz sa to opakuje 😉
V cca 20tt mi pribudlo železo a vit D.
@zenia dakujem babulky vsetkym.hned som sa pytala ked som bola u dr.ano moze sa.a pri bolesti zaludka mi odporucal vkladat si

Ja som v tehotenstve (v prvom trimestri) brala progesteron aj fraxiparin, vela dievcat (hlavne po ivf) uzivaju tuto kombinaciu. Okolo 16tt mi progesteron vysadili, pichala som uz len fraxiparin.