icon

Som v 7 týždni a je mi strašne zle

matula0006
2. mar 2013

Baby poraďte mi mne je uš 5dni strašne ale strašne zle vraciam taku strašne divnu chut mam v ustach všetko sa mi tlači hore ☹ a toto je cely den nie len rano stale ja neviem či je to normalne maly ste to niektora ??? ako ste postupovali brali ste niečo na to ??? ja uš som zufala fakt 😠

Strana
z2
ivkp1982
2. mar 2013

ahoj aj mne byvalo zle zabral mi na to cocculine je to homeopatikum moze sa brat v tehotenstve. skus a uvidis 🙂

koniarova
2. mar 2013

Čípky Torecan.

zigy
2. mar 2013

Torecan sa v tehotenstve neodporúča ....

adriku
2. mar 2013

tiež odporúčam homeopatiu. V lekárni dostať aj zázvorové lízatká na nevoľnosť. Ja som už v 8 mesiaci a mám stále divnú chuť v ústach, zle mi bolo prvých 6 mesiacov, mesiac a pol som dohromady nič nejedla, zvládala som iba jablká bez šupky, prvý krát som jedla ako tak normálne v šiestom mesiaci a v siedmom mi už aj chutilo 🙂 hlavne veľa oddychuj. V BA na Riazanskej je homeopatická lekáreň, navštívila som ich až vtedy keď mi prestalo byť zle, čo je škoda, možno by mi niečo poradili, teraz užívam od nich biominerál na krče v lýtkach, vrelo odporúčam, okamžite zabral. Jedna moja známa zvracala celé tehot., posledný krát v deň pôrodu, žiaľ to sa nedá predvídať, je možné, že nevoľnosť Ťa sama od seba opustí koncom tretieho mesiaca...homeopatiou nič nepokazíš, určite vyskúšaj. Keď Ti nezaberie cocculine tak skús ísť na homeopatickú konzultáciu.

zeytin
2. mar 2013

@matula0006 Nevolnosti v prvom trimestri a niekedy aj dlhsie su neprijemne, ale normalne 🙂 Ja som tiez pregrcala 3 mesiace a potom uz bolo fajn. Nevolnosti sa zasa vratili v 9tom mesiaci, ked mi baby tlacili na zaludok :D Napinalo ma dokonca aj pri cisteni zubov :D Treba si dat nieco malicke do zaludka este predtym, ako sa rano postavis z postele... Nech ti muz donesie kusok rozku, alebo slane palicky a studena coca - cola po troske. A treba davat pozor, aby si nebola hladna, lebo casto je zle aj od hladu... treba jest po troche a castejsie.
@koniarova Torecan sa neodporuca...

wenka25
2. mar 2013

skus kym vstanes z postele nieco zjest,par piskot,susienky alebo lupacku...

matula0006
autor
2. mar 2013

babenky dakujem za rady zajtra vyskušam ja aj ked sa najem tak večinu aj vyvratim =/ uvidim akoto pojde dalej dufam že lepšie =)

tanusa888
2. mar 2013

mne velmi pomohli cipky Torecan...

euka210
2. mar 2013

rano v posteli piskotu a na nevolnost ked len prichadza pomaha toto: http://www.lpp.sk//index.php?cPath=6&products_i...
mne to pri prvom pomahalo pri cestovani

nikolka2
2. mar 2013

To bude girl 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aduskatt
2. mar 2013

mne bolo takto 6 mesiacov☹(( nezavidim

kacena4
2. mar 2013

@matula0006 treba to len vydrzat kup si v lekarni caj a ak by si moc chudla a dlho grcala, neudrzala v sebe nic ani tekutiny, treba ist do nemocky na infuzky radsej hned ako neskoro ☹ drzkaj sa

