icon

Tehotná v zdravotnictve

2. jan 2022

Baby zdravotníčky chcem sa poradiť . Čakám prvé bábätko a tak rozmýšľam či sa priznať zamestnávateľovi hneď alebo počkať do 1. Trimestra ? Kôli prostrediu a infekcnosti atď , čo je lepšie...ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
2. jan 2022

@bambulienka25 som zubná asistentka asistujem lekárovi , tak to pochybujem

mogaa
2. jan 2022

záleží kde konkrétne robíš a či si v skúšobnej dobe....ak niekde v ambulancii, tam ostaneš až do pôrodu, ak na oddelení v nemocnici tam už záleží na akom konkrétne a či sa tam robí na smeny....

autor
2. jan 2022

@mogaa nie som skúšobnej ,pracujem už pár rokov

mer12
2. jan 2022

Ja som DH, otehotnela som v podstate na začiatku korony, gynelogogicka mi odporučila dať sa na pn aspoň prvý trimester, nakoniec som bola na pn do 12 TT a potom som robila normálne, nebrala som pacientov chorých ani s pozitívnou cestovatelskou anamnezou, veľa záleží aj či robíte každého alebo len očkovanych testovaných, prekonaných, keď hej tak by som sa možno dala vypísať na pn na ten prvý trimester, ptm oznámila zamestnávateľovi a uvidíš čo ako

mer12
2. jan 2022

A ešte dodám,že k tomu oznámeniu ti treba oskenovat tehotenskú knižku a tu dávajú medzi 10-12tt kde ako a určite by som to posielala poštou, aby si mala potvrdenie o tom,že si to zamestnávateľovi oznámila ,, už hocijaké vzťahy na pracovisku sú, či dobre či zle, radšej mať rukolapny dôkaz, že si to oznámila, aby ťa nemohli prepustiť, takže radšej to oznam až keď budeš mať knižku, nikdy nie slovne

bara_borka
2. jan 2022

toto nie je dôvod na PN, mali by ste byť už 3x preočkovana, aj tak sa s covidom musíme naučiť žiť. Treba nosiť respirator tak, ako doteraz.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
2. jan 2022

@bara_borka ja tu neriešim kovid takže neviem čo je toto odpoveď na akú otázku .prečítajte si znova čo som sa pýtala

autor
2. jan 2022

@mer12 pn ísť nechcem pokiaľ nemusím .Ja len že či to oznámiť hneď či počkám do konca 3 mesiaca. A robíme všetkých teda očko neocko prekonaný h neprekonanych všetko ,niekedy ani nevieme kto nám príde.Ale o to nejdee. Len že či to zamestnávateľ potrebuje nejak skôr vedieť .

autor
2. jan 2022

Myslím že raz nieco spomínala že zmení druh dezinfekcie .ale to je pre mňa blbosť lebo dezinfekčný tam dýcham roky a plus čo ešte človek pravdaže dýcha v tej ambulancii. Tak len kôli tomu sa pýtam že či to je potrebné nahlásiť kôli nejakým takýmto zmenám na pracovisku alebo niečo .
@mer12

bara_borka
2. jan 2022

všetky dezinfekcie používané v zdravotníctve sú zdravotne nezávadné. nerobíte v Chemko Strážske ale v ambulancii..... to už tehotná žena aby bola buď na PN alebo na Homer Office?????

mer12
2. jan 2022

Z tohto hľadiska myslím,že nie, ja som oznamovala teda až keď som mala knižku

autor
2. jan 2022

@mer12 ďakujem 😊

mliekosgrankom
2. jan 2022

Z hľadiska lekára, ktorému odíde sestra a potrebuje zháňať zástup, tak je lepšie vedieť to čím skôr a riešiť náhradu. A dávať si pozor pri RTG snimkovani.

queeninthenorth
2. jan 2022

Ono naozaj záleží aj od pracovných podmienok, ja keď som zistila, že som tehotná iba z testu hneď som oznamovala keďže som pracovala na chirurgickej septickej jiske - vysokoinfekčné prostredie, mohli ma preradiť na odd., ale aj vrchná aj Staničná mi odporučili ísť pn a byť v pohode doma mimo stresov a v bezpečí z hľadiska aj terajšej situácie, kľudne zamestnávateľovi povedz, sadnete si spolu a porozprávate sa či ti nehrozí nejaké respektíve už aj nevadia niektoré pachy, chemikálie, úkony atd a samozrejme aby si aj on vedel poriešiť náhradu 🙂

autor
2. jan 2022

@mliekosgrankom áno to mi je jasne myslím aj nato . Na rvg si dávam pozor

hasslerka
2. jan 2022

Tiez pracujem ako zubna asistentka a sefovi som to hlasila hned ako som vedela. Co sa infekcneho prostredia tyka, tak s tym moc nenarobis, treba byt opatrnejsi, dbat na zvysenu hygienu, vsetko dezinfikovat a umyvat len v rukaviciach a idealne rosit respirator. Pokial je babatko (a ty) podla kontrol ok a gynekolog nenavrhne pn, tak nie je na nu dovod len kvoli tejto konkretnej praci.

karolinka82
3. jan 2022

Ja som to poňala úplne otvorene. Na 1. kontrole u gynekológa mi potvrdenie pre zamestnávateľa ešte nedal, nakoľko plod zatiaľ nevidel. Do ďalšej kontroly o dva týždne si čerpám ešte starú dovolenku. Ak bude všetko OK, budem si pýtať rovno PN-ku. Lekárovi som povedala narovinu v akých podmienkach pracujem. Rovno povedal, že s tým problém nemá. Ja mám však 39 rokov a tehotná som po dlhých rokoch snaženia. Mám pod sebou tím ľudí, ktorých treba menežovať a tiež pracujem v psychicky náročnom, infekčnom prostredí. Veľa krát sa ani nestíhame najesť a obed do seba doslova nahádžeme za 10 minút. Dlhé roky som obetovala svojej práci maximum, ale odtiaľ potiaľ...Našťastie ma kolegyne v mojom rozhodnutí podporili, takže som doma s dobrým pocitom...