Baby prosim Vas,
v utorok (1.12) som bola u gynekologa kvoli tomu ze mi meska mrcha a mam pozotivne tehotenske testy.
Brali HCG na druhy den som volala,potvrdili tehotenstvo.
Lekar mi hovoril ze mam prist na kontrolu o 2 tyzdne,ale ako tu citam diskusie tak vidim ze niektore zeny chodili kazdy 3-4 dni na odber krvi na hcg..
Ako je to teraz?Nemala by som ist pre istotu buduci tyzden na odber krvi?Dakujem
*pacientka
@becyn97 lekar ta zavolal o dva tyzdne preto, aby tam uz nieco uvidel, ultrazvuk zachyti tehotenstvo aj to zvycajne (iba) gestacny vak ak je HCG vyssie ako tisic, skor nic nevidi lekar, HCG sa v spevifuckych pripadoch, tak casto meria ak zena spini alebo je podozrenie na mimomaternicove, v opacnom pripade sa bezne chodi na kontrolu jednak neskor (na prvu) a potom kazde 2-4 tyzdne (opat podla toho co si vyzaduje stav pacientky), cize zrejme nema podozrenie na nieco nedobre a preto ta takto objednal 🙂
mne ani raz pri 2 tehu HCG nebrali. a to som mala rozdielnych dr.
Hcg sa berie na potvrdenie tehotenstva bud úplne na začiatku, keď doktor ešte nič nevidí, alebo opakovane, ak žena je rizikova, po potratoch, a podobne. Nemá zmysel, aby ak nemáš nijaké problémy, si behala teraz každé 3 dní na odber.O 2 týždne už doktor uvidí aj srdiečko, ak všetko bude v poriadku
@becyn97 podľa mna si mala dosť vysoké HCG a zato ti povedal aby si prišla o 2 týždne, podľa mna už bude vidieť srdiečko 🙂 ale ženy čo nemaju vysoké HCG zato chodia každé 2-3 dni aby lekár vedel či to bude tehotenstvo alebo nie... ony nemali dosť vysoké HCG na určenie tehotenstva