Som v 8 týždni a je mi zo všetkého zle
Ahojte baby.Prosim vas co by ste mi pomohli.Som v 8tyzdni a byva mi hrozne zle.Najhorsie je ze mam pocit ako keby mi vobec netravilo.Je to hrozne.Co zjem,citim ako ma tlaci v zaludku.Potom radsej strcim prsty do hrdla a musim to dat zo seba von.Uz mi vobec nic nechuti,mliecne vyrobky,syry,jogurty,acidko nemozem ani citit mam pocit ako keby potom som mala kyselinu v zaludku.Mam pocit ako keby mi vobec netravilo,pali ma zaha som proste z toho uplne znicena.Doktor mi tam cocculine ale to vobec nepomaha v lekarni som si kupila caj pre tehotne ale vobec mi to nejde dole krkom.Jedine cista voda u aj dzusi mi vadia.Neviem co mam robit pomahali mi jablka ale tie som bola teraz vyvracat ☹
nechaj to na spontannu chut..ja tak fungujem. proste na co mam chut to sa snazim hned zohnat a hotovo.
@nana776 ja som par tyzdnov zila na zazvore v kapsuliach, 500-1000mg denne .. to sa ale spytaj najprv doktora ci to mozes ... inak vacsinou sa da zjest cerstve rozky, maces ... ja som napodiv mohla aj zeleninove sushi ... radsej nepisem co vsetko som nemohla ani citit, aby ti neprislo este viac zle 😉 a neskor mi zacalo chutit vsetko co som pred tehotenstvom nejedla a to co mi predtym chutilo som nemohla ani vidiet ... najlepsie mi bolo z mastnych loksi a pod.
Ja som takto "fungovala" 18 tyzdnov, jedine, co mi pomohlo udrzat jedlo v zaludku dlhsie ako par minut bolo lezanie v posteli a civenie do plafona, stopovala som si cas a davala som si limity, ako dlho to musim v sebe udrzat, aby sa aspon nejake ziviny vstrebali a zvysok siel von. Zvracala som 10 - 20 krat denne a zle mi bolo nonstop. Na infuzkach som neskoncila vdaka tomu, ze som sa nutila stale po vyzvracani nieco zjest a vypit. Bolo to priserne a ked to konecne v siestom mesiaci preslo, neverila som tolkemu stastiu (Keby to nepreslo, zacala by prava zabava, kedze sa mi zapalila osmicka a celustny klb mi stuhol tak, ze som vedela otvorit usta na cca pol centimetra, zvracanie cez zaseknute zuby by bolo prave orechove 🙂 Skusala som homeopatika, caje, zazvor (Ked som rukami roztrasenymi od posledneho zvracania a zaludkom pripravenym na dasie otvarala krabicku zazvorovych lizatiek, docitala som sa nasledovne: Tehotenstvo je najkrajsie obdobie v zivote zeny. ), akupunkturu, kolu nie, utekala som zvracat hned po vdychnuti jej vone. Pamatam sa, ze jeden tyzden som bola len na hrachovych polievkach zo sacku a dalsi na parenych buchtach z obchodu. Najdlhsie vo mne vydrzali ciste varene zemiaky a biele rozky.
A co je najdolezitejsie, pokial v sebe udrzis aspon raz za cas nieco, o babetko nemaj strach, ono si v prvych mesiacoh uplne vystaci aj s tym malom zivin, co mu kvoli nechutenstvu a zvracaniu vies dat. Drzim palce a zelam, nech to co najskor prejde.
Mne našťastie zatial nie je zle, ale lekár mi vravel,že pokiaľ budem vraciať 4x do dňa, tak to nevadí, že mám prísť až ked to bude 8x a viac.
