Som zúfalá. Som 10tt a tehotenstvo ma doslova ničí..
Ahojte, som v 10tt a tehotenstvo ma doslova a dopismena nici. Pred otehotnenim som bola plna zivota cvicila som, mala som energiu na rozdavanie ale ako som zistila, ze som otehotnela vsetko sa od zakladov zmenilo. Moj problem je, ze mam panicky strach zo zvracania. Moze Vam to prist smiesne ale ja tym trpim od detstva. Ako mi doktorka potvrdila tehotenstvo akoby utal. Odvtedy mi je denne zle. Nezvracam ale neustale to mam v hlave, ze mozem. Ze co ak to pride. Prestala som jest jedavala som 1 chlebik denne a schudla som 7kg. Stale sa upokojujem, ze to prestane, ze 12tym tyzdnom sa mi polepsi ale na druhej strane viem, ze je to najma v mojej hlave a neviem ako sa s tym vysporiadat. Nestastna som a nemam sa komu ani vyzalovat lebo kazdy to berie ako vtip- no tak sa vyvracas a co...ale pre mna su praveze taketo reci najvacsie utrpenie 😥 popravde nedokazem sa uvolnit, som stale v strehu ci nahodou ma nenapne . Nedokazem sa ani na to male tesit, ked je mi stale tak ako mi je ☹ neviem co robit 😪 dakujem za kazdu radu. Pekny den.
@hennyinnsbruck no to je prave ta absurdita, bojim sa cely zivot, bojim sa jest celkovo cely zivot. Neviem to naozaj vysvetlit. Xkrat som bola v stave ked mi bolo dobre, ze by bolo nacase prekonat to ze som stara uz na taketo a pichne ma v zaludku a je to fuc znova sa modlim aby som nevracala. Mrzi ma ze si zazila taketo, dufam, ze uz si v poriadku.
@natpre ahoj, ten strach poznám. Aj ja sa bojím zvracania, možno nie tak ako ty, ale napíšem to tak sprosto, ja budem radšej celý deň sedieť na záchode a hnackovat, ako raz vracať. Je mi to nepríjemné. Mám dve deti, našťastie som negrcala počas tehotenstva. Musíš si to ulezat v hlave. Buď rada že nevracias, normálne sa najedz a určite vracať nebudeš. Držím palce
@natpre to nemá s vekom nič 😉😉 u mňa to asi navždy ostane, je to hrozne keď ma žlčník chytí ale čo už... 😔... Snažím sa jesť tak aby mi nič nebolo 👍👍😊
Keď si doteraz nezvracla už by si nemala, jedz ľahšie jedla na začiatok aby si sa "ukludnila" a pôjde to... 😉😉
@markaterka dakujem krasne, mam to rovnako tiez radsej prehnackujem alebo si dam aj cosi zlomit akoby som mala cosi vyvracat. Som rada ze nie som sama.
@hennyinnsbruck dakujem moc si to vazim. Drzim palce aj tebe! Vela zdravia 🙂
@natpre ďakujem, aj vam 😊😉
@natpre a ja mám taky problém,že sa bojím u lekára tlakomeru,pretože tam mám stále vysoký tlak a pulz. Nikomu nevysvetliš,že ja bežne doma mám normálny ukážkovy tlak. Všetci ma už posielajú na ďalše vyšetr.,lieky mi chcú davať a neviem čo.
Toto nikto nedokáže pochopiť,že mám z toho neskutočný strach.
Mám jedno dieťa ,mám za sebou komplikované tehotenstvo,predčasný pôrod a obavy či by zvládla ďalšie tehotenstvo.
Koncom min.roka som mala spontánny potrat ,mala som akútnu kyretáž a keď mi isli merať tlak,tak skoro tam odpadli.
Tak sa dokážem vystresovať.
