icon

V ktorom som týždni, keď mi menzes mešká dva týždne?

1. mar 2022

v ktorom som tyzdni ked dnes mi meska 2tyzdne ms? testy pozitivne. dakujem

diamond007
1. mar 2022

6tt podľa lekárov, reálne v 4tt cca

belllinka
1. mar 2022

najdi si tehotensku kalkulacku

nafka0483
1. mar 2022

@diamond007 To je dost zmatocne ako si to napisala.
Tehotenske tyzdne sa vzdy pocitaju od poslednej menstruacie, cize ako pises priblizne 6tt (tyzden tehotenstva).
Ta druha cast - ze realne 4tt nie je spravna. Realne je tehotna asi 4 tyzdne, ale to sa neoznacuje tt a nikde sa nesleduje realny cas, vzdy sa vsade riadi tehotenskymi tyzdnami.

autor
1. mar 2022

takze realne 4 dakujem☺️

bolarazjedna
1. mar 2022

Si v 6.tyzdni. O tom ze reálne 4tt, sa dá diskutovat. Vôbec sa to nemá počítať od ovulacie. V tom čase cca sa ti spojili pohlavné bunky, ale napr uhniezdenie nastalo o 7-10dni neskôr.

nafka0483
1. mar 2022

Autorka co potrebujes zistit? Teoreticky si otehotnela pred 4 tyzdnami - zalezi na tom aky mas dlhy cyklus, kedy bola ovulacia.

Ale ak chces info ohladom toho ake je babo velke, kedy su ake vysetrenia a pod, tak sa musis riadit tym ako sa pocitaju tehotenske tyzdne, cize asi 6tt.
Kedy si mala poslednu menstruaciu?

autor
1. mar 2022

@nafka0483 15 január cyklus 32 dni, nic len ma zaujima kolky tyzden to asi je a kedy mam ist k doktorke ďakujem

autor
1. mar 2022

Ovuláciu ani len netusim

jaskolka
1. mar 2022

Si v 6 tt.
To, kedy si skutočne otehotnela, podľa toho sa gravidita nepočíta. Počíta sa od prvého dňa poslednej menštruácie, ten uvádzas aj u gynekológa a on ti podľa toho aj vyratá termín pôrodu.
Potom podľa usg neskôr sa môže upravit dátum pôrodu (podľa veľkosti plodu). Ale vždy sa to ráta od 1.dna poslednej menstruacie.

autor
1. mar 2022

@jaskolka skusila som aj kalkulačku na nete😅 a ta ukazuje 7 tak a ja som si vypocitala 4😅 cca tak preto som sa sem prisla opytat

bolarazjedna
1. mar 2022

Tak si dnes 6+3 TT. To znamená, si v prebiehajúcom 7.tyzdni. Ukončený 6.tyzden plus 3.den 7.tyzdna. Ked pôjdeš budúci týždeň k lekárovi, už určite musí byť akcia srdiečka, možno aj koncom tohto (ale nemusí byť, ak si mala posunúť ovulku).
A gratulujem k tehotenstvu ☺️

amelia89
1. mar 2022

Si 6+3 - prebiehajuci 7. tyzden.

jaskolka
1. mar 2022

Veď keď si 6+3,to už je prebiehajúci siedmy týždeň

autor
1. mar 2022

@bolarazjedna dakujem☺️

autor
1. mar 2022