vlnka81
2. mar 2013

@matula0006 ja ta asi nepotesim. ja som mala taketo stavy cele tehotenstvo. dokonca sa to zhorsilo tak, ze asi 3 mesiace som nemohla ani pozerat TV, internet, citat knihy ani telefonovat. len som pozerala do bieleho stropu a modlila som sa aby som nedostala migrenu lebo tie boli este horsie ako tie sustavne grcacky. cuch sa mi brutalne vycibril, mohla som robit vycvik pre policajnych psov. do kuchyne som ani vojst nemohla, ked boli otvorene dvere uz ma napinalo. jedla som len melony a cucoriedky. moja vaha v 4. mesiaci padla na 44kg, v 5. mesiaci som nemala ziadne brucho. proti zvracaniu mi dala Dr cipky (primperan) - oralne som nemohla brat nic. asi v 4. mesiaci som bola na tyzden v nemocnici a to ma dost postavilo na nohy. zial zostala som tam len tyzden a uz som sa tam nechcela vratit. asi v 6. mesiaci som z tych cipok zacala chyta nejake zvlastne astma-zachvaty tak som ich uplne vysadila. Moja Dr tvrdila ze to nebolo znich (podobne som mala aj ked som vypila materinu dusku, tak neviem v com bol problem) bolo to hrozne ale uz sa to dalo prezit. koniec bol blizko 🙂 Ale tie cipky mi pomohli prezit najhorsie.
to moje tehotenstvo bolo fakt hrozne ale cely cas som si hovorila ze to nie je choroba ale naopak - viem kedy to skocni a viem co to prinesie 🙂 a narodil sa mi nadherny, zdravy syncek. a sla by som do toho opat 🙂
prepac, nechcela som ta strasit, len som ti chcela povedat ze niektore zeny to maju aj takto. v 90% to odide do 3. mesiaca. Len ti chcem dat radu - ak sa to bude zhorsovat tak urcite chod do nemocky na infuzie a opakovane sa tam vracaj. Do homeopatie by som nesla. je to zalozene na minimalnych davkach jedu a to by som do svojho bejbiho davat nechcela.
ja som do seba fakt nemohla dat nic, postupne sa to zlepsovalo a zacala som mat chut na jedla z detstva 🙂 kazdy den som zjedla jednu horalku, melon a kopec cucoriedok 🙂 a ked som porodila v momente som zjedla este aj tu hnusnu nemocnicnu stravu. mm len cumel, nechcel verit! a jedla som vsetko co nezjedlo mna.
drzim palce aby ti to co najskor preslo!

adinka77
2. mar 2013

Ja som mala tiež tento problém,zvracala som non-stop aj v noci,keď som nemala čo vracať,tak ma hrozne napínalo,nemohla som sa ani vody napiť,veľa som schudla,nakoniec som skončila v nemocke na infúzkach a tie ma postavili na nohy,bola som tam 10 dní a odvtedy som mala pokoj.takže asi najlepšie riešenie budú infúzie,ak sa ti to nezlepší.prajem veľa síl 😉

matula0006
autor
3. mar 2013

babeny dakujem čo mi radite mala by som zavolat mojej ženskej doktorke čo sa deje alebo nie ???.....mam to strašne v noci sa budim na to že mi neni dobre a dneska ked sa z hlboka nadychnem tak ma tlači hrudnik =(bojim sa uš dufam že to aspom trošku ustupi lebo toto bude fakt taške

zuzulica
3. mar 2013

@matula0006 mne doktorka odporučila pyridoxin 3xdenne-je to vitamín,podporuje trávenie,ďalej mi veľmi pomáhali lízatká proti tehotenskej nevoľnosti gravipop z lekárne a trocha zázvorového čaju,ale s tým to neprehánať 😉 Kľudne zavolaj doktorke a spýtaj sa,keď ti je tak moc zle treba s tým niečo robiť,lebo ti hrozí aj dehydratácia 😒

pechlinka
3. mar 2013

Ahojte baby ja by som mala byť v treťom tyzdni. V piatok bolo Hcg 900. Je normálne ze mi okrem bolenia pŕs a podbruska nič nie je? V ktorom týždni začínajú byť ranné nevoľnosti?