No tak mne byva zle doteraz stale mi netravi, ale som stastne ze uz nezvraciam, takze len vydrzat mne nepomahalo nic teraz ked mi je veelmi zle dam si kolu teraz mi uz trosku zabera, ale predtym nic. To prejde. Ja som si myslela, ze to nikdy neskonci, aj ked stale mi byva spatne od zaludka a netravi mi poriadne uz sa to da vydrzat a v pohode prezit den 🙂
takze som 6tyzden a 4dni 🙂 kedy je ist najidealnejsie k dokimu?
hocijake suche keksiky su dobre. Kedze maminkam je najhorsie rano ked vstavaju, treba si ich nachystat vedla postele a rano skor nez vstanes si das, mne to vzdy pomohlo 😵
ja mozem tak 19.12..to je o 6 dnii..dufam ze bude vsio gut 🙂
@nana776 ahoj tvoj stav velmi dobre poznam,zazivala som tiez nieco podobne,kazdy den som lezala v posteli doobedu skor sami vstat nedalo,migreny,zavraty,nechutilo mi nic jest,vsetko mi smrdelo,pri kazdom pachu ci uz smrade alebo voni som zvracala,nemohla som ist ani do obchodu,ked som cakala pri pokladni,oblieval ma pot a musela som odist lebo by som odpadla,este k tomu som citila kazdy pach ludi ktorí sa tam premavali okolo mna,dokonca som citila doma aj smrad zo smetnych kosov z vonku 😀 ...toto obdobie ako pises ty bolo najhorsie,zlepsilo sa mi to po 12 tyzdni,,dovtedy mi celkom rano pomahala salka cierneho caju aj ked to lekari neodporucaju ale v malom mnozstve som pila a este v posteli som ranajkovala cierne pecivo so syrokremom a paradajkou,to som jedla kazdy den mesiac a pol,tiez dovtedy som lubila syry,a vtedy som ich nemohla,mala som rada ovocny a zazvorovy caj,ale mi nerobili dobre na zahu ako pises,takisto aj ovocie do toho este take depkujuce stavy ze som sa z nicoho nic rozplakala..skus jest po malych kuskoch,jednu zemlu aj hodinu,,,ked som sa prekonala a po kuskoch som ranajkovala tak aby mi to nebolo neprijemne a nebolo mi z toho na zvracanie,byvalo mi lepsie...neboj sa toto obdobie prejde a ku koncu tehotenstva vymyslis take chutove kombinacie o akych sa ti teraz ani nesniva 🙂 prajem vela sil a daj vediet ci sa ti po case zlepsi🙂
@madzik ja to normalne a neboj sa, ta chut zase pride, moznoze dokonca az v takej miere ze budes chciet doslova "s hocikym", ja som toto zazivala ked som bola tehu pri oboch detoch, ze hocijaky muz siel okolo (vodic autobusu, pacient u lekara, moj kolega, ktory ma 60 rokov 😅 ) som bola vzrusena takmer okamzite....
@kvojtanikova Takze v prvych tyzdnoch je to normalne? citim sa taka chladna 😒 ale to iste moze byt z tych nevolnosti,,,, to je zlate normalne si ma rozosmiala skusim to povedat milemu a nepusti ma ani mlieko kupit 😀
@nana776 ja som bola na tom uplne podobne, ked som cakal druhu dceru. Nic som nemohla jest, vracala som zo vsetkeho. Aj zlc.... ked uz bol zaludok prazdny. V prvom trimestri som schudla 6 kil. Jedine, na com som prezila, bolo toto http://www.vyzivavchorobe.sk/produkty/nutridrin...
