icon

Sono v 5. týždni

wegeta
7. feb 2022

Ahojte ...poslednú ms som mala 30 decembra..už tri dni pred MS 24.1. Som mala ducha na dvoch testoch resp.slaba čiarka...časom stále silnela..k dr som sa objednala až na 15.2. Nechcela som ísť skoro..pretože pred rokom som mala spontánny potrat v 7 týždni..plod sa nevyvijal nebilo stále srdiečko 😔 ..potom ma poslali na kyret keďže tvrdili,že stále tam mam vacok atď...teraz ľutujem aj to ze som to nenechala na prírodu...no ale k veci...nakoniec som išla doktorke dnes lebo ma odvčera začala stipat,zase kvasinky..malo laktobacilov to bol vždy môj problém...a tak.mi spravila sono..vraj ona tam nič nevidi...ale mne sa zdá,že som tam videla taku ležiacu slzu ale nic vo vnútri...vravím ešte je asi skoro...a ona ze aj sliznica je dosť nizko nato aby bolo tehotenstvo...mne sa hneď vybavilo všetko spred roka...hneď mi bolo zle...dala.mi jasne najavo,že podľa nej nie som..došla som domov a spravila som si test druhá čiarka silná...zobrala mi krv ale výsledky budú v stredu okolo obeda lebo som tam bola už o pol 2...
Máte niektorá s týmto skúsenosť prosím a nakoniec bolo všetko ôk?
Nechcem zase zažiť to všetko okolo toho a ten pocit zas strata....ďakujem vopred...

.

lulus13
7. feb 2022

@wegeta ja ked som si robila prvykrat test boli tam jasne 2ciarky, test som opakovala kazde rano a stale rovnako. Objednala som sa k lekarke spravila sono a bol tam sice gestacny vak ale prazdny. Objednala ma znova o tyzden a uz sme tam mali 4mm lasku. To bolo cez leto a tento tyzden uz mame mat termin porodu.

zojeva
7. feb 2022

@wegeta bez stresu, nemyslí nato, že to nevyjde, ale nato, že to vyšlo uvidis podľa HCG ako je vysoko ja som potratila tiež v 6tt alebo 7tt spontánne bez čistenia, ale mala som v krvi aj malo HCG na sone bolo vidno ale len machulku po potrate som otehotnela po 3 mesiacoch samozrejme strach ale dopadlo to dobre 😊 takze ver, že to bude v poriadku a rak skoro naozaj na sone nemusí byť vidno uvidíš ako ta krv vyjde

wegeta
autor
7. feb 2022

@lulus13 😊❤

wegeta
autor
7. feb 2022

@zojeva snažím sa nemyslieť...ale keď už človek tým prešiel a ten prístup tej doktorky ma dnes frustroval...ale áno počkám na výsledok a uvidí sa..len to ma znepokojilo tiež,že vravela o tej sliznici ..ale tak ja sa cítim byť tehotná všetko tomu nasvedčuje tak už len počkať a veriť...

kvetinka719
7. feb 2022

Hlavne kľud, bude to v poriadku. Ja som mala sliznicu tiež nízku, doktorka ešte ani nič nevidela, to sme boli v CAR a ma zdeptala, že ani ovulaciu som nemala poriadnu, že toto bude ťažké otehotniet. A naša mala fazuľka sa nám na ďalší týždeň ukázala ✊🏻 Hlavne sa upokoj, aj keď ti lekári sú strašn, úplne tá chápem. Aj mna lekár odbil, keď s spot rodilo tehotenstvo slovami: “uvidime, či sa udrží” 😡
Si tehu, šetrí sa, oddychuj, nohy hore, všetko dobre dopadne 🍀🍀🍀

wegeta
autor
8. feb 2022

@kvetinka719 dúfam...ďakujem 😊

migl88
8. feb 2022

@wegeta a vies kedy si mala ovulaciu, lebo pdola MS by si dnes bola 5+5 ja som bola takto pred tyzdnom podla MS 5+5 ale podla ovulacie ktoru mam o 5 dni neskor a podla sona doktor napisal 5+2 mala som viditelny len gestacny vak zatial embryo nevidel, ale teda gestacny mal 8mm

wegeta
autor
8. feb 2022

@migl88 ovulaciu som mala od 10 do 14...a 13 teho k tu došlo..takže to presne viem,že vtedy prišlo k oplodneniu naisto v ten deň....

wegeta
autor
8. feb 2022

@migl88 ja mam bolesti aj pri ovulacii ako aj pri ms niekedy väčšie ,od prvého porodu takže vždy viem presne aj vtedy kedy mam ..

migl88
8. feb 2022

@wegeta ovulacia ale netrva 4 dni tolko trvaju plodne dni presne ktory den cyklu si mala ovulaciu?

wegeta
autor
8. feb 2022

@migl88 tak to ja neviem presne ktorí deň som mala ovuláciu...asi toho 13 teho..max 14 teho ved potom som už nemala bolesti a už sme spolu nemali styk...

migl88
8. feb 2022

@wegeta to by ale vychadzalo , ze mas presny cyklus a okolo 14.dna mas ovulaciu a teda aktualne si v 5+5 tt co presne mas v sprave od lekara? je tam aj gestacny vak a jeho velkost? ja som v 5+1 mala 8mm gestacny vak

basska_b
8. feb 2022

V 5-6tt je moc skoro robit sono, moj robi az v 7tt... neboj... ja som si tiez presla stratou v 11tt, v 7tt bilo srdiecko, v 9tt prestalo, prislo sa na to v 11tt..., nabuduce pojdem k doktorovi v 9tt alebo tak. Nechcem zas to zazit ze je a potom neni.

