icon

Som v 4. týždni tehotenstva a zajtra mám byť očkovaná

opium29
4. aug 2021

Ahojte baby. Dnes som sa dozvedela ze som vo 4. tyzdni tehotenstva. Zajtra by som mala ist na 2. davku phizer vakciny. Co si o tom myslite… Doktor vravi ze nevidi problem no viete dobre aka je doba… som na vazkach. Prosim ak mate nejake skusenosti poradte mi aby som sa do rana rozhodla🙂 ideme co Prahy na dovolenku o tyzden - to je dovod vakciny. Aby sme neboli po navrate na sk v karantene. Dakujem za komenty

Strana
z3
ivetka0075
5. aug 2021

@ajka0207 môj muž asi 3 týždne kašlal iba. Ale on ako fajčiar kašle často. Detičky 7 a 3 iba sopliky mali.

amarilka26
5. aug 2021

Ja teda neviem, ale gynekolog horko tazko dovoli paralen, ale vakcinu v pohode odporuci ? No neviem teda, ale urcite by som sa neockovala v tehotenstve, neverim ze je to bezpecne.

janage
6. aug 2021

@amarilka26 tak každý lekár zvažuje riziko lieku verzus jeho prínos. ja som tehu brala atb lebo prínos liečby bol vyšší ako riziko poškodenia plodu infekciou.

amarilka26
6. aug 2021

@janage ja viem, ale vakcina u ktorej ani odbornici nevedia co moze sposobit z dlhodobeho hladiska je podla mna hazard. Ale treba si to zvazit.

janage
6. aug 2021

@amarilka26 hej len to isté sa dá povedať aj o samotnom covide, tiež v podstate nevieme z dlhodobého hľadiska čo môže spôsobiť. Tiež by som, ale ak už zvažovala očko po 1.trimestri

amarilka26
6. aug 2021

@janage to ano, ale je sanca ze ho nedostanete.

namornicka
7. aug 2021

@lilope dost ludi sa dalo zaockovat aj kvoli tomu, aby nemuseli byt kazdu chvilu v karantene, ked sa stretnu s pozitivnym. Nie kazdy sa moze hodit na 2 tyzdne na home office, niekomu pracovny zivot nedovoli casto vypadavat. Na jesen bude kazdu chvilu niekto pozitivny a nezaockovani budu musiet ist do karanteny. Ked mas v praci ulohu pri ktorej treba byt a zrazu vypadnes a cele to padne tak neviem, bude to narocne. Mnohi sa dali zaockovat lebo chcu mat “pokoj” a normalne (plus minus) fungovat. A to sa podla mna da pochopit.

opium29
autor
7. aug 2021

Damy, klidecek😁 Myslite pozitivne. Verme, ze o rok bude covid minulost. Želam Vam vsetko dobre. Za kazdu jednu radu,nazor ĎAKUJEM! Nasli ste si cas a venovali energiu mojmu prispevku🙂 Ja som sa ockovat nedala. Cestu urcite nezrusim..vyriesim to PCR testom. Niesom fanaticka pre covid. Beriem to cele s nadhladom. Nech sa Vam dari damy. Ahojte.

lilope
7. aug 2021

@namornicka to je pre mňa dôvod, ktorý sa pochopiť nedá. Keď budeš v styku s pozitívnou osobou, tak budeš v karanténe aj ako očkovaná predsa. Veď aj očkovaný sa môže nakaziť a prenášať vírus, toto ľudia nevedia pochopiť. Jediný rozdiel medzi očkovaným a neočkovaným je, že očkovaný ma len nižšiu šancu mať ťažký priebeh a zomrieť, to je celý rozdiel, nič viac. Ja pracujem s ľuďmi, vonku, s rôznymi, i s bezdomovcami a v karanténe som nebola ešte ani jediný raz a covid sme v práci mali. Dokonca ani vtedy, keď bol v karanténe muž kvôli styku s pozitívnou osobou, normálne som chodila do práce. Takže tento dôvod je nezmysel.

