Skúsenosti z Utrogestonom
@lienka175 a nejaké vedľajšie účinky ? Si nemala
nie, absolútne žiadne... akurát treba nosiť intímku, lebo to robí fľaky na nohavičkách
@lienka175 áno, to viem a môžem vedieť kvôli čomu si ho brala ?
Aj ja som brala teraz počas tohto tehotenstva do 12 tt na udržanie 🙂
@janulka2805 takze je dobrý ? Nemam sa coho obávať? aj ja to užívam preto lebo pred pol rokom som potratila preto mi to moj gyn.. predpísal...
Bez neho by sme nemali obe naše deti. Je to prírodný progesterón a v prvých mesiacoch tehotenstva zabezpečuje vývin placenty, ktorá neskôr zabezpečuje výživu plodu. Teda ak ho žena nemá, často o dieťatko spontánne prichádza. Môj doktor sledoval hladiny progesterónu takmer celé tehotenstvo a podľa toho mi tento liek dávkoval. Existujú aj iné lieky obsahujúce progesterón, ako napríklad Duphaston. Utrogestan je však na prírodnejšej báze.
Určite sa nemusíš báť, mne pomohol 🙂 mne ho doktor predpísal lebo som bola po iui a hneď po zákroku som ho vkladala, a potom do konca 12 tt...
Urcite brat. Ja som ho brala az do 36 tt.utcite neuskodi ale len pomoze
len tak preventívne, prvé týždne na vývin placenty
ja tiez uzivam, mala som dva AB v pociatocnych tyzdnoch, takze ho mam nasadeny preventivne
Brala som 🙂 bud rada že ti ho doktor preventívne predpísal . Je na udržanie . Neuškodí ti , skôr na opak 🙂
Ja som brala od 20tt, kôli otvaraniu a skracovaniu kŕčka. Bola som z neho opuchnutá a extrémne pribratá. Našťastie, po pôrode išla podstatná časť dole.
A ked ste ho užívali netieklo z vás niečo? museli ste si dať intímku? Lebo ja som si pre istotu dala a nič
ano, cely den som nosila lebo akoby kusky zo mna vypadavali, nazvime to "spinenie" ale nie v zmysle krv ale ten utrogestan, davam si vaginalne 2 rano a 2 vecer
@petamich mne povedal doktor že si ho mám dávať 1ráno a 1večer včera bola moja prvá dala som si pre istotu intimku a nič so mna nevytekalo ani spinenie nemám nič..
no tak asi budes ta stastna 🙂 lebo ja kazdy den musim nosit intimku a ono to nevyteka ako vytok, skor akoby kusocky vysli a baby vyssie tiez tusim spominali a samozrejme zalezi aj od davkovania, 2/3 tablety sa mozno menej rozpustia
Aj zo mňa vždy vytieklo čosi, už som nervózna z toho bola 🤔😊😊😊😊
So mna akurát tak len biele
Ja som utrogestan brala orálne 2x1. Bola som po ňom dosť oťapená. Pocit, ako by som mala vypité :D Ale pocit trval iba asi hodinu po užití.
@janulka2805 mna lekar varoval vopred 🙂 prve dni som normalne rozmyslala, ci sa vobec nieco vstrebe
@petamich mňa veru nevaroval 🤔😊😊ale tiež som bola nervózna, že keď toľko vytecie, či sa dačo vstrebe.... Ale zrejme to bolo v poriadku 😉
Ja som brala a dost dlho. No mne sa z toho uz potom hlava motala rano, do toho 750mg magnezia, fuj no musela som prestat soferovat. Ale inak sa to dalo vydrzat
Užívala som ho do 13tt..
Ak by niekto zháňal mám dve balenia na predaj.
@vajanika27 za koľko€
Píšem správu.
Ak máte záujem, tak ma prosím kontaktujtedo správy, mne to nejde.

ja som ho mala obe tehotenstvá