Som v 6. týždni tehotenstva a mám podozrenie na salmonelu u syna
Dobry deň, mám podozrenie u staršieho syna na salmonelu, ja som momentálne tehotná v 6 TT. Obávam sa,že či by som to aj ja nemohla chytiť poprípade ďalšie moje deti. Ďakujem za info.
ale pri salmonele je prenos z človeka na človeka, veľmi zriedkavy.
@marse bohuzial nieje to tak.aktualne obe deti su po salmonele,starsia sa nakazila zo zmrzliny,mladsia babatko to chytila od nej-ma slabu imunitu..
@zuzana92521 u nas to chytila od starsej mladsia dcerka,ona ma vsak oslabenu imunitu.my s muzom sme nechytili.treba zaniest stolicu na rozbor,ak sa potvrdi tak riesit dlhodobu dietu,probiotika a hlavne zvysenu hygienu
@zuzana92521 Moja mamka čakala akurát sestru, keď som dostala salmonelu ja. Mala som vtedy 6 rokov. Pamätám si, že všade za mnou lietala s dezinfekciu - utrela po mne vždy záchod, kľučky, umývadlo.... Dosť psycho to bolo. Ale nikto iný to od mňa vtedy nedostal. Sestra, ktorú mamka vtedy čakala je úplne zdravá dnes už 20 ročná slečna ;)
Takze nestresujte. Ale treba sa snažiť dodržiavať čo najviac hygienu. 🙂
No zobrali ster od syna, v piatok cca budú výsledky, tak uvidíme, trošku niečo zjedol a už je mu lepšie, len ešte je oslabený z víkendu. Teplotu už nemá, tak dúfam,že sa to nepotvrdí a bude to len nejaká viróza
@zuzana92521 nasad probiotika,po takejto viroze su naj Nekadex.a hlavne su tekutiny,nam dr.radila striedat jemne perlivu mineralku napr.Rajec,a repikovy caj
Takže mu zistili namiesto salmonelu Campilobakter , dostal antibiotiká a probiotiká. Už je mu lepšie. A volala som aj obvodnej, tak na moje tehu a na mňa to nemá žiadny vplyv. Pekný den

Tak pockaj na vysledky, zatial dosledna - mega dosledna hygiena, dezinfekcia zachoda po toalete, osprchovat malemu zadok po potrebe, umyvanie ruk dozriet horuca voda, mydlo, utriet aj kohutiky dezinfekciou po tom... ine urobit nemozes, drzim palce, nech je to nieco ineho...kedy budete mat vysledky?