icon

Strach z možného mimomaternicového tehotenstva

mala_zuzu
13. apr 2015

Ahojte žienky, strašne ma trápi jedna vec, bude to asi nadlhšie lebo sa rozpíšem. Neviem čo si mám mysliet lebo dvaja dr. mi povedali nieco ine, a skusala som aj hladat na nete, alebo sa aspon nejakeho maleho naznaku zachytit ale mam pocit ze som sa len viacej vystrasila. Brala som 3 mesiace antikoncepciu, a potom sme sa s priatelom dohodli ze vysadime a chceme babo. Otehotnela som na prvu supu do mesiaca, absolutne ale nemam ani sajnu co sa ovulacie tyka ze kedy som ju mohla mat. Urobila sok si 4 tehotenske testy vsetky vysli pozitivne. Tak som isla k mojemu obvodnemu gyn. uz na istotu, lenze ten ma zmrazil s tym ze v maternici nevidi nic, a vidi nejaky objekt na lavom vajickovode, okamzite ma poslal na antolsku s tym, ze ide o MMT a na druhy den to budu vyberat. Stanovil mi diagnozu bez toho aby mi odobral krv na hcg. Tak sme este utekali na kramare, za prednostom kliniky, a ten mi robil uzv, s tym ze sice tam nic nevidi, ale ze to este nic neznamena. Hcg v krvi som mala 448, a to bol prvy a jediny odber s tym ze mam dojst o 7-10 dni na kontrolu. Povedal mi ze oba vajickovody mam ciste, a ze ten objekt na pravom moze byt cysta, a ze mam male mnozstvo volnej tekutiny v maternici (citala som si o tom a zevraj je to znak MMT) ale ze ta tam moze byt z vela dovodov. Este na upresnenie PM som mala 5.3.15 ale s tym, ze mam 31 az 35 dnovy cyklus. Podla PM by som mala byt uz v 6 tyzdni ale mne sa to nezda, pretoze eete minuly mesiac som brala tabletky, a asi zhruba 2 tyzdne po mrche som si robila pre istotu tehu test, pretoze sme chceli ist na oslavu, a ten bol vtedy negativny. Cize mne to podla mojich vypoctov vychadza na 3-4 tyzden. Ale som taka zufala uz, nevydrzim uz cakat na kontrolne vysetrenia ci je male tam kde ma byt. Nic ma absolutne neboli, nekrvacam, doktor mi aj zvonku aj zvnutra tlacil na ten objekt na pravom vajickovode a absolutne ma nic nebolelo, tak dufam ze je to ozaj len ta cysta a nie MMT, tak som sa chcela opytat, ci ste sa s tymto uz niektora stretli, ze by to babo v maternici este nebolo len vidiet. Onedlho idem zasa na uzv a odber hcg tak uvidim ci to hcg stupa ako ma, ale som zufala, babatko sme sice necakali ze sa podari na prvy sup ale je velmi chcene nechcem onho prist ☹ ☹

Strana
z2
kvitku
27. júl 2015

super drzim palceky a urcite daj vediet ako to dopadlo 😅 😅 😅

zellva
Odpoveď bola odstránená
kristinka95
29. aug 2015

ahojtte potrebovala by so mváš nazor čo si o tom myslíte už som z nervami v koncoch :( ..... pred dvoma týždnami som bola u dr. zobral mi krv gcg som mala 500 povedal ze o dva týždne mam prísť na sono .... no den pred tým ako som mala isť gynek. som dostala trochu krce a slabé krvácanie . Prišla som na pohotovosť bola som v 6+0tt na sone nic nebolo vidno len zvacsenu sliznicu zobrali mi krv a hcg bolo 252 kleslo skoro o polovicu -... naplasili ma ze to je pravdepodobne potrat alebo mimomaternicove . Na druhý den som isla k mojmu doktorovi a hcg som 298 .... v pondelok idem znova a mam hrozný strach ... co si o tom myslíte ? :(

brita
29. aug 2015

@kristinka95 Ahoj. HCG produkuje placenta. Nechcem ta strasit, ale ak takto prudko kleslo, nie je to dobre znamenie. V 6 +0tt by malo byt vidno uz aspon tu "bublinku" a v nej "koliesko", ak uz nie aj plodik so srdieckom. Takze je dost mozne, ze tehotenstvo nepokracuje, ale niekde je "neviditelny" zvysok, je to placenta, ktora to HCG produkuje. Bud je to uz missed abort alebo mimomaternicove, doktor by ta mal poriadne pozriet na sone, aby sa vylucilo mimomaternicove, lebo take tehotenstvo je pre zenu nebezpecne. Drzim palce.

kristinka95
29. aug 2015

@brita v pondelok idem na vysetrenie ale teraz som dostala take bolesti take ako pred menzesom ... neviem či isť na pohotovsoť alebo počkať do pondelka

brita
29. aug 2015

@kristinka95 Nechcem byt mudra, ale trochu sa obavam toho mimomaternicoveho, ked ti v maternici nic nevideli. Tak ja by som na tu pohotovost radsej isla. Vies, mimomaternicove je nebezpecne v tom, ze moze prasknut vajcovod, ak je embryjko uchytene tam. Neboli ta nahodou rameno? Vraj, aj ked to znie divne, pri mimomatern. zvykne boliet rameno. Je to vraj taka haluz, ale vela zien to potvrdilo.Radsej chod, nic tym nepokazis a do pondelka je daleko.

antamauru
8. sep 2015

Mozno sa opytam blbu otazku ale neda mi to ... vy co ste mali MMT mali ste na teste rovnako silne paličky ? alebo pri MMt su vzdy slabsie ?

zellva
9. sep 2015

@antamauru ahoj, ja som mala všetky testy rovnaké ale robila som iba 4 a to deň po sebe, najskôr 2 a potom na dalsi deň 2. Tak som sa tešila, že som testovať už nepotrebovala keďže mi meškala MS výsledky týždňa :/

Strana
z2