monika291
3. mar 2013

No moja ja som toto mala prve tri mesiace viem co preživaš je to mor :( Iba WC nič ine ani jest ani pit ni :( A na tu divnu chut to casom prejde ja som si kupila v lekarni zazvorove cukriky alebo lizatka troska to pomože 🙂 Teraz som v 23tt a je mi uz fajne uz len papám 🙂 Coskoro to prejde a budes si tehu uzivat 🙂

monika291
3. mar 2013

@pechlinka ja som zistila ze som v tehu v 5tt a už mi byvalo divne a potom sa to rozbehlo vo velkom :D

matula0006
autor
3. mar 2013

jáááááj baby dakujem za rady velmi mi to pomáha lebo ked sa maminy pytam ta nemala nevolnosti ani pri jednej a nikto mi tak nevie poradit ako vy ....dneska som zatial nevracala aj som sa najedla je mi trošku tašie ale je to o niečo lepšie ako včera

pechlinka
3. mar 2013

@monika291 Ahoj...takze to ma cakat...tak za dva tyzdne.. 🙂

monika291
3. mar 2013

@pechlinka tak možno nie 🙂 každa to mame inak niekomu nieje zle vobec a niekomu dokonca cele tehu je to idividualne sak uvidis 🙂 a ak ti nieje zle bude lne rada 🙂

kvetinka64
3. mar 2013

@matula0006 ahoj mne byvalo nonstop zle do 17tt do prvych pohybov babätka. Lekar mi predpisal torecan, ale nebrala som ho, bolo to zbytocne. Zazvorove lizatka mi tiez nezabralo, ani zazvorove pivo. Najviac zaberal hroznovy cukor, mala som ho pri posteli a rano ked som vstala som si ho hned dala. Niekedy to zabralo niekedy nie.
Teraz som znovu tehotna v 7tt a od vcera mam nonstop debatky s VC. Takze drzim palce nech to co najskor prejde

26lenka6
3. mar 2013

@matula0006 čítam že Torecan sa neodporúča, no mne ho predpísal sám gyndoš ale ani jednu som nakoniec nepotrebovala lebo som našťastie netrpela nevolnosťami takže mám doma nenačaté 2 balenia. ale aj sestra ho brala a pomohol jej, asi je to individuálne, jeden povie že sa môže,druhý že nie a jednej zaberie a druhej nie. Skús zázvorový čaj, kamoške pomohol pri nevolnostiach ten, ale z čerstvého zázvoru. či to funguje ti potvrdiť ale sama neviem. drž sa!

sharka17
4. mar 2013

No ja s tým Torecanom nemám dobré skúsenosti, asi tak pred rokom som bola tehotná, bývalo mi strašne zle, že sa to nedalo zniesť, lekár mi predpísal čípky Torecan, tak som ich užívala. No možno to nebolo kvôli nim ale o dva týždňe som musela ísť na čistenie, pretože mi odumrel plod. teraz som znovu tehotná v 7 týždni, zase je mi strašne zle, ale už nechcem žiadne čípky, teraz radšej dám na tie homeopatiká, pretože ked mám tieto nevoľnosti, nevládzem sa starať o svoju rodinu. a bohužiaľ nemá to za mna kto zvládnúť 🙂

9021helena
11. mar 2013

@pechlinka ono to estelen pride neboj a ked nepride si stastna baba 🙂

jesika26
11. mar 2013

@matula0006 Mne bolo zle od začiatku až po koniec štvrtého mesiaca, nezabralo nič, ani ked som niečo malé ráno zjedla, jednodocho som si to vytrpela. Čípky Torecan mi gynekologička neodporučila, ale už si nepamätám dôvod. Schudla som 7 kíl, bola som úplne bez energie, len som ležala, bola som na Pnke.
@pechlinka a možno to vobec nedojde, moja sestra nemala žiadne nevolnosti, tá si papkala hocičo a hocikedy, joooj ako som jej závidela 😀

monisab
17. mar 2013

ahojte ja som mala problemy a grcala som az do piatého mesiaca a to tak že som nedokazala vstat z postele takže som mala vedro pri posteli non stop a celych pet mesiacov som preležala v posteli.ale neuživala som nic len som mala dietu a schudla som 7kg.

grejci1
17. mar 2013

asi ťa nepoteším ale ja som do 24 tt vyvracala asi aj vzduch, kt. som dýchala... Kamarátka prežila celé tehotenstvo len na jogurtoch, nakolko jej bývalo tak strašne zle až do pôrodu...a už sa jej hnusilo vracať husté, tak nech ide jogurt lahšie von. Ale od 24 tt som mohla všetko papať a aj mi nebývalo zle... trošku ma to sem tam chytí teraz, ale ja som už pred pôrodom a to je vraj normálne

Strana
z2