wegeta
autor
8. feb 2022

@migl88 hej mam vždy rovnaký cyklus..28 dňový a vždy od 10 až 11 dňa mi začínajú bolesti cca dva dni...takže asi mam presný..nemám žiadnu spravu ešte...zobrala mi krv a zajtra budem vedieť podľa krvi...a potom,že čo ďalej podľa toho možno o týždeň pozrie...

wegeta
autor
8. feb 2022

@basska_b ved ajnja som jej vravela...ale bola nejaká divná teraz...niekedy ma nálady ináč vždy všetko vysvetli neviem co jej bolo...ale pamätám sa ze pred rokom vravela ze ešte je skoro a ona áni nemá nejaké nooobl prístroje takže dúfam,že ozaj dúfam...ja mam všetky príznaky toho testy sú silné už...uvidím zajtra podľa krvi..len ma znepokojila ta sliznica co povedala,že je tak nízko ze tehotnosť nie ...ale potom z čoho mam testy pozitívne? Ms som mala mat 27 ho už...a vôbec nič.. ani len špinenie..naposledy ms toho 30 teho dec...tak neviem no..len keď už človek tým prejde,že strata stačí mu toto a už je v tom....

sevcikovaa
8. feb 2022

Ja som bola na sone v 5tt a nic ....az v 8tt sa bublinka ukazala aj srdiecko.....v krvi bolo hcg ale test bol iba slabucky duch

migl88
8. feb 2022

@wegeta
@sevcikovaa v 5tt ale uz musi byt viditelny gestacny vak ak je spravne vypocitany tyzden podla ovulacie a nie len MS, a kedna vec je nevidiet plod a zltkovy vak to anj mne nevidel v 5+1 ale uz videl krasny gestacny vak 8mm cize ak v 5+5 nema ani len gestacny vak vo s popisu tak vyzera tak preto povedali, ze nevidi tehotenstvo a vsetky tieto priznaky mozes mat aj pri mimomaternicovom na ktore ta ale mala upozornit. Su samozrejme pripady kedy sa ukaze plod az neskor ale ma spravne vypocitany termin a v 5+5 gestacny vak okolo 1 cm a viac uz by mal byt plod ani srdiecko nemusia ale gestacny ano, ja nechcem urcite brat nikomu nadej uvidis v stredu co ti povie, ale radsej bud pripravena na kazdu spravu

wegeta
autor
8. feb 2022

@migl88 som pripravená na všetko od začiatku...ale aj tak to vždy zabolí...😒

basska_b
9. feb 2022

@wegeta Vyzera to fakt na tehotenstvo 👍👍 Podla mna dobre si tam videla vak... neni kam sa ponahlat. A ked si tam sla s mykozou, vobec ti nemusela to sono robit a zbytocne ta strasit ... nerobi to dobre. Drzim moc palce, aby to bolo v poriadku, velmi to kazdej zene zelam. Ja som mala na zaciatku kazdeho tehu mykozu, ktora presla sama...

wegeta
autor
9. feb 2022

@basska_b ďakujem..dnes budem volať na krv
..tak dám vedieť ..ďakujem vám aspoň za podporu 😊

michaela66
9. feb 2022

Ja som išla dr.tiež lebo mi vysli dva testy pozitívne a na sone nič nevidela ešte zobrala mi ráno krv na hcg a hneď v ten deň na obed mi volala o výsledky čo a ako mala som ho veľmi nízke o týždne museli zobrat znova či sa hodnoty zvyšovali takze keby aj niečo hlavne žiadny stres …potom som ešte chodila každý týždeň dr a sledovali má či sa vajíčko uhliezdilo a až potom mi potvrdili,že môžeš povedať že som tehotná …brala som prvé tri mesiace aj tabletky na udržanie babatinka keď tak všetko sa da …hlavne sa treba pýtať aj dr.všetko čo chces vedieť atd lebo v poslednej dobe čítam aj čo sme tehotné baby,že vyšetrenia u niektorých nič moc …ja osobne si to neviem prestaviť …držím pršteky a hlavne v klude stres je pre babatinko zlý 😍

wegeta
autor
9. feb 2022

Takže volala som na tie výsledky.. doktorka povedala ze hodnoty sú 150 a to potvrdzuje tehotnosť...ale nato ze som už o to raz prišla o týždeň zase na krv ci to stúpa.. podľa nej som veľmi na začiatku tak 4 týždeň povedala...tak uvidíme co bude ďalej...ukludnila som sa a dúfam,že to bude postupovať dobre...ďakujem vám všetkým za skúsenosti aj podporu...ste zlaté...😘

migl88
9. feb 2022

@wegeta to je uplne jasne

wegeta
autor
10. feb 2022

Dievčatá zase som začala krvácať a zase som prišla o babo....takže je koniec...všetko ma boli aj telo aj duša..ale ďakujem vám za podporu...😞😓

kvetinka719
10. feb 2022

@wegeta moja zlata veľmi mi je to ľúto, posielam ti veľké objatie 💜 keď budeš potrebovať kľudne píš

zojeva
10. feb 2022

@wegeta to ma veľmi mrzí 😩 tiež som prišla o babo viem, že je to velka bolesť…

kvetinka719
10. feb 2022

Aj ja som prišla o dieťatko, mala som MA, je to veľká bolesť… je nás viac ako si myslíš 😩

migl88
10. feb 2022

@wegeta to mi je velmi luto 😢 taketo veci by sa diat nemali teraz sa sustred na seba aby si sa dala psychicky aj fyzicky dokopy a neboj urcite sa to podari