icon

Tehotná a zistená autoimunitná tyreoiditída (znížená činnosť štítnej žľazy)

agus87
25. nov 2018

Ahojte, pred dvomi tyzdnami som bola na endokrinologii, poslal ma tam gynekolog, pretoze uz 11-ty mesiac som nemala prirodzene menzes. Na ende mi zistili autoim. tyreoiditidu, znizenu cinnost stitnej zlazy. Lieky som zatial nedostala, mam ist na kontrolu o 2 tyzdne. Lenze, pred dvomi dnami som zistila ze som tehotna, podla Clearblue testu som v 4-5 tyzdni tehu (lekarsky rataneho). Strasne sa tesim, ze som tehu, sama tomu nerozumiem, ved menzes som uz tak dlho nemala (normalne a bez vyvolavacky) a zaroven sa bojim, kvoli zlym vysledkom SZ... na endokrin. som bola cca. vtedy, ako sme pocali miminko, podla mojich vypoctov. Strasne sa bojim, ze porodim chore babo alebo ho stratim predcasne. Zajtra pojdem ku gynekologovi na definitivne potvrdenie tehotenstva. Mala tu uz niektora z vas podobny problem? Ako ste na tom v tehu resp. po porode ste mali zdrave babo? Vopred dakujem za odpovede

Strana
z3
mmoni89
10. jan 2019

@katkajahoda staci kyselina listova.Som 3x tehptna a nikdy som nic ine nejedla

katkajahoda
10. jan 2019

@mmoni89 to mi povedal aj gynekológ na začiatku tehu, len teraz rozmýšľam že je toľko tých vitamínov, či netreba ešte niečo, ale ktovie či je to len business, neviem

mmoni89
10. jan 2019

@katkajahoda veru tak biznis,viem o tom svoje,pracovala som v lekarni😉

katkajahoda
10. jan 2019

@mmoni89 aha, tak priamo v zdroji 🙂

Strana
z3