icon

Som v 8. týždni a premýšľam nad interupciou

22. dec 2020

Mam 23 Som v 8tt, a bohužiaľ rozmýšľam nad interupcoiu, nedokážem sa sama postarať o dieťa otec dieťaťa mi nepomôže a posiela ma na potrat, ja dieťa neviem zabezpečiť sama, a navyše sa bojím okolia. Prosím blbé komenty si nechajte je to ťažké aj pre mňa

Strana
z2
valkyrka79
22. dec 2020

@trema z tebe empatie normálně tryská...🤦🏼‍♀️Třeba si přišla zakladatelka diskuze jen pro slova povzbuzení nebo útěchy...

diaalex
22. dec 2020

Je to tvoje rozhodnutie 🙂 ale viem ti poradiť, že mozes žiadať o všelijaké dávky počas tehotenstva + keď sa malé narodí výživné nielen na malé ale aj na seba od otca dieťaťa 🤗

ivanizna
23. dec 2020

Až ma pichlo pri srdci.... Keď som bola mladšia, približne v tvojom veku, bola som dosť divoká a chcela som žiť iba podľa seba, a v tom čase som verila, že ak by som otehotnela, hneď si "to" dám zobrať 😓 Chvalabohu sa nám s bývalým priateľom nestala žiadna "nehoda", lebo teraz to už viem na sto percent. Ak by som si dieťa dala zobrať, doslova zabila (lebo už mu aj tlčie srdiečko, vieš?), nikdy by som si to neodpustila. Som už trochu staršia a mám dieťatko, je to požehnanie a som zaňho vďačná každý deň. Naopak, sestra mala dieťa v 21 rokoch, taktiež premýšľala a radila sa s mamkou, či nemá ísť na potrat, ale mamka jej vravela to isté, všetko sa dá, syn má už 15 rokov a hoci ona nežije s jeho otcom od 3 mesiacov od pôrodu, je šťastná, že ho má, hoci mama už dáva svoje sny a túžby poväčšine bokom. A už nie si malé dieťa. Trebalo premýšľať predtým. Život tvojho nevinného dieťatka je v tvojich rukách. To bol môj názor, už akokoľvek sa rozhodneš, urob tak, aby si svoje rozhodnutie nemusela nikdy ľutovať.

alvaluka
23. dec 2020

Kazda zena hned od prvej minuty citi neskonalu lasku k dietatu po porode, lebo neexistuje ziadna laktacna psychoza. Nastastie to postihne menej zien a ocividne ziadne nie su na konikovi, a urcite to nema byt dovod na potrat, ale je fer uznat, ze sa to stat moze a v takom stave ostat sama na dieta je o to narocnejsie.

metuzalem
23. dec 2020

Ak to dietatko aspon trochu chces, nechod ho potratit. Vela veci pre babatko sa da dostat zadarmo (oblecko tiež mam a mozem ti dat) a prve mesiace kojis, potom len jednoduche prikrmy do roka takze to tiez vela nestojí. Po bazaroch su vecí za smiesne ceny. Plienky su aj take co sa peru. Pri narodení dostanes prispevok, potom materskú a rodicak.. v dnešnej dobe to maju mamicky jednoduchsie. Kto chce, najde si cestu, kto nechce najde si vyhovorku.

misik1234
23. dec 2020

Nerob to. Potrat určite nie. Budeš to časom ľútovat. Vieš čo by som dala ja zato keby sa nam podarilo splodiť dieťa? A ty ho máš v sebe a sa ho chceš vzdať? Nerob to radšej daj na adopciu

sasha07
23. dec 2020

Ja ti poviem len toľko.. pozor aby si svoje rozhodnutie neľutovala v budúcnosti. Všetko sa zvládnuť dá a ten maly človiečik za to stoji. Ver mi. Držím ti palce

valdovalda
23. dec 2020

Ahoj, napis mi spravu, mne sa neda, kedze si anonym

bebememe
29. dec 2020

Moja dcérka zomrela v apríli tohto roku mala jeden rok teraz som v 10 tt môj názor je načo spraviť dieťa keď ho chces dať preč 😾😾😾😾 uvedomujes si že srdiečko tvojho malého už bije a tým by si ho vedome zabila neodsudzujem ťa možno si len vystrašena ale nerob to oľutujes to 🥺🥺🥺

ivanizna
29. dec 2020

@bebememe Vaša strata má veľmi mrzí....... 😓❤

sasha07
29. dec 2020

@bebememe 😓 neviem a nechcem si predstaviť tú bolesť..je mi to ľúto

maryetta
29. dec 2020

Ja by som sice na potrat nesla. Ale toto je predovsetkym tvoje rozhodnutie. Aj ked si babatko nechas. Aj ked ho das prec. Budes sa musiet ty sama s tym vysporiadat nech uz sa rozhodnes ako chces.
Ty to musis vediet lebo niktora nezijeme tvoj zivot.
Co bude pre teba “lahsie” vo svedomi?:
Ci prijat babatko.
Alebo -pravdepodobne sa trapit vycitkami. Resp otazkami co by bolo keby.
Toto ti ziadna z nas ani nik iny vopred nevie povedat.

imota
29. dec 2020

Postaraš sa o bábo neboj sa...

juafs
29. dec 2020

Ahoj,nechcem už opakovať múdre rady, ktoré tu odzneli....tiež ťa chcem povzbudiť, aby si si to dobre rozmyslela...Ja mám 4 deti a pri dvoch ma lekári navádzali na interrupciu....dnes som šťastná, že som s tým nesúhlasila, nedala by som žiadne z nich ani za svet!Modlím sa za Teba,aby si to zvládla...ak by si niečo potrebovala-,kľudne napíš,niečo vymyslíme🙂.Lucia

dooodka
31. dec 2020

Ahoj ja som otehotnela v 23, malý bude mať budúci mesiac rok a pol a ozaj skús si to nechať prejsť hlavou. Predpokladám ak niesi študent máš odrobené, čiže nárok na materské. To je super. Skús čo najviac sa uskromniť a šetriť. Aby si mohla fungovať aspoň pol roka/ rok. potom jasle a ty práca. Ono dieťa nieje ako novorodenec náročné. Ak budeš dojčiť neminieš ani cent na stravu. Okrem nejakých čajov alebo byliniek. Kočík a všetko potrebné vieš kúpiť z 2-hej ruky. Ono to dieťa ozaj veľa nepotrebuje. My sme napr kočík kupovali za 100€ a to sme mali aj na 1000€ ale načo? Tvoja rodina ti nepomôže? Bývanie za čo najmenšie náklady? A ďalej otec bude musieť platiť výživné. A ak nie podáš trestné oznámenie. Všetko sa dá. A možno aj zmení názor. A potom už bude len na tebe či ho vezmeš alebo si povieš, že vám samým bude lepšie. Ja som za slobodnú voľbu, ak chceš reálne ty sama potrat tak choď, no ak si niesi istá tak to nerob budeš si to do konca života vyčítať, aj keď si myslím že to tak či tak ale ja mám muža, ktorý sa stará a veľmi ma mrzí, že ten tvoj sa k to u postavil ako teliatko 🤦🏽‍♀️

moma1406
14. jan 2021

@trojnasobnamama to vôbec není malo nato aby vychovala dieťa ja mam 20 a som tehotná 🤭 všetko záleží od toho ako sa k tomu postavi

trojnasobnamama
14. jan 2021

@moma1406 áno veď som napísala,že to vôbec nieje malo na vychovavanie dieťaťa.Ja sama som mala 21 keď som otehotnela

Strana
z2