icon

Som v 7tt, kedy ísť k lekárke?

juliana197
22. aug 2019

Baby, som v 7 tt, mám už ísť k lekárke ? Alebo počkať až do ôsmeho. Všade na nete čítam rôzne, tak už sama neviem, kedže je to moje prvé tehotenstvo. Ďakujem za rady.

andreal1
22. aug 2019

Zavolaj lekarke povedz poslednu menstruaciu a ona ti da termin. Ak si 7+tt isto uz mozes ist.

thoughtfulweirdo
22. aug 2019

Ja som bola az v 9tom a nic som nezmeskala, ale kludne mozes ist aj teraz 🙂

cukricek4
22. aug 2019

@juliana197 naj ti povie lekarka po telefone ako uz bolo spomenute vyssie, neboj sa nic nezameskas 🙂

sapetka
22. aug 2019

Ja som bola v 2tt 😊

silvusias
22. aug 2019

Jasné, zavolaj si, povedz presne ako ti písali, že kedy si mala poslednú ms a sestrička ti dá termín 🙂

bojka22
22. aug 2019

@juliana197 ja som išla skôr už keď som bola v 5tt. A postupne mi urobil len odber. Potom videl aj plod neskôr srdiečko. 🙂

x_mery_x
22. aug 2019

Ja som sla v 8tt

fokuska
22. aug 2019

@sapetka v 2tt? Niekedy v tom case si mala ovulaciu a nastalo oplodnenie.
Na vysetreni si sice byt mohla, ale to si este nebola tehotna.

sapetka
22. aug 2019

@fokuska no bola som veru tak mi ukazal test😁

fokuska
22. aug 2019

@sapetka Potom si nemala pravidelny cyklus, nala si posunutu ovulaciu alebo co.
Od oplodnenia trva niekolko dni kym sa oplodnene vajicko zahniezdi a zacne sa tvorit hcg. Cca tyzden-dva kym ma taku hodnotu, ze ho zachytia testy.
Tehotenske tyzdne sa pocitaju od prveho d a poslednej menstruacie. Musela by si mat ovulaciu pocas menstruacie, hned na zaciatku aby si v 2tt bola realne tehotna a test nieco ukazal.
Nepocitala si to nespravne?

sapetka
22. aug 2019

@fokuska ja mam ovulku na 13den. Ano onu pocitaju tehu od 1dna menstruacie ale telo od oplodnenia 😊ja si aj pamatam uhniezdenie. Test ukazal 2t

fokuska
22. aug 2019

@sapetka A ktory den cyklu si si robila test?
Ak sa nemylim, tak tie testy ukazu kolko si od oplodnenia, teda kolko si "technicky" tehotna. Ak ti ukazal 2t, tak si bola realne v 4tt.
Nepocitaj si to podla seba, lebo potom zavadzas ;)

zuzanockamt
22. aug 2019

@sapetka test ti ukáže, že si tehotná cca 2 t, ale podľa poslednej MS je to už 4.-5. tt ... v 2 tt len prebieha ovulácia

zuzanockamt
22. aug 2019

@fokuska jasné, že je to tak ako píšeš 🙂

misi_sisi
22. aug 2019

Ja som išla v 7. a už bolo vidieť aj srdiečko..skus zavolať a oni ti poradia kedy prísť 🙂

enusamt
22. aug 2019

Isla som po 8tt, aby bolo aj srdiecko 🙂