Prvá návšteva gynekológa po pozitívnom teste
Ahojte zeny, kedy ideálne mám zajst ku gynekológovi po pozitivnom teste? Posledná MS bola 27.5. nie je ešte priskoro ísť ku gynekológovi? A čo mozem prosím očakávať na prvej prehliadke? Ďakujem 🙂
Vsak si zabolaj a oni ti to vyrataju a povsdia kedy.
Ťažko povedať, každý gynekológ má svoj postup. Ja som bola tuším v 5tt na odber krvi či sa potvrdí zvýšená hladina hcg a na ultrazvuk som išla asi za take 2-3 týždne.
ja som bola tehu 2x, uz si clekom presne nepamatam, ako to prebiehalo. no zakazdym som mala ineho dr., lebo ten prvy isiel do dochodku. som bola v soku, lebo by som netypovala, ze am tolko rokov.
ani jeden z nich mi krv nebral. ak je test pozitivny, tak HCGpozitivne bude tiez. obaja mi urobili zakladne gyn. vysetrenie + sono. starsi mi dla tehu knizku hned, ten novsi nie a uz som sa jej nedockala, lebo som potratila. a dalej naplanovali dalsiu poradnu a dali mi instrukcie.
Moja prvá objednavala 1x okolo 10+ tt s môj terajší doktor na 6+tt
ja som bola v 6tt na ultrazvuk, aby mi potvrdili vnutromaternicove tehotenstvo
to máš časúúúú... stačí aj zač. augusta
Malo by sa až po 2 týždňoch čo bude meškať aby bolo vidieť srdiečko takže by som až tak 2 a pol týždňa poprípade 3 týždne až sa nestresuješ ak neuvidí srdiečko
Som na tom podobne, posledná ms 20.5., od minulého víkendu pozitívne testy so silnejucou čiarkou a Dr ma objednala až o 2,5 týždňa 🙂
K dr sa ide 2 týždne po meškaní ms.
@cucoriedka133 tak to sme na tom veľmi podobne, ešte pozerám že tiez si z Trenčína a rovesníčka 🙂 tak nech ti všetko dobré dopadne!
Dúfam 🙏 ďakujem aj tebe 🤗
Pokiaľ nemáš žiadne ťažkosti a tehu bolo plánované stačí v 8-10tyzdni.
To je individualnw musis si zavolat lekarovi..aspon moj ma tak ze neurcujem si sama kedy pridem😀volala som a oni ma objednali
Veru. Kym nemas tazkosti tak staci tak 2 tyzdne od kedy ti ukaze pozitivny test. Ja som tak bola pri vsetkych troch.
Zavolaj a oni ta objednajú podľa poslednej menstruacie
Aspoň taký je obvykle postup, ak nemáš nijake problémy (špinenie, silné bolesti, nemáš za sebou spontánny potrat, a podobne)
Ja som volala, sestrička sa ma pýtala na poslednú MS a podľa toho ma objednala asi tak na 8tt, ale že keby sa mi čosi nezdalo alebo bolesti, krvácanie a pod. tak že mám prísť aj skôr. Na poradni už bolo vidieť aj srdiečko, krv na hcg mi nikdy nebrali.
@matovicova ja som dostala tehotenskú knižku na prvej kontrole v 8tt
@cucoriedka133 ahoj, aj ja som mala poslednu ms presne 20.5 🙂 som objednana na 12.7
@parcelka ahoj, ja mam kontrolu 11.7. Tak dúfam, že nám to obom dobre dopadne 😊

Mne povedala sestrička do telefónu, že ak mi mešká a mám pozitívny test môžem sa hneď objednať. Doktor mi robil ultrazvuk, kde sa tehotenstvo potvrdilo a tuším mi robili testy aj na hcg. Tehotenska knižka sa zakladá až po 3 mesiaci. Gratulujem ti 🍀