lienka.7
7. aug 2021

@namornicka a toto je zakladna chyba, co sa ludom vtlka do hlavy ze vakcina je sloboda...
Kovid mozes dostat tak ci tak, ci si zaockovana alebo nie. Vid posledne vyskumy a spravy z celeho sveta.
Akurat by si nemala mat tazky priebeh a zomriet. Ale sirit ho budes dalej aj ako zaockovana, to je podla teba akoze ok? Ci povies, ze ty si ockovana a do karanteny jednoducho nejdes??? Asi trosku sebecke, ci??? No vsak sa uvidi... po papezovi, ake budu cisla a zase "pokazili" sme si to, lebo sme sa neockovali, ze??? 👎👎👎

cajomila
7. aug 2021

V žiadnom prípade by som sa nedala očkovať tehotná.
Ešte pred 1,5 rokom bol normálne, že tehotná žena neužila ani Ibalgin proti bolesti.
Že jej doktor nepredpísal hociaké antibiotiká.
A dnes...je normálne, že sa ockuju tehotné ženy hlava/nehlava.
Všetkým ockovanym matkám a ich deťom držím palce aby boli OK, a nemali žiadne vedľajšie účinky.
Ale ja by som do takého rizika nešla.

era777
7. aug 2021

@opium29 očkovanie znižuje u žien dočasne progesterón (dokázané výskumom) preto niektorým aj rozhadze cyklus ...určite by som sa zaočkovať nedala, keďže progesterón je hormón bez kt.tehu nieje možné ... podieľa sa aj na tvorbe placenty atd ...takže zníženie u tehotnej moze znamenat potrat ...ine je očkovanie vo vyššom štádiu, keď už placenta plní svoju funkciu ...obyčajná logika a biológia 😉 kľudne sa nato opytaj gyndosa s tým progesterónom ....netehotnej žene moze byt jedno dočasne na pár mesiacov zníženie progesterónu, max jej rozhádže cyklus a očkovanie v tomto prípade vyhráva ...ale u tehotnej a hlavne v rannom štádiu tehu ...🤷 skús pogooglit (zadaj kľúčové slova v angličtine) nemám teraz čas hladat popri malom link. na výskum ...,ale bolo to aj v správach minule na Markíze ( pozri archív) nejaký lekár to tam hovoril, štýlom, že áno ale lepšie je sa zaočkovať a pár mesiacov mat menej progesterónu, ako dostať Covid ... len u tehotnej je ten progesterón dosť dôležitý 😉

namornicka
7. aug 2021

@lilope ja som tie podmienky karanteny nevymyslela. Ani netvrdim, ze sa s nimi stotoznujem. Ale podla nariadeni, ked si v kontakte s pozitivnou osobou dlhsie ako 15 min. bez ruska, mala by si ist do karanteny a potom na test. Ak by to u vas v praci dodrziavali, musela by si byt. Tak ako bol tvoj muz, vidis, on to respektoval (ty si nemusela byt, lebo on sa stretol s pozitivnym). Tiez to beriem s nadhladom 🙂 hovorim o protokole. A tiez ockovani, jasne ze to mozu prenasat, ale v ramci pravidiel nemusia ist pri strete s pozitivnym do karanteny. Cize ludia, ktori chcu plus minus normelne zit sa mnohi dali zaockovat aby sa nemuseli testovat a byt v karantene. Nie kvoli dovolenke. Kvoli beznemu zivotu v sulade s pravidlami, ktore teraz platia. Neviem, ci sa chapeme.

namornicka
7. aug 2021

@lienka.7 nikde som nepisala, ze myslim, ze je to ok. Pisala som, ze je aj skupina ludi, ktori sa dali zaockovat (okrem dovolenkarov) aby nemuseli striehnut na opatrenia. Aby mohli ist na zapasy, kulturu, do hotelov na sluzobku spontanne bez toho aby riesili testy. Takto im to nastavil system a oni sa tomu prisposobili. To ci je to ok je ina tema.

lilope
7. aug 2021

@namornicka presne si uviedla, že tie pravidlá karantény sú nezmyselné keďže očkovaný v kontakte s pozitívnou osobou nemusí byť v karanténe ani ísť na test a neočkovaný musí. To je ukážkový príklad ako tu v žiadnom v prípade nejde o ochranu zdravia, pretože roznášať chorobu môžu aj nemusia obaja rovnako, ale to sa dozvedia až keď absolvujú test. Preto je pre mňa očkovanie proti covid nie pre ochranu zdravia, ale len pre výhody, nonsens.
V mojej práci dodržiavali podmienky karantény, neviem z čoho si usúdila niečo iné. Keďže som s nijakou pozitívnou osobou v dlhšom ako 15 minútovom kontakte nebola, tak som do karantény ísť nemusela.

