icon

Úder do bruška v 9 týždni. Môže to ublížiť bábätku?

valentina10
4. máj 2012

Ahojte, nedopatrenim som sa udrela do bruska v takom otocnom prechode so zabranami kovovymi(neviem ako sa to vola..)
Baby neviete, ci to nemoze ublizit mimi? Citala som prispevok od gynekologa na mama a ja, ze pad okolo 7-8 +/- tt nic neurobi, ale co tak taky uder do bruska?

stanislavao
4. máj 2012

nebojte sa. dietatko je chranene maternicou a plodovou vodou a pokial vy nemate potiaze, neboli vas brucho, nekrvacate, tak by malo byt vsetko ok. ak chcete mat istotu, tak chodte k lekarovi, povedzte mu, co sa stalo, vysetri vas, urobi sono.

xlucia
4. máj 2012

pokial necitis bolesti, ani nekrvacas, tak je to ok

k_a_j_k_a
4. máj 2012

Ahoj, nikdy nevies, ako sa buchnes, cize mohlo sa nieco stat a aj nemuselo. Sleduj, ci sa nieco nedeje (krce, krvacanie a pod.). V tom pripade by som utekala na pohotovost. Ja som spadla zo schodov v 30tt akurat cestou na sono, takze mi malu hned skontrolovali, nastastie bolo vsetko ok.

lucka1987
4. máj 2012

nic sa neboj... pokial necitis bolesti a krce, tak bud pokojna... plod je v takomto tyzni veelmi malinkate a velmi chranene... ak sa budes citi zle a mat bolesti k dr skocit mozes az mas kludne svedomie ale inak myslim, ze ti nehrozi nic 😉

zuzkalenka
4. máj 2012

myslím si že sa netreba obváť
sleduj sa a ak sa neobjavia kŕče alebo krvácanie tak je to OK
držím palce aby všetko dobre dopadlo 🙂

lentilka29
4. máj 2012

ak sa citis dobre,neni ti zle,neboli ta brusko,nevracias,nekrvacas,je vsetko ok..neboj,babo je v brusku chranene,hocico mu neublizi..ale bud opatrna...

akdarka
4. máj 2012

v 14tt som mala velmi vaznu dopravnu nehodu a vsetko dobre dopadlo. ale ak mas akekolvek pochybnosti tak bez na sono na pohotovost.

saranata
4. máj 2012

netreba sa bat, ja som dostala silnu ranu loptou na ceste domov v 14 tyzdni pri predoslom tehotenstve , ale fakt ze riadnu som išla do kolien, u lekára mi povedal jasne ze dieta je chránene plodovou vodou v priemere do 16tt v maximalnej miere,a bolo všetko v poriadku
myslím ze takýto naraz o akom píšeš a v 9 tyzdni nebude nič zle, drž sa 😉 a uzívaj si tehu 🙂

kika1111
4. máj 2012

myslím, že sa nič nestalo, je tam plodová voda, maternica, tvoja vrstva kože a navyše takéto mimi má veľmi pružné kostičky, takže ja by som povedala, že sa mu nemohlo nič stať.. ja som sa tiež udrela do bruška okolo 10tt - rúčkou z kočíka, keď som bola vonku s krsniatkom a ešte ma aj môj muž priľahol v posteli tak, že som mala pod bruchom pokrčenú perinu.. a nič sa nestalo..

mandragora22
4. máj 2012

@valentina10 ahoj, ja myslim, ze sa nestalo nic. ja som bola v 10-11 tyzdni, ked mi na dovolenke "vdaka" vlnam udrel do brucha dost silno bok clna, ale tak, az ma to bolelo, tiez som trpla a nastastie sa nic nestalo. ale ved embryo tam ma taku tu tekutinku, plodovu vodu a v tomto stadiu si myslim, ze maximalne si mierne zaplavalo 😉 mozno by bol vacsi problem, keby si bola v 7-8 mesiaci... 😉

romea
5. máj 2012

@valentina10 nebj sa mimi ochranuje maternica plodiva voda v tomto case je este maternica v malej panve nieje vyatupena hora takze ju chrania aj okolite organy. Ak nemas bolesti krce a nekrvacas urcite je to v poriadku ja som padla prvy krat v 10 tt a druhy krat v 27 tt to mi hned doktor robil ultrazvuk a naordinoval klud bo ma brusko prevazilo nastastie to bolo ok. Davaj na seba poor a s mimi sa drzkajte 🙂

siusinocka
5. máj 2012

ja som mala zhruba v tom týždni autonehodu a tiež sa našťastie nič nestalo. dieťatko je chránené ale ja som pre istotu bola na sone hlavne pre moje uspokojenie lebo by som už vôbec nespala...

pacica
Odpoveď bola odstránená
zankaj
10. nov 2012

neboj sa ja soms a buchla v 18 tyzdni tyckou od stresneho okna :D a malicka je ok. Je dost chranene babatko 🙂

palomka
10. nov 2012

nie som lekar ale urcite sa nic nestalo, pretoze dietatko este nie je vyzivovane placentou 😉
@pacica to uz by som isla na vysetrenie, ci je placenta OK, ci dietatko ma vyzivu, ci placenta nekrvaca alebo nie je natrhnuta atd....kontrolne sono ta ukludni 🙂