icon

Som v 6. týždni tehotenstva a mám podozrenie na salmonelu u syna

zuzana92521
24. júl 2023

Dobry deň, mám podozrenie u staršieho syna na salmonelu, ja som momentálne tehotná v 6 TT. Obávam sa,že či by som to aj ja nemohla chytiť poprípade ďalšie moje deti. Ďakujem za info.

anjelicek26
24. júl 2023

Tak pockaj na vysledky, zatial dosledna - mega dosledna hygiena, dezinfekcia zachoda po toalete, osprchovat malemu zadok po potrebe, umyvanie ruk dozriet horuca voda, mydlo, utriet aj kohutiky dezinfekciou po tom... ine urobit nemozes, drzim palce, nech je to nieco ineho...kedy budete mat vysledky?

marse
24. júl 2023

ale pri salmonele je prenos z človeka na človeka, veľmi zriedkavy.

simona92101
24. júl 2023

@marse bohuzial nieje to tak.aktualne obe deti su po salmonele,starsia sa nakazila zo zmrzliny,mladsia babatko to chytila od nej-ma slabu imunitu..

simona92101
24. júl 2023

@zuzana92521 u nas to chytila od starsej mladsia dcerka,ona ma vsak oslabenu imunitu.my s muzom sme nechytili.treba zaniest stolicu na rozbor,ak sa potvrdi tak riesit dlhodobu dietu,probiotika a hlavne zvysenu hygienu

tinka_1807
24. júl 2023

@zuzana92521 Moja mamka čakala akurát sestru, keď som dostala salmonelu ja. Mala som vtedy 6 rokov. Pamätám si, že všade za mnou lietala s dezinfekciu - utrela po mne vždy záchod, kľučky, umývadlo.... Dosť psycho to bolo. Ale nikto iný to od mňa vtedy nedostal. Sestra, ktorú mamka vtedy čakala je úplne zdravá dnes už 20 ročná slečna ;)
Takze nestresujte. Ale treba sa snažiť dodržiavať čo najviac hygienu. 🙂

zuzana92521
autor
24. júl 2023

No zobrali ster od syna, v piatok cca budú výsledky, tak uvidíme, trošku niečo zjedol a už je mu lepšie, len ešte je oslabený z víkendu. Teplotu už nemá, tak dúfam,že sa to nepotvrdí a bude to len nejaká viróza

simona92101
24. júl 2023

@zuzana92521 nasad probiotika,po takejto viroze su naj Nekadex.a hlavne su tekutiny,nam dr.radila striedat jemne perlivu mineralku napr.Rajec,a repikovy caj

zuzana92521
autor
28. júl 2023

Takže mu zistili namiesto salmonelu Campilobakter , dostal antibiotiká a probiotiká. Už je mu lepšie. A volala som aj obvodnej, tak na moje tehu a na mňa to nemá žiadny vplyv. Pekný den