opium29
autor
7. aug 2021

@era777 dakujem pekne za tvoju spravu. Ako som pisala vyssie - Ockovat som sa nedala a ani nedam 2. Davkou. Prvu som mala 7.7.2021 .. tesne na to som otehotnela - tak to vychadza. Verim, ze vsetko bude okey. Vsetko dobre ti prajem a vdaka za ubezpecenie ze som urobila spravne🙂

nikajve
8. aug 2021

@opium29 Ahoj, ja som sa 2x ockovala a v oboch pripadoch som "potratila", pri prvom som bola 11 DPO a 2 dni na to ciste testy a MS a potom sa zadarilo 2 krat otehotniet a opat som "potratila". To som bola 10 DPO a krasne ciarky na teste...Mam problem s otehotnenim, uz mam za sebou 1 IVF, teraz sa dari zazrakom spontanne...a takto to dopadlo. Takze poviem ti iba jedno, ak sa nebojis, ze potratis, chod do toho, ja teraz cakam, ci pride MS a ak som konecne opat tehu, ak bude povinna 3. davka, ROZHODNE NIE. Preto zacinam rozumiet antivaxerkam a ich partnerom, ak vdaka vakcine potratili!!!

fineta
8. aug 2021

@nikajve takýchto prípadov je veľa. Nie každá prizná taketo svedectvo na rovinu. Len kaskadér sa dá očkovať v tehotenstve.

ritta86
8. aug 2021

@opium29 dobre si spravila. My tu sice mame konzilium odbornikov, ale to ze napr v Nemecku konzilium odbornikov ( trosku na vyssej urovni ako u nas, Bohuzial) NEODPORUCA tehotnym zenam sa ockovat, to sa v slovenskych mediach nedozviete, rovnako aj vo Francuzsku, neodporucaju tehotnym ockovanie. Vo FR len tym co su nad 35 a maju pridruzene ochorenia. Neviem kde nase konzilium zobralo tolko sebavedomia, hlasat ze je to bezpecne pre tehotne. Pritom samotna americka studia v uvode aj zavere pise ze je stale potrebne viac dat aby sa mohli ockovanie vyhlasit za bezpecne v tehotnenstve. ( studiu som citala). Som tiez tehotna, nie som ziaden antivaxer, ale ockovat som sa nedala ani sa nedam. O dopadoch na plod sa nerobili ziadne studie. Balmutit protilatkami, ktore vlastne po pol roku nema ani ockovany, tak asi ani to dieta ich nebude mat dlhodobo. U nas sa dozviete len jednu stranku veci, neviem kto si u nas zobral do ust ze je to bezpecne a v prvom trimestri sa nesmie ockovat, to co za doktora povedal ze je to ok ? Ja zasnem …. Btw cela moja rodina zaockovana, nebyt tehotna som aj ja. Ale v tehotenstve? Nikto vam nezaruci bezpecnost tejto vakciny pre plod, este sami nevedia. Obdivujem vsetky zeny co sa dali ockovat, ja by som to neriskovala. Ano chytit covid mozem ale aj nemusim, ale ked uz si vakcinu raz dam uz nie je cesty spat. Drzim palce a vsetkym prajem vela zdravia.

opium29
autor
8. aug 2021

@nikajve Mila Nika… Nesmierne ma to mrzi … zelam Ti z celeho srdca nesmierne vela zdravia a prekrasne zdrave deticky nech sa uz k Tebe rozhodnu prist coskoro!♥️

masaryk11
14. aug 2021

Ja som sa dala ockovat minuly tyzden. Nevedela som ze som tehotna az v utorok teraz som sa to dozvedela. V pondelok idem doktorke a bojim sa. Dufam ze sa nic nestalo a babetko bude zdrave. Keby viem ze som tehotna nejdem sa ockovat

silvinecka
29. aug 2021

@ritta86 dik
Utvrdila si ma o tom čo celí čas tvrdim
Moc dik a užívaj si tehotenstvo 😉

oliviabb
7. feb 2022

@masaryk11 citala som Tvoj prispevok. Ste s babatkom v poriadku?

kallanchoe
7. feb 2022

Keď som bola tehotná a trocha chorá,sla som do lekárne....tam mi lekárnička povedala, že keď som tehotná veľa toho nemôžem....že aj s detskými kvapkami opatrne ....tak asi toľko k tomu.....

fineta
7. feb 2022

To ešte stale niekto môže uvažovať o tomto ockovani? 🤔

Strana
z3