Skúšobná doba v práci a ja tehotná
Ahojte baby, mám na vás otázku. 1.10 teraz nastupujem do novej práce ale otehotnela som, a kedze som už bola u lekára idem na kontrolu o dva týždne ale to už budem v novej práci, chcem sa vás opýtať či má môžu prepustiť keďže som v skúšobnej dobe .....alebo im to nehovoriť a skúsiť to nejako inak vybaviť lekára?
@mogaa no takto na pn necgcem ist dufam ze bude vsetko ok a ze mi nevude zle
Makam na linke ale robim iba cez vikend teda dva dni v tyzdni takze ak pojdem dokymu tak ziadnu pripustku nepotrebujem nakolko cez tyzden mam volno
A pracovať chcem aj po materskej teda po pol roku alebo po roku takze som dostatocny charakter lebo nechcem to vyuzit na matersku len aby som mala chcem tam zostat a vratit sa tam robi mi tam aj muz ale v kancli
Neplanovali sne to ake urcite nepojdem kvoli tomu na potrat a robotu necgcem prist ch em robit az do materskej zaradenie mi samozrejme zmenia ked to oznamim uz potom je to seriozna firma
Ale nebudem riskovat ze ma vysmaria
S ako uz bolo vyssie spomenute neoznamujem este ani rodine nieto zamestnavatelovi ked nvm co bude ci bude vsetko ok nahodou sa nieco stane a ja zostanem aj bez roboty
@evittam jasne že ho poznajú, ale nevyužívajú tak to bolo myslené...dnes sa v máloktorej firme využívajú paragrafy, teda v porovnaní so štátnou sférou....bohužiaľ je stále veľa firiem kde zamestnanci v čase choroby čerpajú dovolenku miesto klasickej PN alebo čerpania "paragrafu". Buď sa im to neoplatí finančne(napr.vo výrobe dochádzkové bonusy) alebo jednoducho nemá kto robiť a nadriadený im robí problémy...
@alexandricka97 nie si povinná oznamovať v práci, že si tehotná. Iné je ak by tvoja práca bola napr. fyzicky náročná a ohrozovala by tvoje tehotenstvo. Ak to v práci oznámiš a budú sa ta chcieť zbaviť podľa mňa ti jednoducho nepredlžia zmluvu.
@lula313 záleží na tom, na koho na tom úrade natrafí. Ja som bola asi v 6 týždni keď som mala nastúpiť do novej práce, keďže som bola tehotná, nezobrali ma. Išla som na úrad práce, dostávala zvyšný čas podporu a nikto ma nikde neposielal, lebo vedeli, že je to aj tak zbytočné.
Ja som to zamestnávateľovi oznámila až asi mesiac po skúšobnej dobe, keď mi dali tehotenskú knižku a začalo to byť na mne vidieť. Budem hnusná, ale skončila by som na úrade práce a stratila by som nárok na materskú. Takto to akceptoval zamestnávateľ, ja som mala prácu a všetko bolo ok. Bez problémov som robila až do konca materskej, chceli mi zmluvu aj predĺžiť, ale zmenil sa šéf a ten už využil dobu určitú
@evittam moze byt, ale kedze som pracovat chcela a vedela som ze v skusobnej ma mozu prepustit, tak som ten cas pockala. Aj tak sme to prve tri mesiace nehovorili nikomu, takze sef sa to dozvedel len kratko na to ako ini, len v praci bol prvy, aby sa to nedozvedel od kolegov ale odo mna 🙂
Ahojte
Ja sa pridám...
Ja som nastúpia do novej práce najprv na dohodu koncom augusta, a od prveho septembra na trvaly prac.pomer...
Uverite alebo nie, ale ja som zistila až teraz, ze som tehotna uz v 11tt 😟 a to uz mam doma dvoch synov...
Vo firme este nic nevedia a k lekarovi pre knizku si idem prvy novembrový týždeň...
@alexandricka97 no ostala si, či si sa priznala, či ako to dopadlo?
@dajna8
Praveze ja som mala prvy tyzden v auguste normalnu ms, potom som dostala prvy septembrovy tyzden len slabe krvacanie a trvalo kratsie. Ja som to pripisovala k stresu z uplne novej prace. A este v rodine sme mali svadbu a navstevu zo zahranicia na dlhsie...
A teraz v oktobri som mala iba spinenie dva dni...
Tak mi to nedalo, urobila test a prvy sok...druhy sok nastal u lekara ked mi povedal v ktorom tyzdni som.
Ja som.pocula vela pripadov, ze nevedeli ze, su v druhom stave, dokonca svokryninej kolegyni dcera nevedela vobec ze je tehotná a prisla nato az okolo piateho mesiaca..
Tiez som z toho soku,ze som nato prisla tak neskoro ako viacrodicka 🤔🤔

@julinka88 lekar je viaxany tajomstvom takze nepovue ze si tehu, zamestnavatel si to moze jedine mysliet