Som v 6. týždni a mám užívať Pambu a Dicynone

domik90
4. sep 2013

Ahojte, mám veľké obavy. Gynekologička mi predpísala Pambu a Dycinone kvôli tomu, že krvácam (niekedy silnejšie a niekedy slabučko špiním) a som v 6 t.t. Na informačných letákoch som sa dočítala, že tieto lieky sa nesmú užívať na začiatku tehotenstva a Dycinone dokonca prvý trimester sa nesmie brať. Mám to užívať 5 dní a k tomu dva týždne v kuse ležať bez akejkoľvek práce a námahy. Mám veľké obavy. Lieky mám doma a bojím sa ich užívať, ale bojím sa aj o svoje zdravie. Prosím Vás ak máte nejaké skúsenosti s týmito liekmi poraďte mi čo mám spraviť. Ďakujem.

mentolka28
4. sep 2013

@domik90 myslis ze ti gynekologicka chce nejak ublizit??? urcite nie, tak ber tie lieky poctivo ak ti ide aj o babatko. su to lieky na zastavenie krvacania a bezne sa predpisuju tehotnym.

domik90
autor
4. sep 2013

@mentolka28 🙂 začala som to užívať, ale priateľ furt sedí za internetom a študuje info o tých liekoch, že čo je to zač a prišiel k týmto informáciam a ja sa potom zbytočne len ľakám... vždy sa potrebuje o všetko presvedčiť či je to dobré 😨

milagrosss20
4. sep 2013

@domik90 nic sa neboj ja som to tiet brala,,aj vit K a este neviem co....to je na udrzanie plodu takze sa nestresuj....len lezat a fakt to dodrziavat...nech manzel teraz pomoze...ja som do 4 mesiaca takto lezala a mala je v poriadku a zdravunka a nechce sa jej teraz vonku 😀 😀

mentolka28
4. sep 2013

@domik90 ved jasne ja to chapem ale vysvetli mu ze na tehotnych sa lieky netestuju a preto pisu v pribalovych letakoch to co pisu. gynekologovia vedia co mozu predpisat a co nie.
A inak mne uz nie jeden gyn. povedal ze tehotne by mali mat zakaz chodit na internet. 😀

domik90
autor
4. sep 2013

@mentolka28 😀 asi tak ... ja to hlavne zatrhnem priateľovi lebo do pôrodu budem mať kvôli nemu aj tri infarkty

nikuska1165
30. jún 2017

@milagrosss20 ahoj, ja som bola teraz 4 dni v nemocnici kvôli krvácaniu, 7tt. Včera ma prepustili a dnes som išla k dr. Len nie k môjmu ten ma dovolenku, ale k zastupujucej. Mám predpisany dicynone a duphaston. K môjmu mám ísť až 10.7. Keď sa vráti s dovolenky. Moja otázka je či to nebude veľa brať dicynone . Od 26.6 do kontroly 10.7... Aby to neublizilo... Ďakujem

milagrosss20
30. jún 2017

@nikuska1165 nie dicynone moues brat sa mi zda do 16tt.. Kym nezmizne krvacanie. Je to ok ked ti to dali. Mohli aj ascorutin nasadit... A vit K.

piacere
30. jún 2017

Mne v 20tt zastavovali masivne krvacanie infuziou s dycinone

nikuska1165
30. jún 2017

Ja už nekrvácam. Asi mi ho nechali kvôli tomu že som dva krát krvácala. Raz slabucko a na sone nič nevidela a o pár dni kŕče a o dosť viac krvy, tak ma vlastne aj hospitalizovali.

milagrosss20
1. júl 2017

@nikuska1165 nic neboj a. Klud hlavne.

zizinicka
14. jan 2021

@nikuska1165 a ako si dopadla všetko ok??

nikuska1165
16. jan 2021

@zizinicka áno 🙂 asi tri mesiace som musela len ležať a kľud . A teraz vedľa mňa spí už skoro 3 ročný chlapisko 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre