icon

Pýtajú sa gynekológovia bežne na interrupciu?

8. jún 2022

Ahojte, je to bežný postup, že sa gynekológ opýta pri treťom tehotenstve, či si to chce žena nechať? Trochu som ostala tou otázkou zaskočená (samozrejme, že si dieta chcem nechať). Rozhovor potom pokračoval ohľadom prenaralneho skreeningu, kde mi povedal: "bola by škoda ak by ste donosili poškodené pri dvoch deťoch, tak nato sú tie skreeningy".
Mam 27 rokov, tak si ani nemyslím, žeby som mala nejakú veľkú šancu na poškodený plod, na ultrazvuku bolo všetko Vporiadku. Som v 7tt. Mala som z toho pocit akoby lekárovi šlo o to, nejakým spôsobom ma naštrbiť, či dieťa chcem. Sú to bežné otázky alebo sa ma to len zbytočne dotklo?

Strana
z2
miskamicha
15. jún 2022

To co je za zenu...kokso keby sa mna toto lekar opytal, tak dalsia poradna by uz bola inde.

tvoriva_dusa
30. júl 2022

Je to správne, že sa ta spýta, či si dieťa želáš. A je správne, že ta informuje o rizikách. To že máš vek aký udávaš a že máš už narodené zdravé deti neznamená automaticky, ze i toto tehotenstvo bolo plánované a ze tebe a plodu nehrozí žiadne riziko.

any_soj
30. júl 2022

@tvoriva_dusa je správne povedať, že ak je jej dieťa nejako nedokonalé, tak by bola škoda ho donosit?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tvoriva_dusa
19. dec 2022

Zdravím, mňa sa to spýtal pri oboch tehotenstvach. Vôbec nešlo o žiadne emócie. Ani z jednej zo strán. Faktická otázka, faktická odpoveď. Doposiaľ som jeho pacientka.

Strana
z2