Som v 8 týždni a je mi zo všetkého zle
Ahojte baby.Prosim vas co by ste mi pomohli.Som v 8tyzdni a byva mi hrozne zle.Najhorsie je ze mam pocit ako keby mi vobec netravilo.Je to hrozne.Co zjem,citim ako ma tlaci v zaludku.Potom radsej strcim prsty do hrdla a musim to dat zo seba von.Uz mi vobec nic nechuti,mliecne vyrobky,syry,jogurty,acidko nemozem ani citit mam pocit ako keby potom som mala kyselinu v zaludku.Mam pocit ako keby mi vobec netravilo,pali ma zaha som proste z toho uplne znicena.Doktor mi tam cocculine ale to vobec nepomaha v lekarni som si kupila caj pre tehotne ale vobec mi to nejde dole krkom.Jedine cista voda u aj dzusi mi vadia.Neviem co mam robit pomahali mi jablka ale tie som bola teraz vyvracat ☹
☹ skusala som aj coca-colu ale nepomohlo,bojim sa aby som si nedokaslala cely zaludok.zajtra idem k doktorovi☹ale som zvedava pred tyzdnom som mu to hovorila a povedal mi iba ze to je normalne.mam pocit ze jemu sa vobec nechce komunikovat z pacientkami.neviem co si pocnem.bojim sa aj o babatko lebo o jedno som uz prisla ☹
dakujem baby...mate pravdu.ja tiez nechcem riskovat,len som myslela ze to hadam prejde ale nic ☹ ved ani teraz nemozem zaspat ... zajtra pojdem a uvidim a potom napisem co mi povedal...
@nana776 ja som mala presne to isté,akoby som mala permanentne kameń v žalúdku a nezlepšilo sa to ani po zvracaní, mňa napínalo úplne zo všetkého,vracala som 5 mesiacov. schudla som 9 kíl. mohla som iba čerstvo vytlačené ovocné šťavy. zvracala som aj z vody. a mandarinky mi robili dobre. aj tic tac trochu pomáhal proti zvracaniu. ja som to neriešila nijakými tabletkami,ke´dže som mala nadváhu,nijako drasticky som neschudla, proti zvracaniu som mala torecan čípky, a ešte sú zázvorové tabletky a lízatka proti nevoľnosti,mne nepomáhali. prejde to.
Mne baby pisali, ze prve mesiace skoro nic nejedli..niektore dokonca schudli aj 7kg, lebo dokazali zjest suchy rohlik akorat a vyvratit ho..ja som sa docitala, ze tento stav sa povazuje za normalny v prve tri mesiace. Tiez mavam take dni ked nezjem nic..verim, ze to prejde ;)
baby to sa dá počas tehotenstva aj schudnúť ? 😲 no ja keby som mala taký problém v tehotenstve tak už asi zomriem 😀
@nana776 choď na gastro vyšetrenie, tam ti zistia aký máš tráviaci problém...nie je to nič príjemné, ale určite lepšie ako sa takto ďalej trápiť 😵 ...ak máš niekoho známeho v lekárni, opýtaj sa na lieky Panzytrat, vlastne to sú iba enzýmy na trávenie nepredávajú sa iba na predpis, ale kamoška ti predá cca 19 evri...sú perfektné, ináč iba na gastro ti ich asi predpíše aj to s rečami, lebo poisťovňa 😝
poznám dôverne - do 5 mesiaca šlo dole 11 kíl, jediná rada je asi len vydržať mne nepomohlo nič.
@nana776 vitaj v klube 😀 ja od kedy som tehu som sa koli kys.v zaludku poriadne nevyspala 😖 denne spim 3-4hod.niekedy su noci lepsie inokedy hrozne (dnes je ta zla) s jedlom je to uz lepsie
ale tak co mi ako tak pomaha je vecer po 18ej nejest ak tak iba nieco lahke,uplne vynechat sladkosti,dzus,cit.plody (s jedlom uz problem nemam,cez den sa naladujem dosyta a vecer si nadavam 😅 )
dakujem za tabletky maloox tie mi pomahaju veelmi a este beriem homeo sedatif pc-teraz je to 3ti den tak neviem posudit ci zaberaju alebo nie....a 2x denne caj z medovky lekarskej
ahoj,uplne viem ako sa citis.Ja som vracala aj 20x dene.Bola som fyzycky aj psychycky na dne.Nikam som nemohla ist,lebo som bola stale hlavou v zachode.Gynda mi predpisala Torecan cipky,tie sem tam pomohli.Na 2tt som skoncila v nemocnici na infuzka,lebo som bola dehydrovana,Neudrzala som ani hlt vody.
Tiez mi pomahala Coca cola,mandle.Dzuse NEPI,tie zvysuju kyselinu.Pomahal mi aj zazvorvy caj.Ale toto vsetko co mi pomohlo bolo len docasne.Budes musiet vydrzat....Vela sil a nervou... 😒
@nana776 ahoj,ja som mala skoro toto presne iste cele tehotenstvo.Zjedla vyvratila,palenie zahy,nechutenstvo do jedla.Potom som skoncila na tyzden v nemocnici na infuzkach.Vzdy mi zabralo po jedle na zahu cenosine tabletky,mozem ich len odporucit.A zajdi na gyndu a lekarovi vsetko povedz.