V naozaj zle dni som dokazal vypit iba polovicku balenia, ale vacsinou som vypila 2-3 denne po troskach. A jedine cokoladovu prichut. A este som nahodou zistila, ze dokazem zjest tie cinske nudlove polievky - vifonky, takze ku koncu trimestra som obohatila svoj jedalnicek aj o tuto "zdravu" pochutku 😝
najhorsie je to , ze más prázdny záludok, skus zjest obyčajny rohlík alebo aspon nejaké sucháre, zle ti je hlavne preto ze ti klesá hladina cukru v krvi, pretoze si hladná.
ja som teraz v 11 tyždni a zle mi byva kazdy den, niekedy viac niekedy menej, ale nemôzem lezat cely den, mam 2 ročného chlapca a treba sa mu venovat, ist von, navarit, takze fungujem, resp musím fungovat aj ked by som najradšej bola v posteli
prvé tehotenstvo som 4x lezala po tyždni na infuziach, tie mi zabrali, ale len do vtedy pokial som bola v nemocnici, do konca 4mes to preslo, takze treba vela oddychovat, lezat, papat , do 3mes by mali tie nevolnosti ustupit
@nana776 nemozes sa vyvracat ked mas pocit ze ta to tam tlaci skus to nejak prezit aby ti jedlo stravilo potom ti je este zle aj s toho ze v zaludku nic nemas a skus sa najest este v posteli nejake susienky, rohlik...........
mne strasne pomahali piskoty vzdy som ich mala pri hlave polozene v posteli alebo nejake suche tycinky bez prichute alebo tie pukancove chlebicky aj suchy rohlik mi moc pomohol alebo je fajn aj chleba ale nie cerstvy na pitie som mohla vodu alebo hrozne presladene kakao ale studene a este babany tie som mohla na kila spolu aj s grepom
niektore baby radia este pit colu po lyzickach je dobra aj na travenie-vraj alebo si skus tie lyzatka pre tehulky kupit v lekarni ale su sladke tak ak ti nevadi sladke tak skus
inak ti neostava nic ine len to prezit ale neboj za chvilku na to budes len spominat ako si behala na wc 😉 🙂
ahoj! Ja som mala to isté pri malom čo som zjedla išlo von a čo sa tam aj udržalo nechcelo trávit takže nakoniec to aj tak išlo von 🙂 skús si kúpit Fatru mne velmi pomohla ked som si dala šumienku išla von ak ked občas išla aj fatra ale nemala som kyslelinu tá bola hrozná a hlavne vytrávilo 🙂)) pri malej mi dali čípky no v návade sa uvádzalo že nie sú vhodné pre tehulky tak som ich nebrala 🙂 ale je pravda že raz to prejde pri malej mi bolo zle mesiac pri malom som zvracala stále každý den a tvralo to 3 mesiace ale zvládli sme to a to som mala ešte aj malu.ale hlavne ver že to prejde a v jeden krásny den sa napapáš nič nepojde von a krásne sa to strávi to bude znamenie že nastáva najkrajšie obdobie 🙂))
kazda tehula to ma asi rozne, ale ked je babe tazko na zaciatku tehu berie sa to, ze je to v norme, avsak nemozes to zase podcenovat, aby si neskoncila "podvyzivena" a hlavne odvodnena, co by znamenalo lezanie v nemocnici na infuziach. Skus sa poradit s doktorom ale aj ako baby pisali, casto pomaha coco-cola a mne problemy so zaludkom, ale aj so zapchou a podobnymi hnusotami pomohli vitaminy Centrum Materna. Je tam vela dopnkou, ktore zena aj babo potrebuju. neostava nic ine, len skusat na sebe, lebo na zaciatku pomahal obycajny tehotensky cas a potom uz nie. takze veka stastia a hlavne nech je zase fajnucko a mozes si uzivat tehotenstvo.
@martinas30 no veru som v 14tyzdni ale stale mi nechce travit...pred 6timi hodinami som sa napchala pizzou a teraz mi je zle :-P stale len grgam ... ale uz to nieje take hrozne ako predtym

ja som take 2-3 mesiace fungovala v podstate len na slepacom vyvare, bananoch, jogurtoch a pecive. skus si najst nieco co do seba dostanes /idealne tekute ci kasovite, lebo akekolvek chutne vyzerajuce jedlo potrebuje zutie a sliny a celkovu chut do jedla ktoru proste nemas/ a na tom treba preckat dokedy sa to nezlepsi. drzim palce