S malou som vracala par x a poviem ti aj ked mi islo cez mos co je mega hnus.. Po vracani sa clovek citi ovela lepsie. Mne bolo mega zle aj som chcela vracat koli tej ulave no neslo iba tych par x. Takze mysli na to ak by si vracala potom by ti bolo zvlastne fajn. Vsetko zle mà aj nieco dobre. Mysli radsej na to ci bude mat tvoje babo dost živyn takto nemozes pokračovat. Je velka sanca ze ani vracat nebudes. Pri malom som nevracala ani mi Nebolo extra zle no mal geneticku chybu a prestalo mu byt srdiecko v 18tt. Jedz zdravo aj nasilu koli malemu a neboj vracat nebudes a ak ano to zvladnes
@natpre Mila moja, neverím ale mám presne taký istý problém. Od 13 som nezvracala, mám 28, som v 7. tt. ( podarilo sa na prvý pokus 😍) Iba mi je blbo.. Ako pokazený žalúdok. Keď sa to vystupnuje, panika a stres, čo sa bude diať. Ráno mi nieje zle.. Iba večer mam veľmi zvláštne pocity. Pomáha mi mentolka alebo podobne. Papať sa snažím pravidelne co mi chutí , paradoxne som milovala sladké.. Teraz vôbec! 😅😅
P. S. Mam štátnicu z psychológie a sama si neviem pomôcť.
Veľa šťastia 🥰🥰
@nycca uuuulalalaaa ani som neverila, ze niekto taky ako ja existuje🤗 drzim palce velmi aby ste to zvladli lavou zadnou, u mna zacina coskoro 12ty tyzden a klop klop citim sa o dost lepsie. Pevne nervy prajem a co najmenej stresu! 🙌
Ps. To so sladkym mam uplne rovnako, jedla by som sladke aj na ranajky, obed ci veceru teraz vobec, uvidime co prinesu dalsie tyzdne.
@natpre ťukla som ma tvoj príspevok už len pre zaujímavosť. Lebo obdobie tehotenstva je najkrajšia vec na svete a prežívať to takto je ozaj zvláštne. Ja osobne pri prvom tehotenstve som zvracala celé prvé 3 mesiace denne každé ráno. Robila som si z toho však srandu v typu že babätko si chystá miesto a začne rásť preto to musí ísť von.🤣🤣ale pri druhom ani raz. Tak hlavu hore mysli nato že nosíš pod srdiečkom nový život a len a len ty sa oň vieš postarať je teraz na tebe závislé, tak načo toto vyhoď to z hlavy a mysli nato maličké stvorenie ktoré začína rásť a bez stresov ti to prebehne aj bez problémov. Možno sa ti teraz zdá že tebe sa to povie keď to mám za sebou ale obavy boli pri každom aj budú. Ale ty budeš MAMA
@natpre ja mám tiež odpor k vracaniu, neviem prečo, proste mám, a presne radšej nech to ide von druhým koncom 😅. V oboch tehotenstvách som nemohla cestovať, ak som musela bolo mi hrozne zle a bohužiaľ som vracala 😖 - ja len čo som zacítila pach nafty/benzínu - koniec... inak ako ty nebolo mi obe tehotenstvá zle, vracala som obe len 2-3x aj to preto, lebo som nechtiac užila tehu vitamíny na prázdny žalúdok a potom mi iné vitamíny nesadli -stačilo zmeniť značku, a raz z toho, že som sa nenajedla. Musela som pravidelne jesť, ak som nejedla vtedy mi až bolo špatne.
@januska20 toto mám aj ja - ten tlak, že mi vyskočí u lekárov...a je na to aj termín - syndróm bieleho plášťa, mám to aj v karte napísané. Mňa kvôli tomu sledovali obe tehotenstvá, merala som si doma tlak, aby mi dali pokoj - ako na tehu poradniach, pretože tam tlak vždy vysoký a doma až nízky. Prvé tehotenstvo ma neskutočne vystresovali, že si ohrozujem dieťa 😠...tak som mala aj tlakový holter a tak...
Nepoteším ta ale vracať môžeš aj keď nejes.ak máš ozaj problém v hlave navštív psychológa. Môžeš ohroziť seba aj dieťa

Chápem aj nechápem tvoj problém... Nevracias ale máš strach ze môžeš zvracat. Riešiš nieco co riešiť nemusíš.. Keďže Nevracias 🤔🤔🤔
Mna raz museli zachrániť(zo zadu stlačiť žalúdok) inak by som sa udusila zvratkami, z posledných síl som vyšla z wcka..!
Takže viem co je to panicky strach z vracania, ale riešiť niečo čo není a s tým sa stresovať?
Mala som šťastie ze ma cez tehotenstvo len nadrapovalo a nevracala som.. Sem tam ma chyti žlčník, vtedy vraciam. Takmer po sediacky, čo mám taký strach. A keď mi "zabehne" hovorím si v hlave kľud Heny len dychaj pomaly.. To je iný zabijak ti poviem..
Takže moja rada, ukludni sa a teš sa na babetko a užívaj si tehotenstvo👍👍