@nana776 ahoj, ja si myslím, že sa nemusíš báť, je to úplne normálne, že ti je zle. ja som prvé tri mesiace prevracala a preležala a schudla som 8kg. sice bolo z čoho chudnúť ale aj tak som mala strach. doky ma poslal na príjem do nemocky, tam ma vyšetrili, že je všetko ok a ked sa ma spýtal dr. na príjme kokokrát som dnes zvracala a povedala som mu že dvakrát, tak povedal, že to je nič. ak aspon niečo viem do seba dostat. takže mna si v nemocke nenechali. neboj, ono sa to bude postupne zlepšovať. ja som na tom bola zle od 6tt asi do 16 tt. aj som už o tom kdedy písala. proste celodenné nevolnosti. tiež som brala čipky Torecan, su od gyndoša na predpis. Skús tu coca colu ako baby radi. ja som jedla aj drenové nanuky aj sme tam smotanové. ale pozor aby si neochorela. dr.ta na poradni pravidelne váži a on sleduje tvoju váhu, či teda priberáš alebo nie. ak ty sama na sebe pozoruješ, že chudneš, povedz o tom dokorovi. ked som pred rokmi bola v nemocke na kyretaž, bola tam jedna dievčina so mnou, čo tiež všetko vyvracala, pravidelne vracala 14krát denne a ona už musela byť na infuzkach lebo schudla 12 kg. bola totalne zoslabnutá, priniesli ju na vozícku. skús do seba aspon nieco dostat a umelo nevyvolávaj vracanie ked nemusís, aspn nie hned po napapaní aspon nieco nech si telo zoberie. vela odpočívaj. presne si pamatám pred dvoma rokmi na štedrý večer, ani som nevstala z postele. drzím place, neboj zlvádnete to a o chvilu sa budes tesit z bábatka. papa
baby dakujem za podporu aj za rady,cenim si to.ja som dnes bola teda u doktora,povedala som mu ako sa citim no povedal mi ze to je normalne...jedna baba ktorej pekne dakujem mi poradila kupit si gastrocynesine su to homeopatika na cmulania a mam pocit ze mi to uz dnes trosku pomohlo.nemala som taky tlak na zaludku.dufam ze mi to bude zaberat.doktor mi dal b komplex forte ze vraj aj becko pomaha ale mala som ho uz aj predtym a niako mi to nepomahalo.ale papcit ho musim tak isto aj femibion.mam tu dobre ze nie celu lekarnicku.ja si musim pichat aj flaxiparin,neviem ako to dokazem ked budem vo vyssiom stadiu tehotenstva ak sa mi to podari...
baby su bolesti v podbrusku v prvyh tyzdnoch normlalne?
@nana776 ahoj to je normalne ze ti je zle... Ja mam kamaratku a ta cele tehotenstvo grckala :(
Kazda z nas preziva inac tehotenstvo 🙂
Moje prve dve boli super a pri tomto mi bolo na zaciatku zle,ale po 10tt ma to preslo 🙂 a aj som dufala ze to tretie bude dievcatko,ale nie bude to zasa nas maly chlapcek 🙂
@nana776 pri prvom dietati taky stav nevolnosti trval do porodu.... najhorsich bolo prvych pat masiacov. teraz som v 14tt a tyzden som relativne ok, aj ked stale musim dat pozor co zjem a jem ako vrabec 🙂
ak by si mala naozaj velke problemy a zvracala by i jedlo, treba vyhladat lekara aj kvoli dehydratacii
Pri dcere som do 18tt zila na lyzicke hroznoveho cukru s 3kvapkami citrona 😉 Vydrzat dievca, vydrzat..
@madzik ak sa bojíš, choď k lekárovi, ja som mala v 18tt také krče,že som dve noci nemohla spať,išla som na pohotovosť a nechali si ma v nemocke na magnéziových infúziách. pomohlo. bolo mi povedané,že kvôli myómu mám pevnejšiu stenu maternice, horšie sa naťahuje, a že to ma zrejme bolí. povdeali,že sa to môže opakovať,ale po tých infúzkach mi už bolo do konca tehu super.
@nana776
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
mne osobne pomahali suchare,alebo zazvorove keksy-ale tie som z duse neznasala 😝 a tiez "corn flakes",neskor hrusky a mandarinky +susene ovocie-ale ako sa pise -ovocie nejedz na lacno.Alebo vyskusaj piskoty ci slepaci vyvar.....

@nana776 urcite chod zajtra k svojmu gyn. dr., on ti nieco poradi, lebo az takto to nie je sranda, aby si neskoncila na infuzkach, mozno su nejake lieky na predpis na takyto stav, aby malo z coho tvoje babo v brusku rast, len z cistej vody sa nebude dat.. drzim palce..